Sakallı Akbaba:)
kuzeycem 26.08.2012 16:32:00
Merhabalar;
Çevremdeki insanların Sakallı Akbaba sevgisine dayanamayıp ben de birkaç videosunu izledim, bilgiler aldım ve ben de takıntılısı oldum:)
Dün "büyük ihtimalle görürsün" dendiği için Bolu da 6 saatlik bir arazi gerçekleştirdim fakat hiç Sakallı göremedim.
Yaklaşan "büyük sınavlar" nedeniyle bu sene zırt pırt arazi yapamaycağım için bir sonraki hakkımı iyi kullanmak istiyorum:))
Sakallı Akbaba yı bir dahakine nerede (Kızılcahamam, Dörtdivan vb.) ve ne zaman (Ekim, Kasım, Ocak vb.) aramam gerektiği hakkında şimdilik hiç bir fikrim olmadığı için bu sitede bu bilgiyi bilen büyüklerimden yardım bekliyorum:))
Kasım-Ocak aylarında kur uçuşu yaptıklarını duymuştum; fakat yine de nerde gözlemleyeceğimi, ne zaman (öğle, akşam vb.) gideceğimi bilmiyorum:)
Bütün diğer kuşlar gibi Sakallı Akbabanın da garantisi olmadığını biliyorum ama yine de kısıtlı haklarımı bu sefer daha "güvenilir" olarak kullanmak istiyorum:))
Bu arada eskiden neden Sakallı Akbabaya takıntılı olduklarını anlayamadığım kişileri artık çok iyi anlıyorum; gerçekten de muhteşem bir kuşmuş!:)))
Sevgilerimle:)