İĞNEADA DA ELDEN GİDİYOR
avşarbey 31.10.2012 23:23:00
SELAM ARKADAŞLAR;
BANA İĞNEADA BELEDİYESİNDEN GELEN BİR MAİLİ PAYLAŞIYORUM..
Kırklarelinin Demirköy İlçesine bağlı İğneada Beldesi, Beğendik Köyü sınırları içerisinde EMBA Elektrik Üretim A.Ş. tarafından kurulması planlanan Trakya Entegre Termik Santral Projesinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED)
sürecinin başlatılması ile ilgili açıklama yapan İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, İğneada Longoz Ormanları Milli Parkının bitişiğinde orman arazisine yapılması planlanan ithal kömürle çalışacak termik santralin yapılmaması için sonuna kadar mücadele edeceklerini açıkladı.
Orman arazisine ithal kömür yakan termik santral yapmayı teklif eden EMBA Elektrik Üretim A.Ş. şirketini turizm, tarım ve hayvancılık ile geçinen tüm İğneada ve çevre halkım adına kınıyorum. Gerek orman arazisine böyle bir
yatırımın yapılmaya çalışılması, gerek seçilen yerin hemen yanıbaşında İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı olması bakımından planlanan bu yatırımın geç olmadan durdurulmasını istiyoruz. diyen Tahir Işık, kömür yakan termik santralin yapılması halinde santral ile elde edilecek elektriğin sağlayacağı maddi gelirden çok 2007 yılında Milli Park
ilan edilen, Dünya Bankasının GEF2 fonundan ve Avrupa Birliğinin çevre fonlarından milyonlarca dolar çevrenin
korunması için yardım alan, Dünyadaki 3 Longoz Ormanından biri olan İğneada Longoz Ormanlarında doğal yaşamın büyük hasar göreceğini, altın kumları ile ünlü İğneadaya her yaz gelen 400,000 turistin santralden deşarj edilen sudan etkileceğini, bu haliyle yapılması planlanan tüm işlemlerin hukuka aykırı olacağını belirtti.
EMBA Elektrik Üretim A.Ş.nin Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Eray Kapıcıoğluna sesleniyorum, Dünya Göz Hastanesi gibi başarılı ve nezih bir hastane zincirinin sahibisiniz, yapınızda dürüstlük ve insan sevgisi var, merhametli bir iş adamısınız. Lütfen İğneadamızda orman arazisine, Longoz Ormanlarımızın yanı başına bu termik santrali kurmayın. Gelin size Milli Parkımızı gezdirelim, bu doğayı görmek için her yıl gelen binlerce turisti, bunlar için kurulan tesisleri, tarım, hayvancılık ile geçinen çiftliklerimizi tanıtayım, bu yatırımı buraya yapmayın dedi
Demirköy İlçesine bağlı İğneada Beldesi, Beğendik Köyü sınırları içerisinde EMBA Elektrik Üretim A.Ş. tarafından kurulması planlanan Trakya Entegre Termik Santral Projesinin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED)
sürecinin başlatılması ile ilgili açıklama
Tahir Işık
Iğneada Belediye Başkanı
Cep Tel: 0532 763 5110
Emailler:
igneadabelediyesi@gmail.com
igneadabasin@gmail.com