TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Sarıasma ...

KANDIZLIK KANDIZLIK 29.07.2012 22:45:00
Sarıasmaları, yıllar içinde çok yakın fakat 2 saniye sürelerle gözleyebildim ve ancak 30 mt. uzaktan fotoğraflarını alabildim . Yakın görebileceğim alanlarınız var mıdır :) Yoksa üzüm asma ağaçları ve incir ağaçlarında kamuflaj kurmaya devam mı edeyim ...

Yardımlarınız bekleniyor, teşekkürler, selamlar ...

MuratC MuratC 29.07.2012 23:19:00

Arslan abi sana bir Nigde yolu gozuksun, Ahmet Hocanin kampusu Sariasma kayniyordu :))

hyperbiker hyperbiker 29.07.2012 23:24:00

Uşak, Ulubey e bağlı Söğütlü köyünde de bol miktarda var ancak henüz kamuflaj kurmaya vaktim olmadığından çekemedim. Bu taraflara da beklerim.

Selamlar.

kuzeycem kuzeycem 29.07.2012 23:51:00

Bir yerde ODTÜ kütüphanesinden çiftleşmelerinin çok rahat izlenebileceğini duymuştum, Eymir Gölü nden de kayıtları var.

KANDIZLIK KANDIZLIK 30.07.2012 00:19:00

Ceryanlar kesildi işyerinde 23.30 da, hemen cevaplayamadım . Bu gece görevdeyim sabaha kadar .

KuzeyCem, kütüphane pencerelerinden neler gözlüyorlarmış öyle:) cık, cık, cık ...

Çağlar Bey kamuflajlı - kamuflajsız deneyimleriniz ve fotoğraflarınız olursa görmek isterim . Uşak a gelip arazi ve fotoğraf çekimi de mutlu eder tabii ki, teşekkür ederim, görüşmek dileğiyle ...

Sevgili Çuhadaroğlu; geçenlerde Niğde - Aladağlar yaptık, sağolsun Hocamız epey yoruldu bizler için. Dikkuyruğu duymuştum gölette, fakat sarıasmadan haberim yoktu aslında, bilseydim bir yarım gün isterdim kampüs arazisi . Görüşmek üzere, selamlar ...

cansuozcan cansuozcan 30.07.2012 01:03:00

Arslan abi İnözü vadisinden de sesleri geliyordu. Geçen yıl alanda yakından gördük. Vadide durup beklemek gerek.

Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampüsü Yeşilvadide ilkbahar göçüyle gelip yaz sonuna kadar kalıp ürüyorlar. Makine yanında olmayınca çok yakın pozlar veriyorlar:)) Gelebilirsen bekleriz:)

Selamlar..

KANDIZLIK KANDIZLIK 30.07.2012 01:14:00

Cansu, geçen yaz İnözü vadisindeki bilinen kara leylek yuvaları altındaki ağaçlık alanda sesleri çok yakın duyulmasına rağmen ortaya çıkmadılar. Kaya sıvacısı çekimi yaparken bir yandan da onları takip ettim, bekledim, fakat görünmediler . Yine vadideki tesislerde de hızlı uçuşlarını gözlemledim, ama yine açığa ve yakına konmadılar .

Eğer siyah üzüm tanelerini yerken, ya da gagalanmış incir tanesini yerken raslarsan bana haber ver :)

Ayrıca; kampüste dolaşırken makineni gizle, gösterme onlara, yakınına gelince hemen çıkar ve çek :)

ademyagiz ademyagiz 30.07.2012 03:40:00

Mustafa ile Kazankaya kanyonuna gitmiştik orada dut ağacına gelmişlerdi sabah erkenden. Denizli Göleti nde de sesleri duyuluyor :)

ali6105 ali6105 30.07.2012 05:15:00

Arslan Abi Manyas Kuş Cennetinin girişinde de oluyorlar.Bu vakitlerde hep varlar.Hatta şansınız ve vaktiniz varsa portre de alırsınız.Ama şansınız ve vaktiniz yoksa sadece arka dekoltesiyle yetinmek durumunda kalabilirsiniz.

Selamlarımla...

dede dede 30.07.2012 08:45:00

Arslan Bey,

Ankarada, Sarıefeler (Lezgi) köyünde, köyün gölet tarafı çıkışındaki dere kıyısında bulunan kavaklarda çok sayıda var. Üredikleri bir bölge. Ama fazla yaklaşmanın çok zor olduğu bir tür.

Kolay gelsin, sevgilerimle.

Tirvana Tirvana 30.07.2012 09:50:00

Ballıkayalar Tabiat Parkı nda, özellikleri sabah erken saatlerde :)

sezmez sezmez 30.07.2012 14:25:00

Evet bizzat seslerini duyduk ama kendilerini görememiştik...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT