X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

fotoğraf yükleme

ericcc ericcc 12.11.2012 20:10:00
merhabalar

ben sitede yeni üyeyim fotoğraf yüklemek istiyorum fakat fotoğrafın ebatı büyük geliyor yalnız çektiğim fotoğrafı küçülttüğüm zaman fotoğrafın bir değeri kalmıyor lütfen bu konuda bana yardımcı olun bu sitede bir öğrenmek ve paylaşmak istiyorum fakat istediğim fotoğrafı yükleyemediğim zaman benim için hiç bir anlamı kalmıyor elbetteki bende hangi fotoğrafın foto galeriye yükleyeceğimi biliyorum herhangi bir değeri olmayan fotoğrafı yüklemem biraz uzun oldu kusura bakmayın ilginenlere şimdiden teşekkür ederim...

ericcc ericcc 13.11.2012 18:30:00

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim deniyorum umarım olacaktır iyi günler diliyorum...

sezmez sezmez 13.11.2012 17:56:00

Sanıyorum site sadece genişlik sınırı olan 1050px değerini değil 800px değerini de içine katarak her iki değerin de sınırlar arasında olmasını kontrol ediyor. Çünkü örneğin 1049X801 PX bir cropta bariz kalite farkı oluşuyor. Bu değerde 1049px yükseklik sınırlar dahilinde ama 801 px sınırlar dahilinde değil o nedenle benim yaptığım birkaç denemede fotoğrafı siteye yüklese de bariz kalite kayıpları oluyor.

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 13.11.2012 10:34:00

Daha basiti crop yaparken yukarıya 1050 px diger tarafada 800,750,700,ne istiyorsanız yanına px yazarak yazın croplayın.. dogrudan save as bölümünden kayıt yapabilirsiniz.. exif kaybolmaz.. kalite high seçerseniz 400 kb aşmaz..

MuratC MuratC 13.11.2012 00:37:00

Bir cogumuz gibi bende PSde kucultme islemini yapiyorum

Sirasiyla:

-Image Size dan piksel genisliginden ebadi max. 1050 olacak gibi girin. Bu pencerede altta cikan kutucular isaretlenmis olsun.

- Daha sonra File altinda Save For Web secenegini secin

- Acilan pencerede, en ust sagdaki secimlerde JPEG secili olsun, Sol usteki sekmelerde 2-UP secin

- Quality slider i kaydirarak acili karelerden JPEG olanin sol altta yazan dosya ebadinin 400Kb yi gecmediginden emin olun. Burasi onemli cunku eger 400Kb ustundeki bir fotografi site kabul etmeyecektir

- Progressive, Optimized, vb yazili kutucuklari secmeyin

- Ben convert sRGB yi kullanmiyorum

- Metadata seceneginde "ALL" secin boylelikle EXIF bilgileriniz fotograf altinda cikacaktir.

- Save edip, Trakusa yukleyin :)

Bu bilgiler PS CS6 icindir daha eski PSlerde komutlar farkli olabilir

Iyi Geceler

ericcc ericcc 12.11.2012 23:44:00

Murat bey

İlginize öncelikle teşekkür ederim bana hangi programda küçültme işlemi yaptığınız söylermisiniz çünkü ben photoshop programında yapıyorum o zamanda fotoğrafta kalite kaybı oluyor cevabınıza tekrar teşekkür ederim...

MuratC MuratC 12.11.2012 22:45:00

Ender bey

Sitemizde yuklenecek fotograf ebatlari belli. Kapasite, yukleme hizlari ve genel ekran ebatlari goz onune alindiginda siteye yuklenecek fotograf ebatlarinda bir sinirlama getirmek zorundayiz. Foto Galeri girisinde bu ebat limitleri fotograf yukleme kurallariyla beraber aciklanmistir. Internet ortaminda max. 1050px genislik oldukca yeterli bir ebattir. Orjinal fotograflarinizi dogru bir sekilde bu genislige indirdiginizde herhangi bir kalite, detay kaybi olmayacaktir.

Ayrica en az 1 yildizli uyelerimiz full HD ebatlarindada (1920x1080) 15 gunde bir yuklemem haklarina sahiptir. Bu ebatta sitedede gordugunuz gibi iyi karelerde oldukca tatmin edici duzeydedir.

Selamlar

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT