TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

komikler, trajikomikler, tüyolar...

capaci capaci 16.10.2007 15:27:00
hanay la fikir uçuşması yapıyorduk, bir sürü forum belirledik.

işte onlardan biri :

arazide başınızdan geçenler, komikler, trajikomikler, ipuçları...

sayfa hepimizin, başlayın yazmaya...

serhat abi, bunları ilerde kitap yaparız valla, benden söylemesi :))

dede dede 8.11.2007 11:31:00

Çok taze bir anı, bu hafta sonundan. Cumartesi sabahı bulduğum kısa aralığı değerlendirmek amacı ile
Mogan a uğradım. Küçük taburem üzerinde yaklaşık 2 saat oturdum. Bir ara Serkan İmişiker uğradı ve
ayrıldı. Saat 12 gibi ayrıldığımda ise benim oturduğum yere doğru gidiyordu. Eve geldikten 2 saat
sonra farkettimki cüzdanım yok. 

Amanın, başımdan aşağı kaynar sular döküldü, tabii. Eşimle beraber Mogan a doğru uçarken, kredi
kartlarını filan iptal ettirdik. Mogan a geldiğimde ne göreyim,  Serkan benim cüzdanın başına
çadırı kurmuş, kamuflajda. Nasıl rahatladığımı anlatamam, üstelik bir de eşi ile gelmiş olan Mehmet
Hanay ve biraz sonra eşi ile gelen Mehmet Çetinkoç ile karşılaşmazmıyım.

Ehh, değmeyin keyfime. Tanrı bir kulunu sevindirmek isterse eşeğini kaybettirir, sonra
buldururmuş.

Sevgilerimle.

korhan korhan 8.11.2007 10:39:00

Geçen sene Soner Bekir ile sürmeli kızkuşu arazisindeyiz. Silopide biri yaşlı 3 köylü ile sohbet
ediyoruz. Yaşlı amca sağır ve dilsiz bizi anlamaya çalışıyor. Arazi çok uygun olunca söz döndü
dolaştı toylara geldi. Genç olan toyu tanıyamıyınca kitaptan gösterdik. Nafile ne toyu tanıyabildi
ne de var yok diyebildi. Bu sürede de amca sürekli genç arkadaşı çekiştirip duruyor. Genç arkadalş
da bizle ilgilenebilmek için sürekli boşluyordu amcayı. Tam sözü bitince amcaya döndü: "söyle dayı
ne var!" dedi. Amca heyecanla parmağını önce toy resminin üzerine koydu, ardından elini açıp yere
paralel bir şekilde buynuna dayayarak sağa sola salladı. Ardından elini nefis! anlamında kapayarak
ağızının önünde yukarı aşağı salladı. Son olarak da parmağı ile Silopi nin uzka tepelerini işaret
etti...

Gerek ancanın yüzündeki özlem gerekse de bizdeki dumur görülmeye değerdi...

meo meo 23.10.2007 22:41:00

Sevgili ustalarım güzel anılarınızı ve hüsranlarınızı :) bi çırpıda okudum. Yanlız birazda biz
acemiler için bi kaç tüyo verseniz? hani şu kuşa böyle yaklaşın şöyle yerlerde bu tür daha fazla
görülür gibi?

Hevesle bekliyorum :)

kursatt kursatt 17.10.2007 13:36:00

sabahın köründe kalktım. karadağa gideceğim. akşam piller şarjoldu ıvır zıvır. dağın tepesine benim
renoyla tangır tungur çıktım. kuşlar heryerde. bugün ekmek çok dedim kendi kendime. makinayı kurdum
güzelce. ama hafıza kartımı evde unutmuşum :) dağın tepesinde tek başıma o an hiç bir işe yaramıyan
kaç bin dolarlık ekipmanla kalakaldım. 

kıssadan hisse fazla heyecan unutturur.

asfur asfur 17.10.2007 10:30:00

2006 ağustos ayı.. 

Samandağ - Milleyha da  biyoorhan (Orhan Gül), ben ve kuzenim kuş gözlemeye gitmiştik. Güzel
türler çıktı karşımıza; izmir yalıçapkını, bataklık kamışçını, aynı karede 6 sürmeli kumkuşu gibi
fotoğraflarla mest olurken saat 11 e dayandı. Ee hadi sahilde de kuş tarayalım deyip açık denize
çıktık. 3-5 gümüş martı.. Ortam günlük güneşlik, az ilerde denize sıfır, kumul üzerinde masa
sandalyeler kurmuş kafeye takıldı gözler. Bi tanesine kurulduk hemen, biralar çerezler, keyif
olağan üstü.. Gördüğümüz türlerin kritiklerini yaparken fotoğrafları da incelyoruz. Orhan bir anda
"abi bu gelene bak" diyerek deniz üzerinden bize doğru gelmekte olan kuşu işaret etti. Bir elimde
bira şişesi, diğer elde dürbün şöyle bi bakındım: SÜMMSÜÜKK !!!

Hemen makineye sarıldım; aramızdaki mesafe 30-35 m ve bir elips çizercesine solumuzdan yaklaştı,
kıyıya en yakın noktası bizim hizamız, sağımızdan tekrar  açılmaya başladı. Kadrajın 1/4 ünü
dolduran sümsük fotoğraflaıyla ben uçuyorum o an.. Telaşla makineye sarılırken elimdeki bira
şişesini masaya devirmişim, ortalık batmış; dürbün kumlara gömülmüş vaziyette acı ile bana bakıyor
:) 

Kuş gitti madem, ee şu fotoğraflara bakalım:

makineyi hışımla çıkarırken çantadan, elim değmiş muhtelif noktalara, mod: M, enstantane 1/30,
f:5,6, ISO: 400 !!

bembeyaz sayfalar lcd ekranında dururken; keyif biraları yerini efkar biralarına bıraktı :)) 

dogansoysal dogansoysal 16.10.2007 19:42:00

Naki yle sabah 6da Bursa da buluşup Manyas a gittik. hava yağışlı ve bulutlu ama çok tatlı difüze
bir ışık var. Eskisığırcık Köyü kıyısında pelikanları çekiyoruz. Uzun zamandır sabit durdugumuz için
diğer kuşlar da yaklaşmaya başladı. Bir gri balıkçıl, 2 kaşıkçı, kır kırlangıçları derken ileriye
bir baktık ki yemyeşil çayırda dibimize girmiş bir Kocagöz. Ben o heyecanla devrik cümle kurarak
"BU KERTİK BANA..." diye bağırdım. Naki arkadan hafif bozuk bir ses tonuyla: "Tamam abi sana
olsun, önce sen yayınla, napalım" dedi... Yanlış anlaşmayı çözünce güldük tabi...

capaci capaci 16.10.2007 18:07:00

geçen yıl sevgili peregrin i ziyarete gittim denizliye. maksat muhabbet, yanısıra da gözlem ve foto
tabi. keyifli anları başka sefere anlatırım, geleyim hemen hala içimde duran ana :)

arabayı okan kullanıyor. ben sağındayım. yol kenarında hemen yakındaki ağaçda cillop gibi ışık alan
bir bozdoğan. hemen makineyi çevirdim, netledim ve deklanşöre bassss - tığım an bir omuz yedim :))

sevgili Okan, tam ben deklanşöre bastığım anda makinesini almak için uzanmış ve bana unutulmaz
omuzu geçirmişti.

hala bir alacağım var kendisinden :))

capaci capaci 16.10.2007 15:53:00

4-5 yıl oldu sanırım, kuşatlas çalışması yapıcaz, kurallar sıkı, öyle durup foto falan çekmek yok,
tam gaz arazi yapıyoz.

ali atahan, okan bilge, ben ve o gün ilk kez gözleme gelen bi kızcağız vardı. birsürü de yapılması
gereken kare var. iki gruba ayrıldık, ali ve ben bir grup, okan ve yeni kız ikinci grup.

gün boyunca canımız çıktı, güzel güzel türler gördük, ahanda şimdi şunun fotoğrafı ne çekilirdi
diye hafif te olsa hayıflandık, ama çokça keyif aldık.

amma, gün sonunda saatlece-kilometrrelerce yürüyüp canımız çıkmıştı.

okan nokta aralarını motrosikletle gidiyordu, yeni kız da arkasında.

son noktalardan sonra yanımıza gelirlerken, lodos tepe önünde o muhteşem çamurda bir de düşmeleri
ve her taraflarını çamura bulamaları tuzu biberi oldu yeni arkadaşımız için, bir daha izi timi
belli olmadı, arazilerden silindi gitti tek gözlemle. açıkçası canını çıkartmışız demek ki :)

kıssadan hisse : siz siz olun, yenileri öyle öldürene kadar zorlamayın, yavaş yavaş damardan verin
:))

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT