Bence daha kaliteli olur.
Gelişen teknolojide yeni gelen sensörler hem daha yüksek çözünürle üretiliyor hemde daha performanslı (iso anlamında).
Bu yeni d600 fx sensörü çok performanslı olacaktır diye düşünüyorum. Daha henüz tanıtılmadı tabi söylenenler şu an için sadece spekülatif nitelikte.
Daha önceden de söylediğim gibi bence yakında herkes full frame e geçecek ve crop sensörler tarih olacak. Örneğin Nikon 12mp bir crop sensörlü kamerayı piyasaya sürse, mesela d400 diyelim, bu çözünürlükte yeni teknoloji bir sensör d7000 e göre ve diğer piyasadaki tüm crop dslr makinalara göre çok daha üstün performanslı olacaktır ayrıca hızlı ve nitelikli bir kamera olacaktır, yani ben alırdım şahsen. Şimdi aynı durum d600 için mevcut tek fark ise sensör fx formatta. d400 örneğinde söylediğimiz avantajların yanında birde ekstra avantajlar var. Mesela bokeh, alan derinliği, istenildiğinde çok daha az ışıkta iso performansı, vizör görüntü büyüklüğü, vizör parlaklığı, istenildiğinde geniş açı alabilme, vb. vb.. Yani full frame kameranın eksiği yok tam tersine de birçok artısı var. Özetle daha kapsamlı.
Peki neden daha önce fx sensör yaygın değildi, çünkü fx format kameralar ile crop sensörler arasındaki fiyat farkı çok fazlaydı. Şimdi dikkat edin bu fark kapanıyor, böylece bence d600 (keza d800) yeni bir dönemin sinyallerini veriyor, crop sensör tarih olmaya başlıyor.
Benim değerlendirmelerim..