TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

İstanbul ormanlarının talandan korunması

dogadaima dogadaima 21.11.2012 13:48:00
Tüm TRAKUS culara selamlar,

Malum İstanbul ormanları şehrin içinde veya yakınında ciddi yapılaşma imarlaşma tehdidi altında. Biz kuşçular ve TRAKUS ekibi buna karşı elimizdeki güçlü fotoğraf belgelerini birer delil olarak kullanabiliriz diye düşünüyorum. Başka bir deyişle fotoğrafçılığı ve belgeleme emeklerimizi korumaya döndürebilriz. TRAKUS dan Orman ve Su Isleri Bak Doga Koruma Milli Parklar Genel Mudurlugu ve Cevre ve Sehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ne bu ormanlarda cekilen turlerin Turkce ve latince adları, tarih ve tam yer bilgileri ile iletsek karar alıcıların en azından doğayı korumada bilincli ve kararlı olan uzman sevisyesinde arkadaşların (ki bu insanlar bu resmi kurumlarda görüş yazılarını kaleme alan ve ilk imzaya açan insanlar) mutlaka dikkate alınacaktır diye düşünüyorum.

TRAKUŞ ekibi olarak elimizdeki imkanları seferber edelim. Doğanın bizlere şu an ihtiyaç duyduğu kadar başka bir zaman olmayacak.

Herkese sevgi saygılarımla,

Cem O. Kıraç

dogadaima

paspartu paspartu 21.11.2012 14:33:00

Sadece İstanbul değil Türkiye nin heryerinde en güzel ormanlık alanlar imara açılıyor, otel, konut, kurum binaları için yüzyıllık ağaçlar kesiliyor, sazlıklar yokediliyor. Ben artık Soğuksu ya gidemiyorum. Soğuksu güya bir Milli park, buranın en güzel bölümü olan vadisi boydan boya inşaat halinde, betonlar yükselmeye başlamış. Söğütözü ve çiftlik ağaçları da güme gitmiş durumda. Yazık oluyor ülkemize.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT