TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Canon 6D duyuruldu.

zien zien 17.09.2012 14:17:00
Nikon D600 e rakip 20.2Mp lik FF sensörlü 6D gövde bugün duyuruldu. Dün adoramada satışa çıkmış fakat hemen geri çekilmiş. Bugün için resmi duyurusu yapılmış.

- FF boyutunda 22.2mp cmos sensör

- 11 nokta AF

- 4.5 fps

- SD kart kullanımı

vs.

Biraz acele çıkartılmış bir model gibi. En azından 11 nokta AF hiç olmamış. Ayrıca dahili flaş yine yok.

http://www.usa.canon.com/cusa/support/consumer/eos_slr_camera_systems/eos_digital_slr_cameras/eos_6d#Overview

sener sener 17.09.2012 21:47:00

d600 a karşı mecburen düşük fiyata bir fx kamera çıkarma ihtiyacı duymuş olmalılar.

Açıkçası bence d600 piyasayı alt üst etti. Neden çünkü bütün dx kullanıcılar gözünü dikmiş durumda, ikinci elde artan bir dx kamera satışı var fiyatları da aşağı çekiyor. Onca dx lens ne olacak bilmiyorum, herhalde ikinci elde yok pahasına gidecek. Canon kullanıcılar bile elindeki ekipmanı satıp Nikon a geçmek isteyebilir, zira örneğin bir Canon 500mm IS II USM lens fiyatına (10500$), bir Nikkor 500mm AF-S VR (8400$) + d600 (2100$) almak mümkün. Canon da bu atağa cevap vermek zorunda, yoksa çok zor durumda kalacak gibi.

Ayrıca bu senenin sonuna kadar piyasaya sürülmesi beklenen 800mm vr da Canon a müthiş baskı yapabilir zira bu lensinde 500mm ve 600mm de olduğu gibi mevcut Canon 800mm den daha ucuza piyasaya sürülmesi bekleniyor, beklenen rakam 10500$ civarında, mevcut Canon 800mm 13300$ civarında. Nikon un hedefi belli, bütün spor basın kitlesini elde etmek.

İleriye dönük Canon un işi zor gözüküyor. d800 e karşı 5d Mark III ayakta duruyor, bence kötü bir kamera da değil. Ancak 6D bu özelliklerle rakip değil sadece bir alternatif gibi duruyor, en azından bana öyle geldi.

erman06 erman06 17.09.2012 22:56:00

Nikon d600de flaş var 24.4mp 39af noktası 5.5fps %100 vizör 3.2ekran 2kart

Canon 6d de flaş yok 22.1mp 11af noktası 4.5fps % 97 vizör 3.0 ekran 1kart

6de de ekstra dahili wifi ve gps var ve 1/8000 ens var ama bunların tercihte büyük etken olacağını sanmıyorum bence canon bu makineyi 1600-1700 dolar civarında çıkarmalıydıki 600d nin satışlarına engel olabilsin...

cenkog cenkog 18.09.2012 07:52:00

Canon hızla geri kalıyor ve fiyat politikasını da iyice bir gözden geçirmesi lazım...

zien zien 18.09.2012 11:25:00

Katılıyorum ancak burnuma kötü kokular geliyor :))

Bence bu iki firma yıllardır danışıklı dövüş durumundalar. Belli bir dönem birisi ilerliyor ve belli noktalarda önde görünüyor sonra diğeri ilerliyor ve öne geçiyor. Rekabet doğal olarak firmaları ayakta tutuyor ve piyasaya dinamik bir hal katıyor. Ayrıca biliyorlar ki bir kullanıcı yatırım yaptığı markayı değiştirmek durumunda olunca lensleri ile beraber komple tüm seti değiştirmesi gerekiyor. Dolayısıyla yeni ürünleri daha çok kişiye satmış oluyorlar. Eğer ellerinden çıkarma riskini göz önüne alamazlarsa bu defada 2 markanın da ürünleri ayna anda kullanılıyor ve bu her iki firma için de güzel bir durum. Bir kaç yıl sonra diğer firma öne geçince yine benzer bir durum ortaya çıkıyor.

Diğer taraftan Canon 6D den pek ses seda çıkmazken Nikon D600 gümbür gümbür geliyorum dedi ve gelir gelmez de (4 gün sonra) Canon 6D çıktı. Yani sanki oyunu kuralların göre oynuyorlar gibi.

Hatırladığım kadarıyla yaklaşık 3 yıl önce Canon 50mp lik sensör ürettiklerini yazmıştı. Ama şu anda çıkan modeller 22 Mp sınırında kalıyor. Canonun tele lensleri eskiden daha uygundu. Nikon teleler ile aralarında 1000-1500$ fark oluyordu şimdi ise bakıyoruz nikon teleler daha uygun ve aynı farklar bu defa nikon lehine...

Yakında Nikon 100-400mm bir lens veya 400mm f/5.6 bir lens çıkarırsa bu danışıklı dövüş durumu benim kafamda netlik kazanacak. Çünkü bir ara canon 200-400mm f/4 bir lens duyurdu fakat piyasada hala yok. Anlaşılan Nikonun çıkaracağı 400mm lens alternatifleri bekleniyor.

Yine aklıma gelen başka bir olay aynasız modellerde Canon Nikon 1 serisine karşılık bir aynasız model düşünmüyoruz diyordu anacak j2 modeli çıkınca Canon da Eos M modelini duyurdu...

Diğer bir söylentide Canonun 46Mp yada 39 Mp çözünürlükte bir 5Dx modeli çıkaracağı yönünde...

Artık piyasanın nabzına göre ürünlerini çıkaracaklardır.

Biz kullanıcılar açısından maymun iştahlı olunmadığı sürece sorun yok bence. Tekniği ilerletip ekipmana hakim olduktan sonra bu rekabet bizim için zaten avantaj :))

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT