TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

kuş sayfaları

ömer ömer 19.11.2007 13:57:00
Kuş sayfalarındaki haritalar çok geriden geliyor tek tek fotoğraflarla gelen bilgilerle
güncellenmeleri zaman alacak,ayrıca fotoğrafı çeken o kuşun orada göç dolayısı ile mi yoksa yanlız
yaz,kış veya devamlı mı olduğunu bilmeyebilir.Haritaların daha önceki bilgiler ve kuşbank bilgileri
ile güncellenmesini öneriyorum.

demokritos demokritos 19.11.2007 14:14:00

haritanın oluşmasının acelesi yok desek bile düzenlemede sorunlar olacağı muhakkak, ömer abinin
dediği gibi türün orada göçmü diğer formatta mı kaldığını her fotoğraf yükleyenin bilmesine imkan
yok. ben kendi türlerim için kuşbank kayıtlarını tarıyorum ama her üyenin kuşbanka girmesi de
mümkün değil. kuş forumda yer bilgisi yardımı yapabiliriz kuşbank üyeleri olarak.

hamisami hamisami 19.11.2007 22:29:00

Ömer e katılıyorum, haritalar kuş resimlerinin çekilmesini beklememeli.

Ancak ben kuşbank üyesi olmama rağmen oradan verileri tarayıp giriş yapmaya çalışmanın tam bir çin
işkencesi olacağını düşünüyorum. En kolayı cep kitaplarındaki haritalara bakarak giriş yapmak ki o
da bir çok tür için sağlıklı bilgi vermiyor. Sonuç olarak ben haritaları kitaplardaki verilere göre
doldurup zaman içinde gelen kuşbank verilerine ve yüklenecek resimlere göre değiştirmek daha doğru
olur diye düşünüyorum.

grikuzgun grikuzgun 15.12.2007 21:10:00

kus kitabi genel olarak dogru olsada ara donemlerde kaymalar olabiliyor. ama kafaya takmaya gerek
var mi? bana sorarsaniz "goruldu" bilgisi bile kafidir. zira kusun goruldugu yer ve tarihi
birlikte veriyoruz.  

ek olarak ilk defa gidilen bir yerde yada bir tur alanda ilk defa goruldugunde, misal 
"kisladigini" iddia edemeyiz hemen. bu zamanla kayitlarin birikmesi ile soylenebilir.  biz
cekelim kaydedelimdaha ayrintili bilgi isteyen kusbanka bakabilir gibime geliyor. database nerde
neyin cekildigini bilsin gerisi kusbank kayitlarina birakalim derim. 

riyatg riyatg 16.12.2007 10:46:00

Gedizdeki sohbette de belirttiğim gibi resimleri girerken yaz-kış diye değil görüldüğü ay olarak
girilmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum. Böylece göç müydü, üreme miydi tartışmasına gerek
kalmayacaktır.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT