X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Tür Sorumluluğu

chanak chanak 12.11.2007 10:57:00
Herkese selamlar ve sevgiler,

Değerli site yöneticisi ve kuşçu arkadaşlar; 

sorumluluğunu aldığım kuş türlerinin hazırladığım bilgileri ve özellikle de yaşam alanlarını
belirten haritalar; yönetici yetkisi bulunan bazı arkadaşlarca, bana bilgi verilmeden
değiştirilmektedir. Böyle bir durumda tür yetkilisi olmanın bir anlamı kalmamaktadır. Ben bir
sorumluluk aldığımı düşünüp bu sorumluluğun gereğini heyecanla ve istekle yerine getirip uykusuz da
kaldığım bazı geceler sorumlu bulunduğum türlerin bilgilerini hazırlamaya çalışmıştım. Kullandığım
kaynaklar Dünya çapınca kuş araştırmaları yapan ve bu araştırmalara önderlik eden kurumların web
siteleri ve bunların hazırladıkları kitaplardır. Bu kaynaklar ışığında hazırladığım yaşam alanları
haritaları bu kaynaklara aykırı biçimde yönetici yetkisi olan arkadaşlarca değiştirilmektedir. İyi
niyetle ve belki de doğru olan şekilde değiştirildiğini kabul etsem de, bunun  tür sorumlusundan
habersizce ve istenildiği anda serbestçe yapılması tür sorumluluğu mantığını ortadan
kaldırmaktadır. Ayrıca yapılan çalışmaya ve emeğe saygıyı bir kenara atmaktır. Aşağıda belirlediğim
durumları yazıyorum. Ayrıca dikkate alınmasını rica ediyorum ki, bu konuda bir anlaşmazlık varsa
sorumlusu olduğum türlerden istifamın kabulünü de rica ediyorum. 

Tür – Değişikliğin şekli – En son değişikliği yapan

Sığırcık – Yaşam alanı haritası değiştirilmiş – Aysem54

Saka -– Yaşam alanı haritası değiştirilmiş – Ebacak

Küçük Halkalı Cılıbıt – Yaşam alanı haritası değiştirilmiş – Riyatg

Dağ Kuyruksallayanı – Yaşam alanı haritası değiştirilmiş – Serko

Diğer bazı tür bilgilerimde Riyatg ve Serko nun değişiklikleri mevcut.

Sevgi ve saygılarımla

ALPER TÜKEL.

hamisami hamisami 13.11.2007 02:04:00

Alper Beyin serzenişlerine katılıyorum, Serhat beyin sevgi dolu yaklaşımı beni fazlasıyla memnun
ediyor. Ben de tür sorumlusuyum ve bana sorulmadan türümün bilgilerinde değişiklik yapılmasını ben
de istemiyorum. Sorumlusu olmayan o kadar tür var bu  arkadaşlar o tarafa yönelip daha faydalı
olabilirler.

serhattigrel serhattigrel 13.11.2007 01:31:00

Alper bey,

Dün size mail atmıştım, konuyu açıklayan.

Serkan ,sitedeki tüm yazılımı yapan , sistemizi kuran , yedekleyen zaman zaman kendi hatalarını
buldukça yüzlerce sayfaya bir bir girip düzelten arkadaşımızdır. Heryere girip çıkması doğaldır ve
bu engelenemez.Siteyi devamlı geliştirmekte , her gün minimum 4-5 saatini bir seneden fazladır bu
siteye vermaktedir.

Diger saydığınız arkadaşlarımız sitede bugün için yönetici konumundadır , unutmayınki yarında
sizler bu konumda olacaksınız.

Yanlış yazılımlar veya kasıtlı yazılımları düzeltmek amacı ile yönetici olanların tür sayfalarına
girmesi mümkündür.

Ancak uyarınız üzerine tüm yöneticiler tür  sayfasında düzeletmenin ,

sorumlusuna bilgi vererek yapılması konusunda fikir birliğine varmışlardır. Ve uygulama
başlamıştır.

İl bilgisi girme alışkanlığı sizin dşınızda , bir çok tür sorunlumuz tarafından işin zorluğu
açısından terk edilmişidi. Serkan bu konuda yaptığı yeni yazılım sayesinde artık her fotoğrafı
girenin işaretlediği il bilgisi , otomatik olarak sizin sayfalarınıza gelmektedir. Bu harita
bilgisi konusunda  Haber kısmında bu gün bir açıklama yazıldı.Sistemin biri iki ince ayarı kaldı.

Gönüllü olarak götürdüğümüz bu sitede lütfen benim yazılarımın saatlerine bir bakınız, ancak vakit
bulabiliyorum, bir çoğumuz benzer şekilde götürüyoruz ve hepimiz emeğe , çalışmaya inanınki çok
saygılıyız.

Başınıza gelenler ,yaşandıkça ders alıp düzelteceğimiz birçok konudan birisidir. Ancak hepimiz
amatörüz bunları hoş karşılamayı bilmeliyiz ve düzeltmeliyiz.

Sonderece zor il seçimi yapıldığı günlerde bile haritalarınızı ne kadar mükemmel işlediğinizi çok
iyi biliyorum.Ve müdahelede isyanınıza hak veriyorum.

Yapılanlar için hiç kimsenin bir açıklamada bulunmasını istemiyor, tüm hatayı üstüme alıyor sizinde
bu türler ile devam etmenizi gönülden rica ediyorum.

Lütfen bize, zaten sayısı çok az olan kuş gönüllülerine küsmeyin, sırtınızı dönmeyin.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT