yeni baslayanlara yol haritasi
ezeren 25.11.2012 02:15:00
nMerhabalar.
Ismim emre bu siteyi yada kuş fotoğrafciligini diyelim, yalan olmasın 2008 den beridir sessiz sedasız takip etmekteyim.
Profilimde fotoğraf yok ama kendimce çekimler yapıyorum. Buraya koymamamin nedeni ise açık söylemek gerekirse değerli kareler çektiğimi düşünmüyorum.
Uzun bir süre 70-200 f4l + 1.4tc ile kuş fotoğrafi çekmeye çalistim. Paramiz yoktu alamadik başka :)
Çok başta olan bir amatör olarak serçe, karabatak, leylek, saka vb. Şehirde ve herde rahat bulunabilen kuşlari çektim.
Artık bu işi daha adam gibi yapmak istiyorum. Bana ne tavsiye edersiniz ?
Once 400mm alarakmi başlayayim. Benim en büyük sıkıntım o ana sayfada çıkan harika kuşları nerde ve nasil bulabilecegimdir. Yaşam alanlarıni, habitatlarini bilmekyetmiyor, bunun bir püf noktasi var ama ne ?
Bana nasil baslayacagim ile ilgili bir yol haritası öğretirseniz çok memnun ve minnettar olurum.
Saygılar.
ezeren 25.11.2012 15:25:00 Cevaplariniz için çok teşekkür ediyorum, 50d kullaniyorum ben uzun zamandir fotoğraf cekiyorum, suan sigma 70-200 os var elimde. Dediğiniz gibi 400mm gibi bir odak uzaklığı şart. Hem croplu makina hemde t.c olunca iş bozuluyor.
Anladığım kadarı ile çoğu fotoğraflar günün erken saatlerinde çekiliyor. Kamuflaj olacak, dakikalarca bazen bir noktada bekleyecegiz gözlem yapacagiz şimdilik bunları cozdum.
Ama hala o atmacalar, şahinler, vs. Kuşlari bir kaç km. Den daha yakından hiç göremedim :)
Kocaelindeyim, burda körfez var tam marmara denizinin bittigi yerde ızmit-gölcük arası diyelim. Burda yaz sonu çok sayıda saka kuşları oluyor, kırlangıç türlerinide görmek mümkün oluyor.
zien 25.11.2012 14:38:00 İşin sırrı; sabır, emek, araştırma, (olabildiğince yaklaşmak, mümkün mertebe göz hizasından çekim yapmak, fonun olabildiğince temiz olmasına gayret etmek, kamuflaj içerinde ışığı genelde arkaya alarak uzun süre beklemek, araziye ve kuşlara göre gizlenme teknikleri geliştirmek, tripot yada fasulye torbası ile makineyi sabit tutmaya gayret etmek...)
Ekipman ise ikinci sırada ama 70-200mm çk zorlar onun için 400mm f/5.6 lensi kesinlikle almalısınız. Elinizdeki gövde zannediyorum yeterlidir.