Selamlar Tramemin müdavimlerindenim bugüne kadar iyi kötü paylaştığım karelerim var sağolsun arkadaşlarda her türlü bilgi konusunda yardımlarını esirgemedi.
Konuyu Trakuş ta açmamdaki amaç burda bulunan üye sayısının fazlalığı ve çok sayıda tecrübeli doğaseverlerin bulunması.
Benim sorunum iyi bir fotoğraf makinesine sahip olmayışım özellikle uzak mesafelerde bunun çok eksikliğini hissettim.
Memeli çekimi yapmak kuş türlerine göre çok farklı. Bulunması ve görüntülenmesi çok zor.
Yakın tarihlerde yüklediğim çengel boynuzlu dağ keçisi ve vaşak karelerinde de bu ekipman eksikliği bariz bir şekilde ortadaydı.
Bilgisini paylaşacak arkadaşlara sorum;
Ani karşılaşmalarda hızlı çekim yapabilecek ve zor arazilerde taşıması kolay Fiyatı piyasada 1200 TL civarında olan bu makineyi gördüm:
http://www.canon.com.tr/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_SX50HS/ Canon marka ve 50x optik zoom gibi enterasan bir özelliği var.
Kimilerinin dediği gibi bu zoom çok abartılı mı? Fotoğraf kalitesinde çok bozulma yaparmı? Canon gibi bir markadan beklenir mi bilmem ama sadece piyasaya oynayan abartılı bir ürünmüdür acaba?
Sonuç olarak; memeli çekimini, genelde yaşadığım ani karşılaşmaları ve zorlu arazi şartlarını da düşünürsek sizce bu makineye mi yoksa sizin önereceğiniz SLR bir makineyimi almalıyım?