İzmirdekine de giremezsiniz demiyorlar ama zaten araçla girip çekim yapabilen bazı kişilerin haricinde ben şahsen bisikletle giriyordum.Fakat bisikletle ağır ekipman taşımak zor olduğundan bilmiyorum ben görmedim,bunu yapana da rastlamadım.Ben çözüm bulup, bisikletin Arkasına römork takıp ağır malzemelerimi o şekilde taşıyordum.Alışık olduğumdan 10-12 hatta 25km bu şekilde sürebiliyorum.Bu şekilde 6-7 kez girdim.Böyle yapınca da bir süre sonra baktılar,gördüler ki bu iş böyle de oluyor ve yaygınlaşabilir, bisiklet de hepten yasak oldu.Yürüyerek girebilirsiniz deniyor.Fotograf çekimi için ağır ekipmanlarla kuşların verimli bulunduğu yere gitmek için en az 10km yürüyeceğiz!!
Valla resmi makamlarla görüştüm,izin verilebileceğini söylediler.Gerekirse hükümetteki parti aracılığı ile de bu iş yapılır fakat değer mi? diye de bir taraftan düşünüyorum.Fotograf çekecek, hem de kimseyle sorun olmadan rahat hareket edilecek çok yer var zira...Hem bizim köylü vatandaşlarımız çoğu gittiğim yerde arazilerini bile kullanmamı kendileri teklif ediyorlardı.