Yaptığım bir hata sonucu ( cahillik!!!) lensimde bu lekelerin oluştuğuna inanıyorum. Başka arkadaşların da başına gelmesin diye yazıyorum.
Yaklaşık 20 gün evvel çok da temiz olmayan ortamlarda kullandığım lensim ve fotoğraf makinemin temizliğine bir gece başladım. lensin ve makinenin dıştan tozunu aldıktan sonra ,nereden aklıma gelmişse çok kaliteli sprey tüfek yağıyla çok az ve kendimce dikkatli bir şekilde makine ve lense sıktım ve sonra temizledim. Özellikle lenste hatalı olduğum nokta,otofokus ve manuel düğmeleri üzerine daha rahat çalışsın/hareket etsin diye daha fazla yağ sıktım,kuruladıktan sonra kılıfına koydum.
Ertesi gün makinemi ve lensimi kurup araziye çıktığımda daha ilk çekim yapmak istediğim anda makinemin otofokus yapmadığını ve sadece manuel çalıştığını gördüm. Bu olaydan sonra ertesi gün çok çok az şekilde otofokus yapmaya başladı. Ondan bir gün sonra biraz daha hızlı ve 3. ve 4. günden sonra da normal haline döndü. İlk anda kamerada bir sorun olduğunu zannetmiştim. Diğer kameramı kullanınca yine ayni sorun olduğunu anladım. ,
Kameralarımın arızalı olmadığını başka lenslerimi denediğimde çalıştıklarını görünce sorunun lenste olduğuna emin oldum.
3-5 gün önce de lensimde leke sorunu çıkınca yine o yağın sebep olduğuyla ilgili bir düşüncem gelişti.
Sizlerin de başına böyle bir olay gelmemesi için açıkça yaptığım haltı yazdım:)
Murat Bey, Göker Bey ve Ferit Bey e de çok teşekkür ederim.
( Lensimi Kıbrıs taki bir Canon bayisine göstereceğim.)
Fotoforuma lensteki lekeleri gösteren kareler ekledim.