TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Sakallı Akbaba:)

kuzeycem kuzeycem 26.08.2012 16:32:00
Merhabalar;
Çevremdeki insanların Sakallı Akbaba sevgisine dayanamayıp ben de birkaç videosunu izledim, bilgiler aldım ve ben de takıntılısı oldum:)
Dün "büyük ihtimalle görürsün" dendiği için Bolu da 6 saatlik bir arazi gerçekleştirdim fakat hiç Sakallı göremedim.
Yaklaşan "büyük sınavlar" nedeniyle bu sene zırt pırt arazi yapamaycağım için bir sonraki hakkımı iyi kullanmak istiyorum:))
Sakallı Akbaba yı bir dahakine nerede (Kızılcahamam, Dörtdivan vb.) ve ne zaman (Ekim, Kasım, Ocak vb.) aramam gerektiği hakkında şimdilik hiç bir fikrim olmadığı için bu sitede bu bilgiyi bilen büyüklerimden yardım bekliyorum:))
Kasım-Ocak aylarında kur uçuşu yaptıklarını duymuştum; fakat yine de nerde gözlemleyeceğimi, ne zaman (öğle, akşam vb.) gideceğimi bilmiyorum:)
Bütün diğer kuşlar gibi Sakallı Akbabanın da garantisi olmadığını biliyorum ama yine de kısıtlı haklarımı bu sefer daha "güvenilir" olarak kullanmak istiyorum:))
Bu arada eskiden neden Sakallı Akbabaya takıntılı olduklarını anlayamadığım kişileri artık çok iyi anlıyorum; gerçekten de muhteşem bir kuşmuş!:)))

Sevgilerimle:)

kuzeycem kuzeycem 29.08.2012 09:28:00

Akif abi çok teşekkurler tam da gerekli bilgileri verdigin icin cok tesekkurler:)

Peki su kasim ayindaki kur dansi ile ilgili bir sey biliyorsan burda veya mailime yazar misin:)? Senin yazilarindan birinde okudugum icin senin bu konu hakkinda bilgili olabilecegini dusundum:)

Çok tesekkurler

kuzeycem kuzeycem 27.08.2012 18:51:00

Çok teşekkürler; fakat ben Ankara da oturduğum içi Ankara-Bolu-Eskişehir gibi komşu iller daha yakın ve yüksek şans olabilir:)

abirsen abirsen 27.08.2012 17:45:00

Sandıklı Akdağ Tokalı Kanyonu (4 mevsim)

Uluborlu-Senirken Arası (Bahar aylarında)

kuzeycem kuzeycem 27.08.2012 12:09:00

Bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

armadillo armadillo 26.08.2012 22:08:00

Aladaglarda ve Kizildag / Adana da birer kez fotografladim, ikisi de yaz mevsimindeydi

kuzeycem kuzeycem 26.08.2012 16:45:00

Çok teşekkür ederim Naim abi:) Dün Dörtdivan yaklaşık 2-3 saat arazi yaptık bir tek kara akbaba vardı yoktu başka bir şey:)

Teşekkürler:)

nayko nayko 26.08.2012 16:38:00

Ben üç-dört defa karşılaştım, hepsi de Dörtdivan da oldu.

yanılmıyorsam 3 tane genç birey var, o bölgede gün içerisinde karşılaşabileceğin.

Şans diye nitelendiriyorum, umarım en kısa zamanda karşılaşırsın.

kuzeycem kuzeycem 26.08.2012 16:33:00

SAKALLI AKBABA - NEREDE, NE ZAMAN?:)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT