X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Kalan tür adedi?

bakcasoy bakcasoy 7.12.2012 00:34:00
Sitede Belgelenen türler rakamı yanında, kalan türler: 44 rakamı var.

Kalan türler rakamının değişmez bir sayı olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Günümüzde tüm dünyada öncelikli bir konu olan çevre sorunları ve iklim değişiklikleri bu rakamı kolaylıkla +/- yönde değiştirebilir.

Kalan tür ifadesi yerine, kalan tahmini tür veya yaklaşık kalan tür sayısı ifadeleri daha doğru olur kanaatindeyim.

Çok da önemli değil belki ama ama kafama takıldı, paylaşmak istedim.

Tüm dostlara selam ve sevgiler.

kuzeycem kuzeycem 9.12.2012 17:19:00

Şikra ya da Doğu Örümcekkuşu eklenecek mi listeye?:)

serhattigrel serhattigrel 8.12.2012 18:56:00

Ercan,

gördüm, sorgu çalışmıyor, pazartesi bakarız..

Ercan3 Ercan3 8.12.2012 17:09:00

Serhat Abi üzerini tıklatınca liste gelmiyor. Hem IE de hem de Chrome da denedim, Belgeli türler de kalan türler de boş geliyor.

bakcasoy bakcasoy 8.12.2012 10:23:00

Serhat bey açıklama için çok teşekkürler.

Amacım bir eksikliğe yada yanlışlığa işaret etmek değil, tıpkı Amik gölü örneğindeki gibi, hızla yok edilen kuş yaşam alanlarını ve iklim sorunlarını akla getirecek bir yaklaşım önerisiydi.

Bilgilendirme ve bu çok değerli Site için tekrar çok teşekkürler.

Sevgi ve selamlar

serhattigrel serhattigrel 8.12.2012 00:36:00

Kimse yazmayınca bana kaldı,

Sitemiz kurulduğunda Türkiye için en sağlıklı olduğını düşündüğümüz bir listeyi kabul etmiştik. ,

Bu sene de yönetim toplantısında bu gözden geçirildi ve aramızda bulunan ornitologların da fikri alınarak aşağıdaki karar alındı. (- Tür listesi olarak Birds Of Turkey in esas alınması, siteye fotoğraf ile gelen türlerin tanımdan sonra listemize eklenmesi prensibi kabul edildi.)

Yani biz 5 sene önce , o güne kadar ornitologların türkiye için yapmış olduğu listeyi gözden geçirip tür listemiz olarak kabul etmiştik.

sanırım o zaman 464 gibi bir sayı idi.

Gön geçtikçe bu listede olan kuşları bir bir belgeliyerek bulduk, hatta listede olmayan 7 türü de biz ekledik ( sayı yanlış olabilir, tam hatırlamıyorum)

Şu an itibarı ile o listede bulunan , yani geçmiş dönemlerde Ülkemizde görüldüğü söylenan 44 türü hala bulmuş değiliz.Bazılarını bulacağımızı zannediyorum.

Üstüne tıklarsanız bu türlerin ne olduğunu görürsünüz.

Örnek ;Yılan boyun, yaşadığı göl (Amik) kurutulunca gitmiş, ve bizler bu kuşu bir daha göremedik.

bakcasoy bakcasoy 7.12.2012 23:10:00

Kalan tür adedi; neye göre?

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT