TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Makine- Lens sıkıntısı

ahmtthr ahmtthr 25.10.2012 12:19:00
Merhabalar.. Elimde Canon 450D + canon 400 mm var. Ancak bu ikiliyi çok ta güzel kullanan birisi değilim malesef.. Çektiğim fotoğraflar çok iyi değil.. bunun elimdeki titremeden olduğunu düşünüyorum.. Bazen de uçar çekiminde ya da kalabalık nesnelerin olduğu yerlerdeki kuş çekiminde makine netlemede çok zorlanıyor.. Bu nedenlerden dolayı makinemi değiştireyim dedim ve 60D almaya karar vermiştim fakat 60D de de sanırım aynı sorun olacak gibi. Elimin titremesini nasıl keserim bilmiyorum :( Lenste de ıs olmadığı için daha da zor bir durum oluşuyor. Pentax gövdelerde SR olduğu için mantıklı geldi fakat kalite açısından şüpheliyim. Canonun kalitesini verebilirmi? Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim? Ayrıca herkesin bayramı mübarek olsun..Selamlar..

ahmtthr ahmtthr 19.03.2013 23:16:00

tekrar merhaba eski konum burda olunca forum kirliliği yapmayayım dedim. Aklıma bir konu daha takıldı. 1ds lerin fiyatı 40Dlerden biraz daha düşük 50D civarlarında. Acaba kullanan varmıdır? af hızı nasıldır?

ahmtthr ahmtthr 29.10.2012 00:09:00

Verdiğiniz cesaret için çok teşekkür ederim. Uygun bir 40D ile hemen başlıyacağım inşallah.. :)

birgök birgök 28.10.2012 18:10:00

Elinize daha çok para geçerse 7d de Mark 4 de... alabilirsiniz. Zaten yeni 40D serisinden artık üretilmiyor.Ancak 40D ile nice en süratlilerden adadoğanları,delicedoğanlar,kerkenezler,kırlangıçlar,ebebiller, akkarınlı ebbiller, sumru çeşitleri, kızılşahin, şahkartallar...ve nicelerini de makineye alışınca rahatlıkla yakalarsınız. Onun için uçarlarından korkmayın...

ahmtthr ahmtthr 28.10.2012 13:54:00

Evet 7D çok güzel bir makine ancak benim öğrenci olma gibi bir durumum olduğu için şu an bana uzak kalıyor :S Bu kuş fotoğrafçılığını bırakmak için birçok girişim yaptım ama nedense şu 400mmi satamadım :) ( Hoş ssanki çok güzel fotoğraflar çekebiliyorumda :) ) ucuz bir 40D buldum eğer alabilirsem onu parçalayana kadar bu kuş fotoğrafçılığını yapabilecekmiyim onu deniyeyim ve eğer olursa bütün gücüm ile para biriktirip bir 1D serisi makine alayım diye düşündüm..:)

alhn alhn 28.10.2012 00:46:00

Bence kuş odak noktasında değil. DPP de AF point e bakarak bunu anlayabilirsiniz. 40D duran kuş çekmek için parasının çok önünde bir makine ancak uçar merakınız varsa 40D sizi tatmin etmeyecektir. 7D + 400 mm fiyat/performans olarak en iyi ikili bence.

ahmtthr ahmtthr 27.10.2012 11:32:00

Ah başka bir body bulsam hemen deniyeceğim de :)

ndogru ndogru 27.10.2012 01:49:00

Ben Cenk beye katılıyorum bence de sorun sizden çok makinenin Af si ile ilgili ... Bir servise gösterseniz veya objektifinizi başka bir gövde ile deneseniz ....

ahmtthr ahmtthr 26.10.2012 17:28:00

Ben de öyle düşünüyorum.. Şimdiki beğenilmeyen makinalar ilk çıktığında nasıl övülüyordu.. :) Teşekkürler..

birgök birgök 26.10.2012 15:31:00

Alabilirseniz 40D alın. Sağlam olsun 40D çok iş çıkarır:)

Ben 100 sene 40D den şikayet etmem:)Benim istediğim 600-800mm.lenstir ama verimli kullanılırsa 400mm. f:5.6 lens de sizin kabiliyetinize göre çoook iş çıkarır.

Önemli olan o- bu değildir,kişinin kendisidir:)

Çok da daha fazla tavsiye beklemeyin DURUM AÇIK tır.Kararlı olun.

Ben, lens ve kamera alacağım zaman 40D ile 400mm lensi hep çektikleri fotoğraflardan inceledim, kimseye sormadım bile.Aldıktan sonra da onlarla uyumlu ve hakkını vermeye çalışarak çaba gösterdim.

Bu işte piştikten sonra maddi durumunuza göre çok daha pahalı ekipmanlara geçersiniz.

ahmtthr ahmtthr 26.10.2012 12:32:00

hareket netsizliği değil, af sorunu derken ne kastettiğinizi tam anlıyamadım biraz açabilirmisiniz?

ahmtthr ahmtthr 26.10.2012 12:31:00

Zaten video merakım yok abi :) Bende şimdilik 40D alayım elimde parçalanasıya akdar hem kullanayım hemde para biriktireyim. Sonra güzel bir makin alayım diyorum.. Farklı alternatifi olan varsa söylerseniz çok sevinirim değerlendimiş olurum..

cenkog cenkog 26.10.2012 01:41:00

Bu sorun "hareket netsizliği" (motion blur) değil, direkt AF sorunu...

caylak76 caylak76 26.10.2012 00:40:00

Duyduguma göre 40d ile 60 nin sensörü aynıymış.60D 18mp oldugu icin 40 D ye göre inanılmaz iso kirliliği yapıyor.Tabi pixel fazla oluncada crop kaldırıyor.Ben bu kadar iso sorun yaşayacağımı düşünmemiştim. Hep video merakımdan.Çocuk olacak HD videosu olsun dedim.

Kullandımmı hayır.5-10 u gecmez.Benim tavsiyem 40D olur.Bana 40D dediler.Dinlemedim.Sen dinle.Video merakın yoksa (olmamasını siddetle tavsiye ederim :):) ) 40D dir.Paran olunca ilerisini düşünürsün.(40D 60D ye göre daha hızlı)

ahmtthr ahmtthr 26.10.2012 00:16:00

Bende böyle olduğunu düşünüyorum abi :) İnşallah ta makine kaynaklıdır :) Peki 40D 50D nin af hızları nasıldır? Açıkçası makineyi önce bir yenileme fikri geldi. 7D alayım dedim fiyatları beni aşıyor. Daha sonra 40D 50D 60D arasında kaldım.. 60D de iyi para. eğer af hızları yada aralarındaki toplam fark eğer çok değil ise bir tane 40D alıp canını çıkarıp daha sonra 1d serisine para biriktirmek istiyorum.. Çünkü her geçen zaman yeni makine çıkıyor ve fiyatları düşüyor..

caylak76 caylak76 25.10.2012 23:53:00

Ahmet merhaba;

450 ye benze 550d kullandım.Hala hazırda 60D kulanıyorum.Sendeki sıkıntı bendede vardı.Hatta sarıyerde yırtıcı gocunde cok yakın olmasına ragmen 1200 cop karem var.Netlik seninki ve daha kotusu seklinde.Sanırım sıkıntı ucarda kaynaklanıyor.Sabitte daha net goruntuler alıyorsundur.Bu makinelerin odaklanma hızı düşük.Uçarda kusu netleyene kadar kus yer degistiriyor sen netleme yaptın seklinde asılmaya baslıyorsun.Makine zaten yavas.2. kareye gectiğinde kuş baska yere gecmis oluyor.Odak yine kaçmış oluyor.Yani makine + tecrubesizlik problemi oldugunu dusunuyorum.Sana tavsiyem su olabilir.Uçarda kuşu odakladıktan sonra cektiğin fotoğraf sonrası yeni pozisyonda makinenin tekrar odaklamasını saglamaya calısman.Çok pratik gerektiriyor.Fakat ise yaradığını göreceğini düşünüyorum.Çünkü 400mm cok iyi bir lens.

ahmtthr ahmtthr 25.10.2012 22:50:00

Teşekkkürler.. Makineyi fabrika ayarlarına geri döndüreyim bakalım nasılsa kaybedicek birşey yok birde öyle deniyeyim :)

ahmtthr ahmtthr 25.10.2012 22:49:00

Çok teşekkürler.. Aslında bu işi bilen birisi olmadığım için ne yapmam gerektiği konusunda çok karar veremiyorum.. Genelde rastgele yerlerde dolaşıp önüme belki çıkar düşüncesiyle dolaştığım için tripod almak çok cazip gelmedi. Monopod aldım fakat monopodda da uçar çekemedim doğrusu.. Kuşu takip edemiyorum :)

latifcim latifcim 25.10.2012 21:50:00

ahmet bey pekçok etken güvercindeki sonucu almanıza neden olabilir. size verilen cevaplar bunlardan bazıları. güvercinde ışık ayarlarında da sıkıntı var bence önce makinayı fabrika ayarlarına döndürün sonra size verilen tavsiyelere göre yeniden düzenleyin .makinanın AE ışık değeri güvercinde fazla gelmiş AE sıfır yapmak size fikir verir diger bir neden makinanın ön ayarlarında kontrast fazla ayarlamış gibi görünüyor.

