TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

foto teknik tüyolar

ekrem67 ekrem67 5.05.2012 20:45:00
arkadaşlar bu işe benim gibi gönül veren ve teknik fotoğraf bilgisi az olan herzaman soracak danışacak kimse bulamayanlar için biraz burada yardımcı olursanız sevinirim,mesela yeni aldığım canon eos ve canon400mm lens ile yaptığım çekimler çok beyaz çıkıyor iso 400 sanırım pozlamada bir hatam var ama çözemedim nasıl bir ayar yapmam lazım güneşli ve açık havalarda uçar fotoğrakları çekmek için yardım ederseniz sevinirim

ekrem67 ekrem67 6.05.2012 12:25:00

teşekkürler bilgi paylaşımlarınız için

ekrem67 ekrem67 6.05.2012 12:24:00

teşekkürler

chokokerem chokokerem 5.05.2012 21:37:00

ben de uzun zamandır fotoğraf çekiyorum sayılmaz. diyafram öncelikli modda çekim yapıyorum. uçarları ai servo, sabitleri one shot veya ai focus ta çekiyorum genellikle. iso yu mecbur kalmadıkça çok yükseltmemek lazım. ancak bazen hava kötü olduğunda 640 a kadar çıkmak gerekiyor. daha fazla iso gerektiren havalarda zaten fotoğraf çekmeye bile gerek yok bence :) ff makina kullananlar için sorun yok 2000-3000 isolara kadar çıkabiliyorlar.

bu arada çekimler parlak çıkıyorsa poz telafisini - yaparak düzeltebilirsin. şimdilik benden bu kadar. aklıma geldikçe yazmaya çalışırım.

abrecchia abrecchia 5.05.2012 21:19:00

Ben de kısa zamadır kuş fotoğrafları çekiyorum, teknik bilgim benim de henüz sınırlı.

Uçarlarda daha çok enstantane ağırlıklı çekim yapıyorum, özellikle bahar ve yaz aylarında ışık ta iyi olduğu için ens. arttırmak herhangi bir handikap yaratmıyor.

Sabit karelerde ise daha çok diyafram ağırlıklı çekim yapıp; alan derinliğini ayarlayabiliyorum.

- ya da + pozlama da yine hava koşullarına göre ya da kuşun rengine göre (örn.bembeyaz bir tür çekiminde beyazların patlamaması açısından) değiştirdiğim ayarlar.

Paylaşım yapan ustaları ben de bu başlık altında takip ediyor olacağım.

Selamlar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT