Halkalama fotoğrafları.
baskin 15.11.2007 21:27:00
Bu konuda hiç bir dostum ve arkadaşımın, yanlış düşünmesini istemem. Tamamen objektif davranmanız
dileğimle..
Halkalama esnasında, elde çekilmiş fotoğrafları, siteye, tür fotoğrafı olarak kabul edebilirsiniz.
Ancak sabahın köründe yollara düşen, düştüğü yolda saatlerce kamuflaj altında bekleyen, bir tür
için, 200-250 km. yol yapan arkadaşlarımıza, halkalama istasyonlarında çekilmiş fotoğraflar ile
haksızlık edildiği, düşüncesindeyim.
Fotograf olarak güzel olabilir ama benim için ve bu işe gönül vermiş bir çok arkadaşım için bir
anlam ifade etmediğini düşünüyorum.
Amacım, polemik yaratmak değildir ve bu foruma cevap yazmayacağım.
Herkese selam ve saygılarımla..
selimus 16.11.2007 01:30:00 Sitemizin amacı yalnızca en çok emek verilmiş fotoğrafın çekilmesi değil, Riyat ın da belirttiği
gibi Türkiye nin doğasına hizmettir. Burası ayrıca bir yarışma ortamı da olmamalı kanımca. En iyi
fotoğrafı çekme gayreti insanın kendisi ile yarışması aslında, asla birisi veya birileri ile değil.
Benim felsefeme göre Türkiye doğasına hizmet için her fotoğraf bir değer taşıyor, azı çoğu kendi
gönlümüzde kalmalı. Siz 25 yıl önce internet değil bilgisayar, katalog kitap değil kitap bile
bulunmadığı ortamda bilmediğiniz bir canlıyı, bitki, veya kuşu görüp de bir çizimine, fotoğrafına
ulaşmak için neler yaptığımızı tahmin edemezsiniz. O nedenle bir nehir balıkçısının meraklı diye
arkadaşıma getirdiği kuşun fotoğrafını arkadaşım hiç gayret göstermeden çekti diye sizlerle
paylaşmazlık edemezdim, çünkü değerini biliyordum o belgenin...Bakınız balık baykuşu
fotoğrafı...Sevgiler hepinize...