TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tür Tanımı

yesim yesim 4.06.2012 00:18:00
Sumru gibi tanımlanması basit bir türün 26 saat içinde bir tek Ahmet Bey (rousettus) tarafından tanımlanması ve bu tek tanımın tür onayına yetmemesi vede bu fotoğrafın aldığı yorum sayısı ile GF olmaya hak kazanmışken olamaması bence bir sistem hatasıdır. Saygılarımla bildiririm.

rousettus rousettus 4.06.2012 11:51:00

Zafer Ağabey + 1

zaferK zaferK 4.06.2012 11:09:00

Tür tanımının genelde hep birkaç isim tarafından yapılması ,tüm tanımcıların buna iştirak etmekte isteksiz davranması da zaman zaman sıkıntı yaratmaktadır.Aslında tanım sayfasında birikme olmaması için birkaç arkadaşımızın gayret göstermesi ve devamlı aynı isimlerin tanım yapması bazı yanlış anlamaları ve sıkıntıları da beraberinde getirmektedir.O yüzden tüm tanımcı arkadaşların tanıma iştirak etmeleri hepimizin yararına olacaktır.Birkaç gün tanıma iştirak etmemenin maazereti olabilir ;ama haftalarca ,bazen aylarca tanım yapmayan arkadaşlarımızın ciddi bir maazeretlerinin olduğunu sanmıyorum.Nedeni her neyse görüşülerek çözümlenmesinde ve tekrar tanım sayfasında yer almalarında yarar var...ne kadar çok iştirak olursa ,o kadar gerçeğe uygun ve başarılı tanım olur...

Belki konuyla doğrudan ilgisi yok ,ama bu vesileyle hatırlatmak istedim...

Selamlar ,sevgiler...

furtun furtun 4.06.2012 10:19:00

Tanım konusunda geçen hafta genelde gecikmeler olduğu bilgisini aldım. Sizin fotoğrafınız da bu gecikmelerden dolayı günün fotoğrafı hakkını kaybetmiş. Senede birkaç kez olan bir durum. Daha önce başka üyelerimizin de başına gelen bu durum için kusurumuza bakmayın.

Bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz.

yesim yesim 4.06.2012 08:35:00

Tür tanımında gecikmelerin olması tabiki çok doğal, ancak GF olayını etkilemesi sanırım ilk benim başıma geldi ve sadece bir problem olarak bildirmek istedim.

İlgi ve açıklamanız için teşekkür ederim.

furtun furtun 4.06.2012 01:44:00

Bahsettiğiniz sumru fotoğrafı hangisi bilmiyorum ama yuva, yavru, yumurta kuralına aykırı olduğu düşünülüyorsa ikinci tanım gelmemiş olabilir. Bu durumda fotoğraf sahibi uyarılarak silmesi isteniyor. Fotoğraf yükleme kurallarına uyulmadan yapılan yüklemelerden kaynaklanan gecikmelerin hatasını sistemden bulamayız, burada hata kurallara rağmen sistemi zorlayan üyelerdedir.

Eğer bahsettiğiniz fotoğraf kurallara uygun olmasına rağmen tanım gecikmesinden dolayı günün fotoğrafına çıkmamışsa haklısınız. Ancak bence bu sitenin bel kemiğini oluşturan Tanım ekibibnin yılda bir kaç kez gecikmesi gayet doğal. Şimdiye kadar sadece fotogaleri için 35 bine yakın tanım yapmış + tür tanım fotoğraflarını tanımlamış + fotoforum desteği veren ve bunları gönüllü yapan bir ekibin de zaman zaman gecikmeleri olabilir.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT