Merhaba ;
Ben de ilk etapta kuş çekmeye başlarken bu ikilemlere çok düşmüştüm. Tabii daha önceden alınmış bir Nikon body olduğu için mecbur buna göre haraket ederek lens seçimini yaptım.
Sigma 50-500mm APO DG HSM OS olan lensi kullanıyorum. Bu lensi almadan önce bir çok araştırma yaptım en çok da 300mm F4 +1,4 TC kombinasyonu ile kıyasladım.
Sigma 50-500mm lens kötü bir lens değil ben iyi sonuçlar aldım ve hala kullanıyorum. Nikon D700 ile benden daha iyi sonuçlar alabilirsin. Benim bu lensi alma nedenim tamamen ekonomik, Türkiyede benim aldığım zamanlar fiyatı 4.700 TL iken ben 3.000 TL ye 2. el fakat hiç kullanılmamış şekilde aldım.
Fakat bana sorarsan keskinlik konusunda ne kadar iyi olursa olsun bir prime lensten alacağın keskinliği alman pek mümkün olmuyor. Benim bütçem uygun olsaydı 300F4+1,,4 TC + Nikon d700 kombinasyonunu tercih ederdim.
Tekrarlıyorum Sigma 50-500mm lens kötü bir lens değil fakat bu lensi alırken kesinlikle OS (Optical Stabilizer) li olmasına dikkat et. Bu olmadan net fotoğraf çekmek neredeyse imkansız...
Örnek olarak naçizane benim çektiğim fotolara bakabilirsin, tabi bu tür lensler ustaların elinde daha kaliteli işler çıkartıyor, onu da ayrı tutmak gerekir...