X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

KALAN TÜRLER HANGİLERİ

avşarbey avşarbey 24.10.2012 16:42:00
Sitemizin aşağıdaki bölümünde "Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi 425 Kalan Tür Adedi 43" Belgeli türleri biliyoruz da, kalan43 türün hangileri olduğunu öğreneceğimiz bir yer veya kişi varmı acaba. Bizim gibi yeni başlayanlar için bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz. Buna ihtiyacımız var. herkese selamlar

avşarbey avşarbey 31.10.2012 23:11:00

Yoğun ilginize gerçekten çok teşekkür ederim Alihan bey.. Bu bilgiler benim ve benim gibi bazı üyeler için çok değil ve güzel. Sizin gibi duyarlı üye dostlarımı bizi her zaman mutlu ediyor ve çalışmalarımıza yardımcı oluyor.

Benim anlatmak istediğim bunları siteye koymanın, böyle bir sayfa açmanın çok mu zor olduğu konusunda.

Tekrar gösterdiğiniz yakın ilgi, alaka ve yardımları çok teşekkürler.

alhn alhn 31.10.2012 19:29:00

Mustafa Bey;

www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl17@d&tur=Ak kanatlı toygar

www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl17@d&tur=Ak kaşlı çıvgın

www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl17@d&tur=Ak sokumlu kumkuşu

www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl17@d&tur=Ak turna bunlar

alfabetik listedeki ilk dört belgesiz (kalan tür). gördüğüm kadarıyla bayağı bilgi girilmiş, fotoğraf olmamasının sebebi henüz türkiyede fotoğraflanmamış olması. Bunların Latince adlarını Google yazıp images ı cliklediğinizde yüzlerce fotoğrafı geliyor. Umarım yardımcı olmuştur.

avşarbey avşarbey 31.10.2012 15:12:00

Alihan bey.. Elbetteki listelerde araştırılırsa bulunur. Sağolsun Emin bey gereğini yapıyor ama bende bu kadar güzel ve detaylı bir sitede bir eksiklik olduğu kanısına vardı. Kalan tür 43 yazıyor ama tür hakkında bilgi ve fotoğraf konulması iyi olur bence. Türkiye nin kuşları bölümü olduğu gibi. Selamlar

avşarbey avşarbey 31.10.2012 15:08:00

Çok teşekkür ederim Basri bey. paylaşıma katıldığınız için. Ben faydası olacağına inanıyorum. Belki çok teknik bir konu yeni bir sayfa açılması lazım link açılması lazım ama gerekli diye düşünüyorum. Kimseyi yormayıp üzmeyecekse.. Selamlar

alhn alhn 30.10.2012 22:35:00

Mustafa Bey, bahsetmiş olduğunuz aşağıda yazan kalan tür adedi (43) sitede yayında.

bakcasoy bakcasoy 30.10.2012 20:49:00

Mustafa bey, çok güzel bir konu açmışsınız. En azında isimlerin konmasının çok yaralı olacağını düşünüyorum.

teşekkürler, selamlar.

avşarbey avşarbey 30.10.2012 14:36:00

Sevgili Mustafa Çoşkun; yıllar sonra tekrar kuşfotoğrafçılığına döndüğümde bende çekebildiği bulabildiğim her kuşu çekiyorum. Üç arazi gezisinde 150 ye yakın tür çektim. Çekmekte te kararlıyım. Bunda bir sorun yok. Sadece bilinmesi açısında herkese faydası olacağını düşündüğüm için böyle bir konuda form açma gereği hissettim. yoksa ben çekeyim sen sen diğerinden önce biz çekelim sıtıntısı yok. Ama olsa iyi olur kanatindeyim. Birtan hocama yazdığım arap bülbülü konusu gibi. Yinede sizindeki bir fikir herkes gezip gördüğünü çekmeli. Ama böylesine güzel profesyonel bir sitede de o listenin olması gerektiğini yürekten inanıyorum. Selam ve sevgiler

avşarbey avşarbey 30.10.2012 14:32:00

Birtan hocam, geçtiğimiz ay içerisinde Nizip e bir arkadaşımızın düğününe gittik. Oradan G.Antep e geçtik. Bizi gazeteci arkadaşlarımız misafir ettik bir bağ restoranında Arap bülbülleri çeşitli kuşlar etrıfımızda dönüp durdu. Sonra Sevgili Emin in çektiği ak yanaklı arapbülbülü aralarında olabilirmiydi diye düşündüm. Arap bülbülü nasılsa çektim kertikte var deyip, ak yanaklı arap bülbülünü atlamış olabilirmiyim? diye kendi kendine kahır etmeye başladım şimdi. Eğer kalan tür listesini bilsem belki daha dikkatli olabilirdim. Bu listenin olması bana göre herkese ışık tutacaktır diye düşünüyorum. Selamlar

alhn alhn 30.10.2012 00:27:00

Emin in tam listesinde çekemediği türlere bakarsanız belgesiz türleri yaklaşık olarak bulabilirsiniz.

coşkun coşkun 29.10.2012 23:54:00

Merhaba..

Kendi açımdan;

Benim böyle bir sorunum yok, neden derseniz ben çekebildiğim her kuşu çekerim, bu sayede küçük irisi bir ilçede 144 rakamına ulaştım yetersiz ekipmanla, herhalde Türkiye listesi 470 i buldu veya geçti, çekilemeyen 40 küsur türde ülkemizde rastlansal olarak görülen ve nesli tükenmiş türler (yılanboyun gibi).

Liste en fazla 20 sayfa olur, neyi nerde nezaman çekebilirim tespit ettikten sonra geriye sadece gezip çekmek kalır diye düşünüyorum naçizane...Selamlarımla...

birgök birgök 29.10.2012 16:35:00

Mustafa Bey,eminim ki Türkiye tür listesinde henüz görüntülenemeyen türleri ben de göremedim ve bunlar çok özel türlerdir diye düşünüyorum.

Açıkcası hala daha bu tür adlarının yayınlanamamış olması da çok ilginç.

Bence TRAKUS kuruldu kurulalı,bu tür listesinin çoktan sitede her an hazır bulunması gerektiği kanaatindeyim. Nasıl oldu da belirtilmedi pek anlamış değilim. Türler aranırken neyin aranacağının bilinmesi de gerekirdi. Bu konuyu farkedip forum açmanız çok isabetli olmuş. Hepimiz için (özelikle Türkiye kuş fotoğrafçısı arkadaşlarımız için)çok önemli.

Bizim Kıbrıs için tür listemiz çok iyi biliniyor. Biz hangi kuşları görebildik veya çekebildik,neleri göremedik farkındayız.

Size selamlarımı iletir,çalışmalarınızda başarılar dilerim.

avşarbey avşarbey 29.10.2012 01:29:00

Birtan hocam. Sizin gibi tecrübeli üstadlar için belki sorun olmaz ama. Ben yada benim gibi 3-5 aylık olanlar için çok önemli. Yanımızdan geçse belki sadece bakarız. İlk tür diye bakmaya biliriz. Ya da acemi şansı ya önümüze dikilir biz çekebiliriz.. İlginize ve desteğinize teşekkürler

birgök birgök 26.10.2012 15:39:00

Mustafa Bey, çok güzel ve önemli bir forum açmışsınız. Umarım en kısa zamanda Türkiye Tür Listesini yakında arkadaşlarımız yayınlarlar.

avşarbey avşarbey 26.10.2012 00:12:00

Evet Mehmet Ali bey. Ben kuş fotoğrafçılığına yıllar önce başlamış ve bırakmıştım. Şimdi iki üç aydır kolları sıvadım. Ancak, bilinenleri iyi kötü siteden bakıp buluyorum. Ve bu aralar çok geziyorum. Hiç olmazsa bilsek gördüğümüzde takip eder, kamufulaja yatar bekleriz. Hiç olmazsa yanımızdan geçerken selam verip uğurlama yapmayız :))). Umarım, bu konuda tevrübeli olan dostlramımız bu konuda sesimizi duyar ve yardımcı olur. selamlar ve iyi bayramlar

avşarbey avşarbey 26.10.2012 00:09:00

Latif bey. En azından kalan liste biliniyorsa neden normal bir galari yada tür ekledeki gibi göremiyoruz. Yada sizinde yazdığınız gibi latince ve ingilizce isimleri olsa yine bakarız kalan türlerin fotoğraflarınıda yada resimlerine Kalan 43 tür ün neler olduğunu sitemizde mutlaka bilen vardır. Ve bunların sitemizin bir bölümünde yer almasının her zaman yararlı olacağı kanaatinde olduğum için paylaştımb zaten. Selamlar ve iyi bayramlar

latifcim latifcim 25.10.2012 11:42:00

sayın trakuş ekibi .

görüntülenmemiş kuşların fotoğraf veya temsili resimleri yoksa latince ve ingilizce isimlerini yayınlayabilirseniz yabancı sitelerden araştırıp neye benzediklerini görmekisterim.

emeklerinize teşekkür eder tüm takuş çalışanlarının bayramını kutlarım.

moktem moktem 24.10.2012 19:11:00

Ben de katılıyorum Mustafa Bey e. Bu listeyi ve türlerin nasıl olduğunu gösteren temsili resim veya görsel konabilirse gördüğümüzde atlama ihtimalimiz azalır.

latifcim latifcim 24.10.2012 18:07:00

avşabey i destekliyorum sonuçta bu türlerinde fotoğrafları vadır diye düşünüyorum.

neye benzediklerini görmek yarar sağlayacaktır.

selamlar

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT