X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Ne Yapıyoruz ???

Volkanİşlek Volkanİşlek 5.11.2012 00:29:00
Neden kuş fotoğrafı çekiyorsunuz? Aslında aklıma gelen seçenekleri yazmak istedim, ama bunun yönlendirici olabileceğini düşündüğüm için yazmadım. Haydi herkes cebindeki taşları ortaya döksün :) Foruma katılacak tüm Trakus çulara şimdiden teşekkürler...

ekey ekey 11.11.2012 03:11:00

Bana göre işin esası özgürlük ve özgür ruha sahip olmak... Bu işte de yeteri kadar var kanımca...

Selamlarımla...

dadach dadach 10.11.2012 20:31:00

Ben ilk başladığımda sadece bir meşgale bir uğraş olsun diye başladım.. hani insan sıkılır bi uğraş ararya.. ve sonradan bu iş tam bir tutku oldu .. insana huzur veren bir uğraş.. Neden daha önce başlamadım diye düşünüyorum .. fotograf işi özellikle Kuş fotoğrafı diğer meşgalelerden çok daha farklı bir şey oldu benim hayatımda her geçen gün beni daha çekiyor kendine (Doğaya) .. sonuç olarak Kuşların dünyamız için ne kadar hayati bir varlık olduklarını anlamaya başladım.. bu işe başlamamda vesile olan tüm arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.. selam vede sevgilerimle...

ogunturkay ogunturkay 10.11.2012 19:46:00

Üstadım büyük keyif aldım. Saygıyla selamlıyorum. Sevgiler...

forbay forbay 8.11.2012 05:18:00

2013 yilinda fotografciligimin 50. yili tamamlanacak.

1983 yilinda, Silifke de bir tanitim filminin yapimi sirasinda tanistigim Arslan Eyice, Goksu Deltasini gezdirip problemlerini gosterip Akdenizdeki, Nil den sonra bu en onemli sulak alanin kurtarilmasi icin ne yapabilecegimi sormustu.

Boylece kus belgeselleri ve fotograflari basladi.

Gunumuzun insani giderek dogadan, ve boylece kendinden uzaklasiyor. Bu dertten kurtulmak icin her firsatta dogayi taniyip, soylediklerini anlamaya calisiyor.

Dunyanin dogal degerler acisindan en zengin ulkelerinden biri olan Turkiye de yasayan insanlarimizin buyuk cogunlugu, deryada yasayip deryayi tanimayan baliklar gibi ulkemizin bu degerlerini bilmiyor.

Bilenlerin bilmeyenlere bunu anlatmasi lazim. Ozellikle ogretmenlerin ve yayincilarin oncelikli sorumluluklari var.Ben de bu sorumlulardan biriyim, bunun icin kuslari goruntuleyip paylasiyorum.Ayrica bunu yapmaktan buyuk mutluluk duyuyorum. Bu cabalarimi surdururken zaman zaman yalniz oldugum duygusuna kapilirdim. Trakus ailesinne katildiktan sonra, ne kadar guclu , ne kadar degerli oldugumuzu gorup heyecan duyuyorum. Orgutlenme ozurlu ve hobi yoksunu bir ulkede Trakus gibi topluluk colde acan bir cicek kadar degerli.

Boyle bir topluluk icinde olmak beni yureklendiriyor.

Kuslar, insanlik tarihi boyunca her kulturde ilgi odagi olmus ve simgelestirilmisler. Kuslar , guzel , yararli , gorkemli , zarif , gizemli , ogretici , bir agac gibi ozgur ve bir orman gibi kardesce yasayabilen , muzikli , gorsel , ilham verici , canlardir.

Iste bunun icin onlari goruntuleyip paylasiyorum.

Sevgilerimle.

fenix fenix 7.11.2012 21:15:00

bana sabretmeyi ogretiyorlar :) kus fotografi cekmek meditasyon yapmak gibi birsey onlarin pesinden kosarken herseyi unutuyorum huzur ve mutluluk hissediyorum onlarin bize degil ama bizim onlara ihtiyacimiz var kesin. fotgraf bu guzel anlari paylasmak icin bir bahane benim icin

porlisb porlisb 7.11.2012 21:04:00

Mutlu oluyorum,stresimi atıyorum,Doğayla kucaklaşıyorum,kafamda kuşdayken hiçbir sorun kalmıyor,resetleniyor yada sıfırlanıyor,Türkiyenin her yöresinde kapısını çalabileceğim dostlarım oldu bu sayede,Kuşları ve onların dünyalarını tanıdım,

Kamuflajda yada çadırda saatlerce kalabiliyorum bıkmadan,usanmadan oysa bir saat açık havaya çıkmasam bunalırım,

Acıkmıyorum kuş beklerken,susamıyorum,

Velhasıl 50 yaşındayım,yaklaşık 5 yıldır kuşçuyum,

Geç kalmışım ama olsun geç kalsamda Ornito yaşamıma heyecan katıyor,yaşam kalitemi yükseltiyor,Selamlarımla.

selimus selimus 7.11.2012 19:03:00

Beş duyumla algılayabildiğim her doğa parçasını canlı cansız değerli buluyorum. Kuşlar ise bitkiler ve balıklarla birlikte en eskiden ilgilendiğim doğa parçaları. 1978 de ilk Hamilyn rehber kitabını aldığımda Ankara-Çankaya da bir ağaçkakanı kitapta bulmuş, müthiş heyecan dumuştum. Doğaya eşdeğer fotoğraf aşkım dolayısı ile sonra bir 100-500 zoom la merakşarımı birleştirmeye çalıştım. Film ve dia ortamlarının kısıtlamalarına karşın çekmeye devam ettim. Ama kısmet Trakuş un kurulmasınaymış ki, çektiğim fotoğrafları paylaşak ve aynı dili konuşan, aynı heyecanlarda birleşen arkadaşlara rastlayabilmek büyük mutluluk oldu benim için. Aslında şu an en büyük dürtüm doğaya ilgisini kaybetmiş çoğu insanın dikkatini yeniden doğaya çekmeye çalışmak. Çektiklerimi ve paylaşım ortamımız Trakuş u herkese her fırsatta gösterip bir bilinç yaratmaya çalışıyorum.

KARASU KARASU 7.11.2012 13:46:00

Doğada olmak, huzur veriyor, dinlendiriyor.

Sevdiğim, değer verdiğim arkadaşlarımla paylaşımlarıma renk ve yeni boyut kazandırıyor.

Fotoğraftan öncede sevdiğim kuşları izlemememe ve hayranlık duyduğum özelliklerini öğrenmeme imkanı sağlıyor.

Belkide en önemlisi; " o an " ı yakalama keyfini yaşamak, adrenalini hissetmek.

Kısaca durum bu.

coşkun coşkun 7.11.2012 01:37:00

50 yaşındayım ve kendimi bildim bileli doğada olmadan yapamadım. Eskiden avcıydım, çok karlı bir günde İznik gölü kıyısında sakarmekelerin içinde 7 tane yeşilbaşı arabadan yarım saat dürbünle seyrettikten sonra arabada silah olduğu halde dışarı çıkıp uçurdum, avcılık orda bitti. Boş boş doğada dolaşmak ta olmuyor. TRAKUŞ u bulunca kuşları çekmeye başladım, sonra TRAMEM ile memeliler geldi, TRAKEL gelince kelebeklere de başladık, kelebek ayrı bir heyecanmış, şimdi yılanları bile çekiyorum çünkü Bayram hocanın TÜRKHERPTİL ini bulduk.Serhat hoca TRABAL ı kurarsa balıklara da başlarız dalgıçlığımız da işe yarar böylece.

Neden çekiyorum ?

Doğada olmadan yapamıyorum zaten, fotoğraf sayesinde ise araştırıyorum, öğreniyorum, kaydediyorum ve paylaşıyorum, daha ne olsun ki.

Selamlarımla...

Volkanİşlek Volkanİşlek 7.11.2012 01:28:00

Ama çevremizdekilerin farkında değiliz. Kuş fotoğrafı çekmeye başlamadan ve Trakus la tanışmadan, çevremdeki tüm küçük kuşlar serçe, tüm yırtıcılar kartal veya şahindi. Fotoğraflarını çektikçe hem kuşlara ilgim arttı, hem de o zamana kadar çevremde bu zenginliğin farkına varamamış olmama şaşırdım. İnsanlar internette, gazetede veya bir galeride gördükleri fotoğrafları kendilerinden çok uzakta, izole ortamlarda çekildiklerini zannediyor. İç içe yaşadığımız bu güzelliklerin farkına varamıyoruz.

ahsoncel ahsoncel 7.11.2012 01:02:00

Ülkemizin değerlerinin farkına varmak ve farkındalığın oluşmasını sağlamak için Doğa,Çevre ve Kuş fotoğrafı çekiyorum.

Herşeyin ötesinde bu canlıların özellikle şu son yıllarda bizlerin yardımına ve desteğine çok ihtiyacı var. Çünkü yaşam alanları tek tek yok oluyor.Bu çokmu çok can acıtıcı bir durum.Gelecek nesiller bizleri pek hoş yad etmeyecekler bunada eminim.

Bir tek canlının bir karış doğanın kurtarılmasına vesile olursak ne mutlu bize.

wolfkenan wolfkenan 6.11.2012 20:06:00

1976da çocuk yaşta başlayan ama kuşların yokolmasını gördükçe kahrolan biri olarak nette Trakuşu buldum,önce yerel adlarından bildiğim şimdi ise ayrı ayrı türleriyle kuşları öğrendiğim bu güzel sitede hala öğrenmek için devam ediyorum...ve bunu ilimizde herkese elimden geldiğince ulaştırmak için yola devam diyorum...Korucuk ta Trakor diye gözlem ekibi bile kurduk, şimdi ise köyümüzdeki okul çocuklarına da kuş öğretmek için yoğun çaba içindeyiz ve benim amacım kuşları belgelemek,tüm Denizli kuşlarını çıkarmak,tabi ileride kitaba dönüştürmek aynı Süleyman Uçar abim gibi,selamlarımla.

MuratC MuratC 6.11.2012 01:50:00

Ee o zaman her gun arka kapidan calisacagina birazda FGden yukle :)

Boylelikle bizede daha cabuk yetisirsin :)

sonerbekir sonerbekir 6.11.2012 01:15:00

Her kuş türünün en iyi fotoğrafını değil en belirgin ozelliklerini gösteren fotografları paylaşmaya çalışıyorum. Amacım trakusta farklı ve her türü en iyi ifade edebilen fotografların da tür sayfalarında olmasıdır... selamlar...

Volkanİşlek Volkanİşlek 6.11.2012 00:46:00

Basri Bey, doğada olma arzunuza yüzde yüz katılıyorum. Şehir yaşantısından veya zihinsel iş yükünden arınmak için mükemmel bir yol olduğunu düşünüyorum.

Volkanİşlek Volkanİşlek 6.11.2012 00:23:00

Soner Bey, düşüncelerinizi, duygularınızı, açıkça ifade etmişsiniz. Peki fotoğrafları paylaşmak sizin için ne anlam ifade ediyor?

sonerbekir sonerbekir 6.11.2012 00:02:00

1990 larda sapan avcısıydım, kuş fotoğrafçılığı avcılıktan çok daha zor ve eğlenceli.

Doğadan bir can almıyorsunuz, aksine sonsuza dek onu yaşatıyorsunuz.

Avcıysanız kuşu vurmak sizi doruk noktasına getirir fakat fotoğrafçıysanız hep daha iyi pozunu almak istersiniz. Çektiğiniz her fotoğrafın mutlaka bir eksiği vardır ve keşke şöyle olsaymış dersiniz ve aynı kuşun peşinden sürekli koşarsınız...

Kuş fotoğrafçılığında doğru zamanda doğru mekanı, kamuflajı, ışığı, her kuşun kendine has özelliğini öğrenmeniz gerekiyor. Doğayı kuşların gözünden görmeye başlıyorsunuz. Bunları göremiyorsanız hedef türleriniz karesini yakalamak çok zor ve zahmetli. Bunları öğrendikçe doğaya bakış açınız değişiyor.

Bence fotoğrafın banyosu, yani dijital müdahale en son kısımda geliyor... Çektiğim fotoğrafların ortak dijital müdahalesi, level ı düzeltmek, +3,5 saturation vermek, keskinliği biraz artırmak dışına çıkmıyor. Olay bence fotograf makinasını doğru yerde ve doğru zamanda doğru bilgiyle kullanmaktan ibaret...

selamlar

bakcasoy bakcasoy 5.11.2012 22:23:00

Güzel konu, teşekkürler. Ben neden kuş çekiyorum, hemen aklıma gelenler;

-Zerafetleri ve verdikleri inanılmaz yaşam mücadelesi nedeniyle kuşları seviyorum ve saygı duyuyorum.

-Davranışlarında hayat dersleri var.

-Gece gündüz, yaz, kış, göçde; Nerede, ne yaptıklarını hep merak ediyorum.

-Doğa da onların peşinde huzur buluyorum.

-Kuş fotoğrafçılığı, fotoğrafçılığın en zor alanlarından biri; Ekipmanı bileceksiniz, fotoğrafı bileceksiniz, kuşların davranışlarını, ne zaman nerede olduklarını bileceksiniz, yaklaşma ve kamuflaj tekniklerini bileceksiniz, doğru anda, doğru ışıkta orada olacaksınız, doğada ciddi ve sabırlı bir mücadele vereceksiniz.(ha, bir de sıkı photoshop bileceksiniz)Bütün bunlar çok iddialı, ve ben bu keyifli iddiayı, sürekli kendini aşma çabasını seviyorum.

Gavurdağlı Gavurdağlı 5.11.2012 00:41:00

Birkaç neden benden olsun:

-Türler ve çeşitliliğin gözlenmesi

-Aynı anda bir tutkunun doğa kucağında yaşanması

-İki şık bir arada sosyal tanıtım ve cazibe sunmak

Sevgi ve selamlarımla...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT