TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

yuvadan düşmüş yavru kuş

puki57 puki57 23.05.2012 11:58:00
Merhabalar, Bu akşam üzeri arkadaşlarım yuvadan düşmüş bir yavru kuş getirdiler. Diğerleri bu yavru yaşamaz, yuvasınıda bulamazsınız dediler. Ben bu minik yavruya bir yaşam şansı olabilir diye aldım, evime getirdim. küçük bir margarin kutusuna koydum. ve yaklaşık 29- 30 derecelik bir ortamda tutuyorum. Ama annesinin hafif nemli sıcaklığını bilemiyorum. Daha önce de değişik zamanlarda yuvadan düşmüş üç adet "ebabil" yavrusunu büyütüp dağaya salmayı başarmıştım. Ancak onların tüyleri çıkmıştı ve buna göre biraz büyüktü. Bu yavru çok küçük ve birkaç gramlık et parçası gibi. Parmağımı suya batırıp ağzına götürüp su veriyorum. Bir de pişmiş kıyma parçasını suda ıslarıp ağzına yaklaştırınca ağzını kocaman açıyor. Ben de onu besliyorum. Ama, ne cinsini, ne de cinsiyetini biliyorum. Serçe yavrusu olabilir diye düşünüyorum. İlgilenen arkadaşlara fotoğrafını gönderebilirim. Ayrıca bu konuda tecrübesi olan birileri varsa, ortam sıcaklığı, beslenme şekilleri hakkında bana yardımcı olabilirler. Her türlü yardım için şimdiden teşekkür ederim.(22.05.2012) Sevgiler, Erdoğan

--------------------------------------------------------------------------------

serhattigrel serhattigrel 23.05.2012 13:12:00

Erdoğan bey,

sanırım Ankarada bulunuyorsunuz, kuşun bir fotoğrafını fotoforumda bizimle paylaşabilirsiniz.

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde bulunan Yaban Hayatı Araştırma ve Rehabilitasyon Topluluğundan Ahmet Tutuk beye ulaşıp yardım alabilirsiniz.

ahmet_tutuk45@hotmail.com

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT