TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Halkalama fotoğrafları.

baskin baskin 15.11.2007 21:27:00
Bu konuda hiç bir dostum ve arkadaşımın, yanlış düşünmesini istemem. Tamamen objektif davranmanız
dileğimle..

Halkalama esnasında, elde çekilmiş fotoğrafları, siteye, tür fotoğrafı olarak kabul edebilirsiniz.

Ancak sabahın köründe yollara düşen, düştüğü yolda saatlerce kamuflaj altında bekleyen, bir tür
için, 200-250 km. yol yapan arkadaşlarımıza, halkalama istasyonlarında çekilmiş fotoğraflar ile
haksızlık edildiği, düşüncesindeyim. 

Fotograf olarak güzel olabilir ama benim  için ve bu işe gönül vermiş bir çok arkadaşım için bir
anlam ifade etmediğini düşünüyorum.

Amacım, polemik yaratmak değildir ve bu foruma cevap yazmayacağım. 

Herkese selam ve saygılarımla..

furtun furtun 25.12.2007 11:57:00

Halkalama istasyonlarında görev yapmak için de uzun yollar katediliyor ve oldukça emek harcanıyor.
Bu fotoğrafları çeken arkadaşların da halkalama esnasında çektiklerini gizleyen bir davranışları
yok. Bu fotoğrafların paylaşılacağı en uygun site bence Trakuş tur. Herkes gönlünce değerlendirme
yapabildiğine göre bu konu zaten kendiliğinden çözülüyor. Yeni üyeleri eğitmek amacı ile fotoğraf
türüne halkalama eklenebilir. 

Benzer bir örnek olarak Digiscoping de biraz tembel işi ama kendine göre zorlukları var. Bazen,
saatlerce kamuflajda kalan birinden daha iyi sonuçlar alınabiliyor. 

Herkese Sevgiler 

selimus selimus 16.11.2007 01:30:00

Sitemizin amacı yalnızca en çok emek verilmiş fotoğrafın çekilmesi değil, Riyat ın da belirttiği
gibi Türkiye nin doğasına hizmettir. Burası ayrıca bir yarışma ortamı da olmamalı kanımca. En iyi
fotoğrafı çekme gayreti insanın kendisi ile yarışması aslında, asla birisi veya birileri ile değil.
Benim felsefeme göre Türkiye doğasına hizmet için her fotoğraf bir değer taşıyor, azı çoğu kendi
gönlümüzde kalmalı. Siz 25 yıl önce internet değil bilgisayar, katalog kitap değil kitap bile
bulunmadığı ortamda bilmediğiniz bir canlıyı, bitki, veya kuşu görüp de bir çizimine, fotoğrafına
ulaşmak için neler yaptığımızı tahmin edemezsiniz. O nedenle bir nehir balıkçısının meraklı diye
arkadaşıma getirdiği kuşun fotoğrafını arkadaşım hiç gayret göstermeden çekti diye  sizlerle
paylaşmazlık edemezdim, çünkü değerini biliyordum o belgenin...Bakınız balık baykuşu
fotoğrafı...Sevgiler hepinize...

hamisami hamisami 15.11.2007 22:55:00

Halkalama istasyonlarında görev yapmak da kolay bir iş olmasa gerek.

Ayrıca bize göremediğimiz türleri çok yakından ve kaliteli gösterebiliyorlar mı, evet. Halkalama
istasyonları olmalı mı veya kuşlar halkalanmalı mı ayrı konu. Bütün bunları bir kenara bırakırsak
ben bahçemde çalışıyorum;

Benim evimde çektiğim foto başkası bunun için çok yol gitti diye  daha mı az değerli olmalı, bence
hayır. Bu konularda polemiğe girmeye hazırım.

Saygılar.

riyatg riyatg 15.11.2007 22:53:00

Kişisel olarak Türkiyenin doğasıyla ilgili ve etik kurallar içinde elde edilmiş her bilginin bu
sitede yer alması gerektiğini düşünüyorum. Yine kendi adıma bu sitenin bir "fotoğraf" sitesinden
çok Türkiyenin doğasıyla ilgili bir arşiv sitesi olmasını diliyorum. Unutulmamalıdır ki halkalama
yapan arkadaşlarımız bilgi toplamak amacıyla bir çoğumuzdan daha zor koşullarda ve en az bizim
kadar emek harcayarak bu bilgileri derlemektedirler. Emeklerinin her türlü sonucunu bu sitede
görmekten ve takdir edildiklerini görmekten mutluluk duyarım. Selamlar

ufuk ufuk 15.11.2007 22:11:00

ben de kimsenin yanlış anlamasını istemem sadece başka bir şeyi dile getirmek istiyorum,

nadir türlerin halkalama esnasında çekilmiş fotoğrafların sadece baş kısmı gözüktüğünden pek de
diğer türler arasındaki farkı göstermediğini düşünüyorum.(özellikle de çıvgın türlerinde)
dolayısıyla kuşu tutan el de gözükse tamamı yer almalı fotoğrafta...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT