TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

ODTÜ de taş bülbülü,alasığırcık ve kızılkuyruk

Saksağan Saksağan 3.08.2012 19:06:00
Her ay ODTÜ de arazi yapıyorum;ama hiç karşıma taş bülbülü,alasığırcık ve kızılkuyruk çıkmadı.Sadece şanssızlık mı?Yoksa acemilik mi?Yoksa göç. zamanı mmeselesi mi?

kuzeycem kuzeycem 6.08.2012 11:47:00

Mustafa abi ben Adana da da aradım ama bulamadım Mersin öylesine bir örenkti. Ayrıca ben burada Kuzey e yalnızca herkesin istediğini bulamadığı hakkında bir şeyler söylüyordum Turaç öylesine bir örnekti.

Ama yararlı bilgiler vermişsin, ama ben kimsenin "niye ODTÜde alasığırcık ve taşbülbülü göremedim" sayfasında "Turaç nerede var?" sorusunu araştıracağını sanmıyorum , o yüzden bence sen bu bilgiyi Turaç ın "Kuş Forum" bölümündeki sayfasına yaz ki herkes yararlansın:))

avşarbey avşarbey 5.08.2012 22:59:00

Turaç ı ülkemizde görecek en iyi yer Mersin deki Göksü Deltası. Orada 7 satimi geçirmeme rağmen sesini bile duymadım.

Görüyosun ya Kuzey, istediğini göremeyen tek sen değilsin. Hiçbirimiz istediğimiz türü şıp diye göremiyoruz.

Turaç görmek isteyen arkadaşlar....

İki ay önce Adana da hemde bizim sitenin önünde gördüm. Ne yazıkki hastane işlerinden dolayı makinam yanımda değildi. Daha sonra ise uzaktan bir kaç yavrusu ile birlikte gördüm. Yine şansızlık fotoğraf makinası yoktu. Bu akrad Kırmıtlı kuşcennetinde saatlerce ötüyor ama orada hiç görmedim bilginizeeee

kuzeycem kuzeycem 4.08.2012 19:11:00

Kuzeycim demek istediğimi anlatamadım galiba

Şu kuş işini çok ciddiye alıyorsun, "şu tür nerde bu tür nerde" falan. Yaz tatilindeyiz keyfine bak. Tatili falan da kısa kesme ailenle vakit geçir.

Ben bu yaz doğru dürüst arazi yapmadım.O bodrumda yaptığım gözlemde de kuş görmek için özel bir çabam olmadı. Kim bilir, belki sen tatildeyken karşına bir Kızılkuyruk çıkar.

Daha başlayalı çok olmamış anladığım kadarıyla; şu kertik yarışına girmeden önce bir kuşların davranışlarını falan gözlemlesen, kolaydan gitsen senin için daha iyi olacağını düşünüyorum.

7 yıldır kuşlarla ilgileniyorum ama ilk arazime 6. yılımda çıktım.

Bu arada ben de Alasığırcım ve Taş Bülbülü görmedim. Kızılkuyruğu da hayal meyal okulumun (ODTÜ Geliştirme Vakfi İlköğretim Okulu) bahçesinde gördüm, ondan bile emin değilim.

Saksağan Saksağan 4.08.2012 17:53:00

Tamam,acele edeceğim.Aaaa.Ben o9 sıra tatilde olacfdağım.Tatili kısa kesmeliyiz.

kuzeycem kuzeycem 3.08.2012 20:39:00

Kuzeycim kuşbanka bakarsan göreceğin gibi ODTÜ de Taşbülbülünün yalnız 1, Alasığırcığın ise 5 kaydı var. Bence onlaırn peşinden koşacaksan ODTÜ de koşma.

Alasığırcığın göç dönemi sonbaharda, şansını o zaman denersin. Kızılkuyruk ise yalnızca şanssızlık; ama çabuk ol; bir ay snra Afrika ya göç edecekler.

Ben Sarı Gagalı Leyleğin yerini bilen ve onu görmüş biri ile gidip 3 saat kalmama rağmen göremedim. O kadar nadir bir türün Mogan a gelip de benim görememiş olmamın ne kadar üzücü olduğunu tahmin edersin.

Daha üzücü olanı bazı kuşçuların (ve onların bebeklerinin!) İstanbul dan gelip (5 saatlik yol) görememeleri.

Turaç ı ülkemizde görecek en iyi yer Mersin deki Göksü Deltası. Orada 7 satimi geçirmeme rağmen sesini bile duymadım.

Görüyosun ya Kuzey, istediğini göremeyen tek sen değilsin. Hiçbirimiz istediğimiz türü şıp diye göremiyoruz.

Bu kuşlar her zaman görülür; sana tavsiyem kafana takmaman ve anı yaşaman:)

Eğer bir daha böyle (niye bu türü göremedim cinsinden) sorun olursa forum açmak yerine bana mail at, ben san hemen cevap yazarım:)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT