TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

BOZ YELKOVAN VE ADA DOĞANI

kuzeycem kuzeycem 1.08.2012 11:47:00
Merhabalar;

İki haftalığına Yalıkavak/Bodrum dayım ve çoğumuzun bildiği gibi son bir aydır Muğla dan Boz Yelkovan ve Ada Doğanı kayıtları geliyor.

Bildiğim kadarıyla bu iki tür Bodrum-Datça feribot turuyla görülebiliyor.

Fakat yine de hiçbir şeyi yanlış yapmamak için sizden yardım istedim.

1-O "bildiğim kadarı" (bodrum-datça feribotu) kısmını doğru mu biliyorum yoksa başka bir doğrultuda mı tur yapmam gerek?

2-Bu iki türü ne biçimde ve ne yaparken gözlemleyeceğim? (yüzerken, uçarken, kavga ederken vs.)

3-Feribottayken karayı da taramam gerekir mi?

4-Belli bir zamanı var mı? (sabah/öğlen/akşam)

Yardım edenler4e şimdiden çok teşekkürler:))

hurricanewarrior hurricanewarrior 11.09.2012 22:41:00

gemi kaptanı olarak seferleriizin bazılarında ege denizinden geçiyoruz hatta bodrum boğazından, boz yelkovan çanakkaleden, meyis adasına kadar egenin tümünde var (ben gözlemledim), her yerde gözlemleye bilirsiniz biraz şans ve zaman lazım, gün ortasında genelde suda oturuyor şekilde denk geleceksiniz, akşam üstü nedendir bilmiyorum kuş sürekli hareket halinde hatta Türkiye kıyılarına doğru uçuyor, ama gün ışığı azaldığı için fotoğraflamak biraz zor. umarım fotoğraflarsınız.

ekey ekey 8.08.2012 14:55:00

Kuzeycem Merhaba;

Yaz aylarını Bodrum-Gündoğanda bulunan evimde geçiriyorum.Ancak işlerim nedeniyle şu an İstanbul dayım. Bayramdan sonra tekrar geleceğim. Boz yelkovanı Temmuz ayında feribotla gerçekleştirdiğim Datça seyahatinde, feribotun en üst katında güneş ve rüzgar altında sadece akşam saatlerinde giderken gözlemleyip fotoğraflayabildim. Mesafe oldukça uzaktı ve görmek için etrafı çok dikkatli taramak gerekiyor. Dönüşte ise daha sert hava vardı maalesef göremedim. Biraz şans işi. Datça feribot iskelesinde ada martısı bakımından Sayın Arslan Kezer kadar şanslı değildim. Ada doğanını ise göremedim.Sadece iç kesimlerde yılan kartalına rastladım.

Kolay gelsin,selamlar...

KANDIZLIK KANDIZLIK 1.08.2012 14:36:00

KuzeyCem; o tarihlerde Datça civarı ve feribot macerasıyla ilgili detaylı bilgi ve gözlem notları yazmıştım, Haziran başında kaybolan bilgileri " trakushaber " ekibine yazarak sorabilirsin, , bendeki dökümanları sitede yayınlandığı için silmiş bulunuyorum .

Ada doğanı ve tavşancıl için, geçen haftalarda fotoğraf yayınlayan ve gözlem giren arkadaşlara danışman gerekecek . Ben Datça da, deniz kenarlarını ve orman içlerini dolaşmama rağmen ada doğanı raslamadım, sonbaharda şansımın daha fazla olduğunu belirttiler, neden sonbahar olduğunu sorduğumda ilginç bir bilgi verdiler ! ...

Ayrıca, boz yelkovan için egedeki adalara gemi - yat yolculuğu yapman gerekebilir :) Yine, bazı arkadaşlarımız Assos civarından kayıkçı teknesi kiralayıp birkaç mil açılarak balık sürüleri edrafında görmüşler ...

Kolay gelsin, iyi tatiller ...

kuzeycem kuzeycem 1.08.2012 11:54:00

MUĞLA DA BOZ YELKOVAN VE ADA DOĞANI-KUŞ ACİL:)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT