Eleştiriye kesinlikle katılıyorum. Ayrıca geç kalmış serzenişe öncü olduğundan, Hakkı Abi ye de teşekkür ederim. Zira, bu site hepimiz için, sadece fotoğraflarımızın paylaşıldığı platformdan öte, genel hobi alanımız. Bu yüzden çözümler sunmalı, haklı ve rasyonel tespitlerle sahip çıkmalıyız ve geliştirmeliyiz diye düşünüyorum.
Elbette sitenin tek amacı; sanatsal/üst düzey fotoğraflar yayınlamak olmamalidır. Yeni baslayanlari da teşvik etmeli/heveslendirmeli, kayıtlara, habitata, belgelemeye destek olmalı. Türleri paylaşmalı. En önemlisi veri kaynağı olmalıdır.
Bununla birlikte, daha titiz bir seçim sistemi kullanilmaz ise, fotoğraf kalitesi gitgide düşmekte ve kendimizi zorlayacak örnekleri göremedikçe, gelisme saglayamayacağız.
Sitede halihazırda çalışan sistem, biraz daha verimli/seçici çalıştığı takdirde, fotografik seviyenin yükselecegine ve en iyi örnekleri göreceğimize inaniyorum.
Bunun sonucu olarak, en basitinden, çok rastlayabileceğimiz bir türün bile, nasıl güzel fotoğraflanabileceğini, nasil farkli bakilabilecegini gorup hevesimiz artacaktir. Yeni tür bulamadıkça fotoğraf çekmekten kopmaların dahi önüne geçilebileceğini düşünüyorum.
Herkese selamlar...