X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

BİZ KAÇ KİŞİYİZ

avşarbey avşarbey 2.10.2012 21:23:00
Trakuslu tüm dostlara buradan selamlar.

Son bir aydır kafama takılan bir soru var. Boş zamanlarım da bazan eskilere dönük Trakus fotoğraflarına bakıyorum birçok fotoğrafın hiti binleri aşmış. Yorumları binlere yaklaşmışken, üye olduğum 2–3 aylık zamandan ya da biraz daha öncelerine baktığım zaman izleme sayısının çoğu zaman 300 ü bile bulmadığını görüyorum. En çok yorum alan ise 100 bulmuyor.

Bunun nedeni benim üye olmamın ya da Trakusu takip etmemin yaz aylarına yani tatil dönemine mi denk gelmesi, ya da insanların doyuma ulaşması ve vazgeçmesi mi? İnanın bunu çok merak ediyorum.

Çünkü son üç aylık dönemde yüklemeler yorum yapanlar ya da izleyenler hep aynı. Yani sanki Trakusta ayrı gruplar var ve bende o gruplardan birinin içerisindeymiş gibi geliyor bana.

Çünkü böylesine güzel bir sitede bu kadar bilgili, becerikli, iyi bir kuş gözlemcisi iyi bir kuş fotoğrafçı varken niye bu kadar azmışız, ya da hep aynı kişiler fotoğraf yüklüyormuş gibi geliyor bana onu anlamadım.

Umarım ilk tezim doğrudur ve tatil dönemine gelmişimdir. Böylesine güzel bir sitede böylesine güzel dostlar arasında olmak bana mutluluk veriyor ve her zamanda vereceğini umut ediyorum. Tür yükleyenlerin, izleyenlerin ve yorum yapanların binleri aşması umuduyla..

Herkese selam ve sevgiler

alhn alhn 5.10.2012 02:15:00

Sitedeki kişi sayısı çok veya az, bence çok önemli bir konu değil.

avşarbey avşarbey 4.10.2012 11:43:00

Mustafa adaşım. Bende aynı tememniler diliyorum. Burası kuşlarla doğa ile gönüllerinde güzellikler olan dolu olan dostların olduğunu öğrendim ve aranıza katıldım. Eski güzelliklerin tekrar yaşanması umuduyla diyorum

millidere millidere 4.10.2012 10:40:00

Mustafa hocam merhabalar,

hadi herkes araziye demişsiniz ya, zannediyorum herkes zaten arazide, eminimki yeteri kadar fotoğrafta vardır. fakat benim kendi gözlemimdir, bu site çok küçük sebeblerden çok insanı küstürdü, üyeliğini dondurdu, üyeliğini sildi, hemde bu siteyi ileriye taşıyan arkadaşlarımızı, güzel fotoğraf çeken insanları. uyduruk sebeblerden dolayı bir sürü tartışma gördüm, sırf haklı olabilmek için çamurlaşan iyi fotoğrafçılarıda. kimse serin kanlılığını koruyamadı, neticede böyle durağan zamanlara kadar gelindi. binlerce üyenin faal olacağı günlere diyorum, selamlar...

avşarbey avşarbey 4.10.2012 00:41:00

Artık sezon başladı. Tatil bitti.. Artık aramıza dönseniz diyorum sevgili Aytaç bey..Siz sevgili dostları ve üstadları yeniden yine tür ve fotofraflarla buralarda görmek isteriz ve biz yeniler olarak gurur duyarız. Haydi herkes araziyeeee :)))))

avşarbey avşarbey 4.10.2012 00:38:00

evet Osman bey. Boş zamanlarımda taaa gerilere dönüp bakıyorum. Çok güzel fotoğraflar çok güzel eleştiriler var. Size katılıyorum. Birileri bir yerlerde sanırım dinlenmede yada tatilde. O fotoğraflarını sahiplerin burayı terk edip gideceğine zaten inanmadım ve inanmamda. Ama o ünleri görünce gönül hep öyle olsun ve yüklemelelerin sayıları çok ama çok olsun istiyor.. Çok teşekkürler

shooter shooter 3.10.2012 23:07:00

Aytaç bile araziye sırt dönenler arasındaysa, bu durum normal:)

pufidika pufidika 3.10.2012 11:21:00

Birtan beyin de söylediği gibi kimler geldi kimlerrr geçti ve niceleri hala aramızda , ancak Mustafa bey haklısınız durgun bir dönemde sayılır. Ve bir çoğumuz sadece izliyor ve bakıyoruz.

selamlar.

abrecchia abrecchia 3.10.2012 01:52:00

Yakın zamanda Kızıl başlı çinte yüklendi. İlk fotoğrafı 400 küsür farklı kullanıcı tarafından izlenmiş.

Keza, kızıl deniz düdükçünü de öyle. Sayı 446.

Yani, kısa zamanda 500 e yakın kullanıcı giriş yaptı, dikkatlerini çekti, ama yorum yazdı ama yazmadı.

Belki 70-80 kişi galeride düzenli görülüyor gibi olabilir ancak sayı daha fazla gibi. Tabi bu benim bakış açım..

Güzel bir konuya değinmişsiniz Mustafa Bey, belirli periyodlarda zaten site izlenme istatistikleri de yayınlanıyor. Biz üyeler de elimizden geldiği kadar tanıtıma destek olmalıyız.

avşarbey avşarbey 3.10.2012 01:00:00

Sevgili adaşım Mustafa bey. O binlere ulmaşanın umudunu ben hala yaşıyorum Birtan hocamada yazdığım gibi. Çok değerli Kuş fotoğrafçılarının gözlemcilerinin burada olduğunu biliyorum. O binleri tekrar yakalayacağımız günlere diyorum. selam ve sevgiler

avşarbey avşarbey 3.10.2012 00:58:00

Birtan hocam. Ben bu tür sitelerin her zaman insanlara, çevresine ve kendi yaşadığı doğasına bir şeyler kattığına inanırım. O iyiniyetimi hala koruyorum ve Benden üç-dört ay önceki arkadaşlarımızın dostlarımızın yine ortaya çıkarak tabiri caizse bize "Cee" diyeceğine inanıyor ve bekliyorum.

Selamlar ve sevgiler

spalaxtr spalaxtr 3.10.2012 00:40:00

Şimdi fotogaleriden 1 haftada yüklenen fotoğraf sayısına baktım: 133. Bir haftada 2 fotoğraf yükleyebildiğimize göre bu sayısı 2 ye bölsek 66 kişi eder. Yani düşünceniz doğru görünüyor. Sanki sitedeki hareketlilik 70-80 kadar kişi arsında dönüyor. Kaşke gerçekten katılım önce yüzleri, sonra binleri aşsa.

birgök birgök 2.10.2012 22:44:00

Kimler geldi,kimler geçti ,kimler kaldı veeee kimler gelecek:)

Yaklaşık 5 yılda hangi arkadaşlara sitede rastladık???

Mustafa bey, iyi niyetli kişiliğiniz adına selamlarımı iletirim.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT