Murat bey sizin çözemediğiniz nokta full frame e geçmek istiyorsunuz ancak kuş çekimlerinde kısa kalır mıyım diye endişeniz var.
5d mark iii 22mp bir kamera, ve dx formatta size yaklaşık 10mp bir çözünürlük verecektir. Benim kanaatim şöyle: Piyasada bir süre önce 12mp krop sensör kameralar vardı, sonra 14, 16, 18mp gibi artarak yenileri çıktı. Artan çözünürlük ne getirdi ? önce gürültü ve netleme zorluğu, daha sonra da az bir çözünürlük avantajı, az diyorum çünkü çözünürlük avantajı gerçekten kayda değer değil bence, bir başka deyişle mp artışları ile çerçeve oranları doğrusal ilişkili olmadığı için 1mp den 6mp ye çıkmakla 10mp den 15mp ye çıkmak aynı krop faktörü vermez, ne olur en fazla fotoğrafı az daha genişden kadraja alırsınız. Buna karşılık full frame in avantajlarını da saymayacağım.
5d mark iii yeni ve güzel bir kamera, bir arkadaşımdan alıp birkaç kare çekmiştim, çok detaylı incelemedim ancak olumlu yorumlar okuyorum, arkadaşlarımızda bazı yönlerde detaylı bilgiler vermişler. Ben yeni full frame lere geçişi hem fiyatları hem özellikleri yönünden değecek nitelikte buluyorum.
Son olarak, 10mp ile 18mp (7d) arasındaki krop farkına bir bakın derim, mesela ps de 18mp bir fotoğrafı krop edin, birde 10mp olsaydı aynı çözünürlükte ne olurdu farkına bakın öyle karar verin. Şayet 500/4, 600/4 ve 800/5.6 kullanıyor olsaydınız çok daha rahat full frame derdim tabi. Selamlarımla.