zaferK zaferK 25.10.2012 20:59:00

Arkadaşlarımız sorunlarınıza yerinde ve güzel cevaplar vermişler...ben sadece şunu ilave etmek istiyorum ;sizin lens+makine ağırlığı 2Kg.ı geçmez ,hafif ve pratik bir tripod veya monopod kullanarak bir ölçüde sorununuzu çözebilirsiniz.Bir de lensin IS özelliği olmaması ve f:5,6 olması nedeniyle genelde iyi ışıkta bile 200 İSO veya daha üst değerleri kullanmanızda yarar var ,bu şekilde elde edeceğiniz enstantane artıları bayağı işinize yarayacaktır.

Tabii bunlar çözüm için alternatif önerilerdir ,deneyerek daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.Ama şunu hatırlatayım ,lensiniz bir zamanlar en keskin lens olarak ünlenmişti ,makineniz de gayet iyi bir makinedir...selamlar ,iyi bayramlar...

ahmtthr ahmtthr 25.10.2012 20:08:00

objektifi eğer bir yere dayandırarak çekim yaptığımda sonuç iyi. Fakat elde çekim görüldüğü gibi berbat.. :( buna bir çare bulamadım malesef..

TEASER TEASER 25.10.2012 19:28:00

çekimde kullandığınız ayarlar genel olarak kuş fotoğrafçılığında kullanılan ayarlar... Makineyi sabitlediğinizdeki çekimlerde durağan konularda sıkıntı yoksa eğer acele edip netliği tam oturtmadan çekim yapıyorsunuz.

ahmtthr ahmtthr 25.10.2012 18:09:00

Al servo da kullanıyorum..

TEASER TEASER 25.10.2012 17:47:00

AF modunu hangisinde kullanıyorsunuz ? Al Focus mu Al servo mu ?

ahmtthr ahmtthr 25.10.2012 17:07:00

Hatta izmirden bir yada birkaç abimiz kardeşimiz müsaitse bu sorunu onlarla yüzyüze ve pratik olarak ta göstermek isterim..

ahmtthr ahmtthr 25.10.2012 17:01:00

Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.. 1. madde de söylediğiniz gibi ben genelde tek noktalı netlemeye alarak kullanıyorum.

malesef arabam yok.. Bunu öğrendiğim iyi oldu. Is olursa geçeceğini düşünüyordum.. Genelde 1000-1250 de tutuyorum enstantaneyi. Asıl öğrenmek istediğim bende mi bir sorun var makinedemi çözemedim malesef.. Buraya yüklenen fotoğrafları takip ediyorum. Ne kadar net ve renkleri canlı. Benim çektiklerim genelde Puslu tarzda çıkıyor. Şimdiye kadar 30-40 kare çekmişimdir istediğim tarz fotoğraf.

Bir de 2000 de deneyeyim nasıl olucak bakalım..

Ayrıca bugün deneme amaçlı çektiğim güvercin çekiminden bir tane kötü fotoğraf göstermek istiyorum.. Genelde böyle çıkıyor. Fotoğraf direk fotoğraf makinesinden alınıp %33 crop yapılıp koyulmuştur.

http://imageshack.us/a/img141/9357/img4395m.jpg

Malesef çok kötü..

latifcim latifcim 25.10.2012 15:51:00

ahmet bey merhaba

iki sıkıntınız var

1.makinanın netlemesinin karışık ortamlarda hızlı olması için AF ayarını spot yani tek noktadan netleme seçeneğine getirmelisniz. bu noktayı kuşun gözüne hedefleyerek çekim yapın

2. el titremesinden kaynaklanan netlik kaybı IS lenslerdede tamamen ortan kalkmaz . bunun için iki yol var. birincisi: araçtan kuş fotoğrafı çekiyorsanız araç camına konan fasulye torbası olarak adlandırılan torbayı kullanın, makinayı bunun üzerine koyarak çekim yapın .ikincisi: lens 400mm olduğuna göre her zaman makinanın hızını yani S enstantane ayarını 400 den aşağı düşürmeyin hele uçan kuşda bu hız 2000 olmalı. bunun içinde ISO DEĞERİNİ 400 olarak tutmalısınız.

ahmtthr ahmtthr 25.10.2012 12:19:00

Makine- Lens sıkıntısı

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT