X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Foto

zaferK zaferK 24.07.2012 23:12:00
Son günlerde yüklenen fotoğrafların hem kalite ve hem de exif silinmesi sorunu var...yazmıştım ama sanırım cevaplamaya vakit bulamadı arkadaşlar.Bu konuda benim bazı tesbitlerim var;

Yüklenen fotoğrafın uzun kenarı 1000 px i geçerse (1000-1050 px arası) sistem hem exif değerlerini siliyor ,hem de fotoğraf yaklaşık 1/3 orana kadar sıkıştırılıyor.Örneğin 390 KB lık fotoğraf kaydedilirken 130 KB a düşüyor.

Eğer sistem böyle işlemek üzere ayarlanmışsa mesele yok ,ama bu bir sorunsa gündeme getirmek istedim.Selamlar...

hattusili hattusili 2.08.2016 22:05:00

Hocam burada kişiye özel bir işlem yapıldığını izlenimi verdimse özür dilerim bir kaç öncesine kadar bu sorun yoktu ne yapıldı ise tam tersi yapılamazmı ? bir çok öneri yapılıyor sanki ilk defa fotoğraf yükleyen birisiymiş gibi ve sorun bizlerde aranıyor benim sitemim buna bu gün foto flitre cs 4 fast stone de raw ı JPEG yaptım sonuç aynı jpej fotoğrafın özelliklerine girince exif le ilgili tüm bilgiler var doğal olarak benim aklımada bu siteye fotograg koya bilen koysun koyamayan gitsin diye bir sıtratejimi izleniyor diye geliyor yine diyorum amacım kimseyi kırmak ve suçlamak değil sadece tr deki kuş bank a katkı sağlamak biliyorsunuz ki biler bu hobiden para kazanmıyoruz üstelik emek ve para harcıyoruz bu sitedeki tüm arkadaşlar gibi. Herkese saygılar Selamlar

zaferK zaferK 1.08.2016 23:30:00

Ercan bey merhaba... Sitede hareket yoğun ,teknik altyapı sağlam olmasına rağmen zaman zaman ciddi sorunlar yaşanabiliyor...sorunlar bu platformda dile getirildiğinde teknik sorumlu arkadaşımız mutlaka ilgileniyor.Ancak takdir edersiniz ki teknik sorumlu arkadaşımızın asıl görevi bu değil ,kendi işinden fırsat buldukça ;elinden geldiğince sorun çözmeye çalışıyor. Biraz gecikmeli de olsa sorunlar mutlaka çözülüyor... Siz ve diğer birçok üyemiz yakınmakta haklısınız ,bahse konu olumsuzluklar zaman zaman tadımızı kaçırmakta ,işlemlerimiz bazen sonuçsuz kalmaktadır... ................................................................................................................................ Ancak ;sitemizde kesinlikle kişiye özel olumsuz uygulama olmaz...olamaz... Duygusal olarak yazdığınız incitici satırları hakedecek bir uygulama kesinlikle sözkonusu değil... Sitedeki tüm üyeler ,her türlü uygulama açısından eşittir...başkan dahil ''DAHA EŞİT'' tek bir üye yoktur bu sitede... Olumlu-olumsuz tüm işlemler hepimizi etkilemektedir...yani size veya bir başka üyeye özellikle uygulanan bir olumsuzluk kesinlikle sözkonusu değildir... Sabır...biraz daha sabır ,lütfen...

zaferK zaferK 25.07.2012 20:41:00

Çok teşekkürler Serkan...emeklerine sağlık...

serko serko 25.07.2012 14:45:00

Merhabalar,

Ömer abi bana durumu bildiren maili attığında ben de tam olarak bu konu ile ilgili düzeltmeleri yapıyordum.

FotoGaleri ve Tür Ekle için geçerli yeni boyut 1050px ile ilgil sorunu giderdim 1050 px kadar olan fotolar 1050px dahil Tür Ekle ve FotoGaleri için dosya boyutu sınırları içinde (400 Kb) kalıyorsa direk yükleniyor, exif kaybı olmayacak.

Müdahale edilen fotolardaki exifi korumak ile ilgili çalışma devam ediyor.

Tür Ekle ve FotoForum girişlerini ben engellemiştim şuan için devrede.

dede dede 25.07.2012 13:56:00

Geçici bir durum mu, bilmiyorum ama şu anda Tür Ekle ve Foto Forum girişleri de çalışmıyor. Kolay gelsin.

zaferK zaferK 25.07.2012 10:42:00

Çok teşekkürler Ömer bey...galiba Serkan şu anda ilgileniyor...

Selamlar ,sevgiler...

furtun furtun 25.07.2012 10:40:00

Sorunları Serkana ilettim, sanırım burada bir cevap verecektir.

dede dede 25.07.2012 08:29:00

"■Fotoğrafınızın genişliği 1050 pikseli, yüksekliği 800 pikseli aşmamalıdır. Bu boyutları aşan fotoğraflarınız sitemiz tarafından otomatik olarak yukarıdaki ölçülere uygun olarak boyutlandırılır."

Yükleme sayfasında verilen bilgi, şu anda böyle. Ancak benim aklımda genişlik 1000 pikseli geçmemeli diye kalmış. Bu bilgi nedeni ile ben genişliği 992 yapıyorum. Haliyle Zafer Bey in bahsettiği sorunla karşılaşmadım ama 100 - 1050 piksel arasını sistem küçültüyorsa, yukardaki bilginin değiştirmesi gerekir.

Selamlar.

alhn alhn 25.07.2012 00:57:00

Tür ekleden eklediğimiz fotoğrafların boyutları 900x600e düşüyor (1050x700 yüklediğim kareler), dolayısı ile kalitesi bozuluyor. Çözüm olarak artık türden eklemelerimi 900x600 yüklüyorum ancak daha önce yüklediklerimi düzeltme şansım yok.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT