TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

İzmir Kuş Cennetinde Yasaklama

pagurus pagurus 27.07.2012 11:45:00
Bilmiyorum daha önce bu konu işlendi mi fakat biraz önce İzmir Kuş Cenneti yöneticileri ile yaptığım telefon gförüşmesinde kuş cenneti milli parkının doğa fotografçılarına kapatıldığını öğrendim.M.Parklar G.M ce kapatılan bu parka anca hatırlı ve özel izinli birkaç fotografçı girebilecekmiş.Zaten bisikletle binbir zahmetle girebildiğimiz bu parkın bizlere kapatılması konusunda ne söyleyeceğimi bilemiyorum...

hyperbiker hyperbiker 27.07.2012 12:57:00

Peyman bey,

Bu konu daha önce Zafer Kurnuç bey tarafından dile getirildi ve ciddi bir tartışma ortamı oluştu ancak 4 haziran sonrası kayıtlarda kayıp olduğundan bu açılan konu forumlarda görülmüyor. Okumanızı çok isterdim.

Selamlar.

pagurus pagurus 27.07.2012 13:08:00

Ben de olması gerekir diye düşündüm ama forum konularını tarayıp baktığımda bu önemli konun olmadığını görünce yazdım.Benim herkesten sonra haberim oldu,bugün öğrendim.Başka engellerim olduğundan Trakus forumlarına önceden bakamamıştım.

croma croma 29.07.2012 12:18:00

Milli Parklar ile ilgili;

iki hafta önce Kazdağlar milli parkına girmek istediğimde görevli fotoğraf çekmenin yasak olduğunu belirtti.Bununla ilgili elinizde yazı varmı diye sordum gösterdi.Yazıda "fotoğrafçı olduğunu belgeleyen kişilerin fotoğraf ve kamera kayıtlarından ücret alınmaz " diye bir madde vardı ,eğer TFSF ye kayıtlı bir fotoğraf derneğine üye iseniz ve kimliğiniz varsa çekim yapmanıza engel yok.Her milli park yöneticisi kafasına göre sen girer,sen giremezsin diyemez.Burada esas olan bakanlığın göndermiş olan şartnamedir.Selamlar..

pagurus pagurus 29.07.2012 12:25:00

Sonuç ne oldu? Çekim yapabildiniz mi?

croma croma 29.07.2012 12:31:00

Bölge krokisini inceleyip rehber ile görüştüğümde çekim yapılabilecek bölgenin rakım ve km.olarak çok uzak olduğunu gördüm.Sıcaklıkta 40 derece idi o gün.Daha önce keşif yaptğım bir yer olmadğı için vageçtim.

pagurus pagurus 29.07.2012 12:48:00

İzmirdekine de giremezsiniz demiyorlar ama zaten araçla girip çekim yapabilen bazı kişilerin haricinde ben şahsen bisikletle giriyordum.Fakat bisikletle ağır ekipman taşımak zor olduğundan bilmiyorum ben görmedim,bunu yapana da rastlamadım.Ben çözüm bulup, bisikletin Arkasına römork takıp ağır malzemelerimi o şekilde taşıyordum.Alışık olduğumdan 10-12 hatta 25km bu şekilde sürebiliyorum.Bu şekilde 6-7 kez girdim.Böyle yapınca da bir süre sonra baktılar,gördüler ki bu iş böyle de oluyor ve yaygınlaşabilir, bisiklet de hepten yasak oldu.Yürüyerek girebilirsiniz deniyor.Fotograf çekimi için ağır ekipmanlarla kuşların verimli bulunduğu yere gitmek için en az 10km yürüyeceğiz!!

Valla resmi makamlarla görüştüm,izin verilebileceğini söylediler.Gerekirse hükümetteki parti aracılığı ile de bu iş yapılır fakat değer mi? diye de bir taraftan düşünüyorum.Fotograf çekecek, hem de kimseyle sorun olmadan rahat hareket edilecek çok yer var zira...Hem bizim köylü vatandaşlarımız çoğu gittiğim yerde arazilerini bile kullanmamı kendileri teklif ediyorlardı.

croma croma 29.07.2012 12:54:00

http://www.milliparklar.gov.tr/DKMP/AnaSayfa/yonetmelikler.aspx?sflang=tr

Bakanlığın sitesinde milli parklar yönetmeliği ve bu yılın genelgeleri var,oradan bir inceleme yapabillirsiniz.Ben kabaca gözattım fotoğrafçılarla M.parklar yönetmeliğinde bir ayrıcalık yok,ziyaretçi kuralları ile ilgili var.

İzmir kuşcennetinde ekolojik yapıya zarar verecek şekilde davranış sergileniyorsa bu kararı oranın yöneticileri haklı olarak almış olabilir.Burada fotoğra çeken arkadaşlara da büyük sorumluluklar düşüyor ama ne kadar sorumluluk sahibiyiz o da ayrı bir tartışma konusu.

pagurus pagurus 29.07.2012 13:11:00

Yasaksa yasak tabi.Kendimi bildim bileli,bu ülkede hep yasak var ve azalacağına çoğalıyor.Kuş beni kamuflaja girerken sabah bir görür, bir de güneş batmaya yakın içinden çıkarken.İçerde bisikletle dolaşmam.Ne var ki gözlemim gezi yapan ve çok sıkça içeri otobüs-midibüs-minibüs-otomobil in yok okul gezisi yok kamu kuruluşlarının gezisi, onun-bunun resmi makam araçlarının hem de süratle içerde geçmeleri durumunda birkaç fotografçının yapabileceği rahatsızlık ve tahribat denizde damla bile değil.Bizler bırakın kuşları rahatsız etmeyi,çekim ve gözlemimizi çok sıhhatli yapabilmek için azami sakınma ve dikkat gösteririz.Emin olun içeri giren araçların daha tavanları sazların arasından fark edildiğinde kuşlar çılgın gibi havalanıp kaçıyorlar,yer değiştirip uzaklara gidiyorlardı.Biz de kamuflaj içinde 8 olmuş vaziyette en az 1.5 saat yine kuş gelsin diye bekliyorduk.Tabi bu arada bir başka araç içerde dolaşmıyorsa.

Her ne ise, herkes kendi hükümranlık sahasında hüküm sürer.Yer var da biz mi gitmedik?

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT