TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

2. TRAKUŞ BULUŞMASI

contarini contarini 16.10.2007 22:14:00
Artık şu 2. buluşmamızı gerçekleştirelim derim. Çok ara verdik. 1. si hala aklımdan çıkmıyor.

demokritos demokritos 16.10.2007 22:47:00

valla mehmet benim mevsimim geliyo:) kış türleri konusunda patlama yaşanacak bir kış olacak:) kış
kampı öneriyorum, benim rekorum -32 derecede kamp oldu kırmak isteyenler?

:)

demokritos demokritos 16.10.2007 23:02:00

hemen yarın akşam ikgt toplantısında görüşlere sunulacak planımızdan bahsedeyim o zaman, hürmüz
yarın görüşe sunacak ve daha sonra katılımın ne kadar genişleyeceğine bakacağız, benim gönlümden
geçen bir trakuş buluşmasına dönüşmesi:)

aralık ayı kış türleri açısından istanbul ve çevresi için mükemmel alanlar. bilhassa iğneada
bölgesi kışın ulaşım zorluğu nedeniyle günübirlik uğramak için zor olduğu için aralık ayında diğer
haftasonuları bayram tatiliyle bir şekilde kaynaştığı için 1-2 aralık günlerini istanbul çıkışlı
bir kış kampı olarak düşündük. olayın renklendirilmesi forumdaki görüşlere göre olacaktır. olay
yarı dağcılık faaliyeti olduğu için ekibimiz içindeki kampçıların katılımını bekliyoruz...

arz ederim efenim:)

demokritos demokritos 16.10.2007 23:07:00

gaza geldim devam ediyorum, göksu deltası iğneadanın tam tersine kışın su ve kıyı kuşları, ötücüler
ve yırtıcılar açısından tam bir cennet, alanda aynı anda yüzlerle ifade edilebilecek şahin, kartal
ve delice konaklıyor zaman zaman. alanda görülebilecek türlerin örnekleri trakuşta ayhan öztürk,
cevat kopanoğlu ve nacizane benim fotolarda mevcuttur:) ayrıca emin yoğurtçuoğlu tarafından kaleme
alınan ve kitaplaşması beklenen doğu akdenizde kuşçu fırtınası serisi (1-2-3) alanların ne kadar
renkli olduğu konusunda fikir verebilir, bir trakuş buluşması da orada düşünülebilir.

arz ederim efenim:)

demokritos demokritos 16.10.2007 23:13:00

hazır istim üstündeyken devam edeyim:) kışın alpin tür çekmek gerçek bir eziyet malum, ulaşmak ayrı
dert, konaklama ayrı dert. alpin türler içinde bi iki arkadaş kışın şehir yaşamına adapte olmaya
çalışıyor malatyada. duvar tırmaşık ve büyük dağ bülbülü. bugün beydağı zirvesine kar serpiştirdi
ama kuşların aşağıya inmesine şarj olacak kadar diildi, birazzcık daha soğudumu hava şehir merkezi
ile kampüs arasındaki venk kayalığında konaklayan minik bir tırmaşık kolonisi ve büyük dağ
bülbüllerinin yanı sıra kulaklı toygarlar, kaya serçeleri, kınalı keklikler ve bir çift gökdoğan
alanda sürekli gözlemlenen türler. sonerin bugünkü tırmaşık fotosu üzerine tırmaşık şenliği
düzenlemeye karar verdim, konaklama sığabildiğimiz kadarıyla benim evim olabilir:) alana ulaşım
belediye otobüsü ile sağlanacaktır, dönüşte şire pazarından kayısı almak isteyenler için pazarlık
yapılır:)

arz ederim:)

(abartmadım dimi)   :)

PYTHON PYTHON 16.10.2007 23:31:00

tamam şöyle 1 ay sonra gibi olursa ben gelirim

yada kurban bayramı sonrasında yada öncesinde....-32 değil -100 olsa sökmez...

aysem54 aysem54 17.10.2007 18:58:00

benim de 1. si aklımdan çıkmıyor çünkü gelemediğim için çok çok çok ... üzgünüm...

ama bu sefer 2. si nerde olursa olsun aileme haber vermicem :)))

umarım okul zamanına rastlar :)

serhattigrel serhattigrel 17.10.2007 23:15:00

Hadi Gidiyoruz...., zaman ve yer tespiti yapalım artık.

!. buluşmade ,Gediz deltası üzerinde durmuştuk, Buranın eksperi Kazım Çapacı ile son konuşmamızda
alanın hala su tutmadığından ve henüz tür sayısının yeterli olmadığından bahsetmişti. Onun görüşünü
ve son durumu bir alalım.

Mustafa İgneadadanda bahsetmiş, buradansa Gala gölü ve Enez çok daha verimli ve geniş bir alan.
Aynı uzaklıkta .Üstelik son yağmurlarla deniz kenarı göller tamamen dolmuş durumda. Burası ideal
bir kamp alanı, tekne dahi götürebiliriz göl için . Sakıncası ,İstanbula 3-4 saat.İzmir ve
Ankaradan gelecekleri düşünüyorum.

Şimdilik bu iki alternatif üzerinde duralım,  Gediz asil, Enez yedek olsun .Her iki sahadanda rapor
gelsin.

Bu arada takvime bakıyorum 27-28-29 tatil, Gediz hazır değilse bir Enez gurubu yapılabilir. 3 gün.

Veya bir hafta sonuna cumayı katıp Kasımın ortalarını geçmedende seçeceğimiz alanda buluşmamız
mümkün.

Geceler soğuk, sıkı uyku tulumu veya bol battaniye gerekecek.

çitlenbik çitlenbik 18.10.2007 09:00:00

29 Ekim e itiraz ediyorum amaaa..Porgram yapmıştım ben  :((

capaci capaci 18.10.2007 13:34:00

selam,

ne yazık ki hemen hiç yağmur yağmaması nedeniyle gediz şu anda tür ve sayı açısından verimsiz bir
dönem geçiriyor. yıllardır alanı böylesine kurak görmemiştim. neredeyse sadece homa dalyanında
toplanmış durumdalar. gerçi gediz her haliyle sürprizlere açıktır ama deltayı özellikle henüz
görmemiş olanlara böyle kötü bir dönemde taıtmak istemem. umarım kış iyi geçer de ilkbaharda daha
iyi haliyle buluşuruz. yine de gediz yapalım derseniz benim için sorun yok.

enez üzerinde duruyorum ben de. hele istanbul da buluşup ordan koca bir otobüsle gitme fikri süper
olur.

sevgiyle...

demokritos demokritos 18.10.2007 13:54:00

vaktinde ve tadında bir gediz harika olurdu gerçekten ama kazım hocamın dediği gibi fazla şansımız
yok şu an için. benim 1-2 aralık fikrimin temelinde bir çok kış türünün önümüzdeki haftaya kadar tr
sınırlarına girmeye niyeti olmadığına dair kayıtlar ve meteorolojik kaygım:) kasım 15 itibari ile
gümrükten geçiş yapan bir çok nadir kış türünü görebilmek için olayı aralık başına taşımıştık:)

capaci capaci 18.10.2007 14:58:00

29 ekimde toplantı olursa katılmam mümkün değil, bilimsel bir toplantı için antalyadatım 29-29 ekim
arasında.

biraz öteleyelim de kış türleri gelsinler :)

serhattigrel serhattigrel 18.10.2007 15:04:00

Kazım Çapacının raporu bizim yedek yer Enez e gitmemiz gerektiğini söylüyor.

İş tarihe kaldı.

Şimdi  oraya bir öncü göndermek gerek ,son durum tespiti için.Bu hafta sonu yaparız.gelecek
bilgiye

göre tarihi tespit edelim.

Bu arada ,tür kertme ve fotoğraf dalında iki yarışmamız olacak orada.

çadır kurunca iki gece kalmalıyız, cuma öglen oyaya varış, pazar saat 15  te  çadır toplamaya

başlama, olarak düşünmeliyiz.  

Orada Otel imkanıda var, kamp yerine  5-6 klm de.

tarih olarak 2.3.4 veya 9.10.11veya 16,17,18 veya 23,24,25 Kasım seçilebilir. Aralıkta yenitür
gelebilir ,bundansonraki türler yukarıdaki havaların eksi değerlere düşmesine bağlı, geçen sene
kazlar pek gelmediler. Aralıkta  geceleri çok soğuk olur . Hava durumu önemli bir asil bir yedek
tarih seçeriz. Hava çok  çok çok kötü olursa erteler ikinciye ne olursa olsun gideriz. (aşırı
fırtına ve yağış)

demokritos demokritos 19.10.2007 12:18:00

sanırım alanlar konusunda büyük problem yok, trakya bölgesindeki göllerimizn hepsi de kış döneminde
oldukça renkli, ayrıca karedeniz kıyıları da süprize açık bölgeler. tarih konusundaki 1-2 aralık
ısrarımın sebeplerini açıklamak isterim.

kuşbank veri tabanında belirtilen alanlar için yaptığım taramada ve son üç yılın takip ettiğim
maillerle bildirilen türlerini dikkate aldığımızda belirlenen alanlardaki en iyi tür yüzdesinin
kasım ortalarından sonra oluştuğu görülmekte. diğer taraftan bayramdan önceki ve sonraki haftalarla
birleştirilecek izinler nedeniyle ondan sonraki dönemlerde yeni yıla kadar gerekli çoğunluk fikrine
yaklaşamayız sanırım. zaten bu şartları göz önüne alarak 10 günlik yıllık iznimin tarihlerini 26
kasım-5 aralık olarak belirlemiştim. tabi ekip oluşumuna bağlı olarak iznimi revize etmem
gerekiyor, plan aşamasını bir an önce belirlememiz önemli:)

capaci capaci 21.10.2007 16:53:00

hmm iğneada

nefis olur...

demokritos demokritos 21.10.2007 18:34:00

iğneada cılar çoğalıyoruz:)

aysem54 aysem54 22.10.2007 11:56:00

sınavlarıma denk gelme ihtimali yüksek :(

gelecem dedim ailemden ayrıyım kimse engelleyemez dedim bu sefer de sınavlar çıktı başıma yaws ... 
:( :( :(

contarini contarini 24.10.2007 23:06:00

En son neye karar verdik?

çitlenbik çitlenbik 25.10.2007 10:23:00

Oyum Gala-Enez den yana  :))

demokritos demokritos 26.10.2007 16:06:00

9*10*11 kasım benim için çok erken bir tarih, hedef türlerimi görme ihtimalimin düşük olması bir
yana, iznimi o kadr erkene çekmek  sorun olucak gibi, bu durumda ben hemen 3. trakuş buluşmasına
geçeyim:) aralık 1-2...

çitlenbik çitlenbik 26.10.2007 20:00:00

Ben de İğneada dayım 1-2 Aralık.

Ama Gala olursa 10-11 Kasım a da katılacağım.

sercan sercan 26.10.2007 20:34:00

9-10-11 kasım ne yazık ki banada uymuyor sınavlarım var. 1-2 aralık bende katılabilirim.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT