TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

7D kullancıları için

croma croma 15.08.2012 00:13:00
7D kullanan dostlara bir tecrübemi paylaşmak isterim.

Bildiğiniz üzere düşük iso da noise sorunu crop yapıldığı zaman daha çok ortaya çıkıyor.Genişaçı kompozisyonlarda veya tam kadraj konulu fotoğraflarda böyle bir sorun göze çarpmıyor.7D teknoloji ve imaj kalitesi olarak çıtayı çok yukarıda tutmuş fakat benimde ilk aldğımda 40D den sonra bu düşük iso gren problemi bir nebze hayal kırıklığı yaşattı ama bu sorunu da birkaç uygulama sonrasında çözdüğümü söyleyebilirim.

Daha önce sharpen veya smartsharpen ile bunu diğer fotoğraflarda yapabiliyorduk fakat 7D fotoğraflarında bunu yaptığınız zaman keskinlik artarken grende bir o derece artıyor.

Photoshop ta keskinlik vereceğiniz nesneyi (kuşu) seçerek keskinlik vermek için"unsharpen mask"özelliğini kullanmanızda fayda var ki keskinlik verirken noiseyide istediğiniz ölçüde yok edebiliorsunuzTürkçe kullananlar için "keskinliği azaltma maskesi" olarak geçiyor.Sonra invert (ters çevir)yaparak arkaplanı seçili hale getiriyor ve "smartblur (yüzeybulanıklaştırma) yaparak grenleri istediğniz ölçüde temizleyebiliyorsunuz.Seçili alanı ile seçilmemiş alan arasındaki yumuşaklığı 1-2 tolerans ile artırmayı unutmayınız.Böylece bir fotoğrafı işlerken birkaç program kullanma zahmetindende kurtulmuş oluyoruz.

Umarım sorun yaşayan arkadaşlara faydası olur.

Kadir gecenizin mübarek olması dileklerimle selamlar.

croma croma 15.08.2012 18:42:00

Süleyman Bey bahsettiğimiz gren olayı sensör üretimi ile alakalı, + veya - pozlamanın gren ile bir ilişkisi yoktur.Greni artıran iso değerleridir.Bunun yanısıra lens hassasiyetindeki kalitesizlik ve düşük ışıkta yapılan çekimlerde grene olanak yaratır.

sezmez sezmez 15.08.2012 09:53:00

Kadir Gecesi umarım Tüm insanlık için hayrlara vesile olur... Herkesin geçmiş te olsa Kadir gecesini bu vesile ile kutlarım...

Serkan Bey, yukarıda belirttiğiniz düşük iso da noise problemi oluştuğunda, pozlama telafisi, enstantane, diyafram açıklığı gibi diğer değerler ne durumdaydı. Merakım, aslında sizin bahsettiğiniz durumun tam tersini yaşamamdan geliyor. Geçen günlerde yaptığım denemelerde Pozlama telafisi +1,0 iken ISO 400 F6,3 değerleri ile çekim yaptığımda noise o kadar çoktu ki fotoğrafı doğru dürüst croplayamadım bile.

Tabi benim makinam 7D kadar komplike bir makine olmasa da giriş seviyesinde bu denemleri yapabiliyorum. Bir çok kez düzgün ışıkta ISO 100-200 iken diyafram öncelikli ya da enstantane öncelikli çekimlerde noise problemi pozlama telafisini en fazla +0,3<>-0,3 arasında tuttuğumda oluşmuyor.

Keskinlik ile ilgili verdiğiniz bilgiye istinaden bazı demeler yapacağım. Sonucu merakla bekliyorum.

Selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT