TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Manyas kuş cenneti

aliko24 aliko24 11.09.2012 21:29:00
Merhaba arkadaşlar ben buraya yeni üye oldum ve yeni kuş çekmeye başladım. Sizden bir ricam olacak bu hafta sonu manyasa gidip kuş çekmek isityorum bu zamanda ord kuş bulabilirmiyim, yada hangi tür kuşlar vardır , duyduguma göre belirli gözetleme yerleri varmış bu gözetleme yerlerinden hariç başka yerlerde çekim yapabilirmiyiz kuşlara ne kadar yaklaşabiliriz. Bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim saygılarımla ALi TAN

Boraunver1 Boraunver1 10.10.2012 14:14:00

Vallaha Ali Bey daha ne olsun.İnşallah bir Flamingo çekebilirim.En çok fotoğraflamak istediğim türdür.Diğerleri ise oldukça hoş türler.

İlginiz ve detay bilgilendirme için teşekkür ederim:

zien zien 10.10.2012 13:04:00

Tam bu dönemlerde Büyük ak balıkçılların su üzerinde enfes danslarına şahit olabilirsiniz. Pelikanlar mevcut. Karabataklar her daim oradalar. Gri balıkçıl, küçük ak balıkçıl ve gece balıkçılı gözlemlenebilir. Benim daha önce ekim ayında Manyas ta fotoğraflarını çektiklerim bunlar. Başka türlerde vardır mutlaka...

Rasgele...

Boraunver1 Boraunver1 10.10.2012 12:52:00

Bayramda Manyas Gölüne gitmeyi planadık.Daha doğrusu Balıkesire gideceğiz.

Bu sonbaharın sonları diyebileceğimiz bir ayda birşeyler görebilirmiyim, çekebilirmiyim bir bakacağım.

Manyası bu ayda ziyaret edip gözemleyenler var mı?Ne tür kuşlar vardır veyahut hiç yoktur:)

zien zien 19.09.2012 09:55:00

Manyas Gölünde yer yer çekim yapan birisi olarak şunları söyleyebilirim:

-Göl Sinan beyinde dediği gibi Manyas ta değil Bandırmada. Bandırma Balıkesir yolu üzerinde 13. km de.

-Kuş cenneti köyünün içerisindeki kısımdan göl kıyısına inerseniz kimse sizden ücret istemez. İstediğiniz gibi çekim yapabilirsiniz. Kuş cenneti müzesinin olduğu ve gözetleme kulesinin olduğu alana giderseniz hem sizi göle sokmazlar hemde para isterler. Müzenin olduğu kısımdan kuşlara yaklaşmak çok zor hatta imkansız, zaten izinde vermiyorlar :)

-Gölün kenarında çekim yapabilmek için çizme şart, hatta mümkünse Tulum çizme olmalı.

-En iyi ve tür sayısın en fazla olduğu dönemler ilkbahar ve sonbahar dönemleri. Yazın pek fazla tür olmuyor. (Pek fazla olmuyor dediğimde yine yaklaşık 20 tür göl kenarından görülebiliyor.)

-Köylüler ile diyaloğa geçer ve rica ederseniz sizi tekne ile farklı kıyılara götürebilirler. Böylece pelikanları ve farklı sürpriz türleri çekmek mümkün olabilir.

Sinanakdeniz Sinanakdeniz 18.09.2012 22:04:00

Ben gecen hafta manyas kus cennetindeydim, sadece bir kuleden gozlem yapmaniza izin veriyorlarmis. Fotograf cekmek icin ise milli parklar mudurlugunden izin alinmasi ve daha sonrasinda bir ucret karsiligi cekilebildigini (yani gol kenarinda kuslara daha yakin yerlerden). Kusadasindan bursaya seyahimden dolayi ve malesef arabamdak SALAKi GSM den dolayi kayip ettim bundan dolayi burada ancak bir saat gibi bir zaman gecirebildim. Goldeki kuslarin haricinde agaclarda gezinen kuslarinda resmini cekmek mumkun.

Bence ilk once bu kus cennetinin ismini degistirilmesi gerekiyor cunki MANYAS KUS CENNETININ manyas ile bir ilgisi yok kimse de bilmiyor niye MANYAS denmis :)

sezmez sezmez 12.09.2012 09:53:00

Merhaba ;

Manyas ı benden çok daha iyi bilen üyelerimiz var, fakat naçizane gidip çekim yapmış biri olarak şunu söyleyebilirim. Bu mevsimde nasıldır bilemiyorum ben Temmuz başında gitmiştim ve tür çeşitliliği bakımından benim için hiç de fena değildi. Hatta en rahat çekimleri burada yaptım diyebilirim.

Kuş Cenneti Milli Parkı içine girdiğinizde karşınıza gelen kulelerden gözlem yapabilirsiniz. Ayrıca civar köylerden de göle kıyısı olan yerlere yakın kısımlardan güzel çekim yapabilirsiniz.

Kendi aracınız olması gerekir, aksi halde başka türlü sulak alanların çevresinde dolaşmanız mümkün değil, şu an su seviyesi nasıldır bilemiyorum fakat bataklık alanlara dikkat etmeniz gerekiyor.

Çevre beldelerden Ergili ile Kuşcenneti Köyü mesela çekim için uygun alanlar sunuyor.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT