Selam Vatan.... Selam dostlar.. Benim yasadigim tecrubelere gore olusan sahsi kananatime gore su an icin simdiye kullandigim en iyi makina 1dmark 4.. Kullandiklarim sirasiyla pentax k10d,nikon d200,nikon d300; nikon d700, 5dmark2, 7D,960d, 550d,600d), ve 1d mark4.. ozellikle 7 d en az 4 kez degistirdim.. ki iyi bir kopyaya rastlarim diye memnun kalmadim.. cektigim fotografta sonuctan en cok guven duydugum 1Dmark4..
1dx olayina gelince otofokus ve tracking, pozlama gelistirildigi bildiriliyor.. iso 1 stop daha iyi deniyor.. ancak f8 calismadigindan maksimum kullanabileceginiz lens uzakligi 800de kaliyor..
1dmark 4 ile ornegin 600 mm ile 2x le birlikte 1560 mm , 1.4 x ile 1092 mm ulasabiliyorsunuz.. Ayrica Mark 1v full frame karsiligi 27 milyon piksel.. Mark 4 piksel orani 1dx e uyar sekilde ayarlandiginda iso farki neredeyse bulunamamis..ayrica arada 3.500 dolarda fark var..
Neyse benim soylemek istedigim bugunku kosullarda acele etmemek , daha mantikli geliyor. Ama zaman ne gosterir teknoloji nereye gider kestirmek mumkun degil.. saygilar selamlar
Zafer hocam degerli katkiniz icin cok tesekkurler