Rıza bey, benim görüşlerim şöyle,
200-400mm f/4 vr güzel bir lens, ancak bu lensi daha çok safaride ve büyük hayvanların çekiminde kullanıyorlar, sebebi de hafif olması, zoom özelliği, kolay taşınabilirliği, keskinliği vb.. 1.4 tc ile çok performanslı değil diye okuduğumu hatırlıyorum. Ornito içinde kullanılabilir tabi ancak bence fiyatına göre 400mm kısa kalacaktır, 1.4 tc de bu zoom lens ile pek sağlam seçenek durmuyor bana.
Fiyat limitinizi biraz daha yükseltebilirseniz benim önereceğim lensler 500, 600, 800mm olacaktır, fiyatları da küçükten büyüğe aynı sıradadır.
İçlerinde 500mm f/4 vr ornito için en popüler lenstir. Sebebi de en hafifi olup istenildiğinde tc lerle daha geniş odak bandında kullanılmasıdır.
Genel olarak f/4 lenslerle tc-14e oldukça başarılıdır kenar keskinliğindeki kayıp ancak çok kırparak dikkatle bakarsanız fark edilir, o da f/8 de yok olur. Burada bir şey de belirtmek isterim, yeni kameraların artan noise ve focus performansları tc leri daha kullanışlı duruma da getiriyor.
600mm f4 ve 800mm f5.6 bence benzer lensler, 800mm, 600mm nin 1.4 tc arkasına yedirilmişidir. Her iki lens de çok keskin ve kullanışlı odak uzunluğu sağlarken ağırdırlar. 5 kg bir ekipmanda 100 gr eksilmesi bile çok fark yaratır.
Selamlarımla..