TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

d600

sener sener 17.12.2012 23:01:00
Merhabalar,

Yeni aldığım d600 hakkında izlenimlerimi kısaca paylaşmak istedim.

Makine fx formatta d7000 e göre fark edilir bir görüntü kalitesi var, ama esas fark iso da dikkat çekiyor. Krop edince piksel düzeyde d7000 e göre net olarak 2 stop daha iyi. Yani d600 iso400 = d7000 iso100.

Özellikle iso400 çok başarılı, hiç grensiz.

Tabi bunlar piksel düzeyde farklar, kropsuz çekimlerde format avantajı ile iso6400 de cam gibi kareler almak mümkün. Birde gömülü noise programını ağırlıklı olarak detay korumaya yönelik programlamışlar, hafif çalışıyor detaya dokunmuyor. Renkler, doygunluk, ve dinamik aralık zaten çok iyi, dxomark da d800 le 1. ve 2. liği paylaşıyor.

d7000 e göre upgrade e değer bir kamera, özellikle geniş bir kullanıma hitap edecek özellikte, örneğin ben 50mm f/1.8 lensle kullanıyorum sonuçlar harika.

Kuş için MP yeterli, grensiz olması, özellikle iso400 de tc açısından önemli. 500mm için önereceğim kombo tc-14e ile ve mümkünse f/8 de, f/5.6 uçar için U2 modda kullanışlı, yeterli keskinliği de verir. U1 de sabit çekimler için kullanılabilir. 1.4 ile focus hızı problem değil oldukça iyi. Ayrıca söylediğim kombo ile prime ı aratmaz.

Ben şahsen ağır ve büyük body leri sevmediğim, piksel düzeydeki grenlerden iso400-800 aralığında kurtulmak için ve de U1, U2 hafıza modları için d600 ü d800 e tercih ettim, hemde daha ucuz. d800 ün bence kayda değer tek avantajı focus sensörleri ancak d600 ün autofocus yapısının d7000 den farklı ve gelişmiş olduğunu okumuştum, henüz bir fikrim yok tabi. D800 e göre fiyat avantajı ile düşünülebilir. Bununla birlikte d800 de mükemmel bir kamera.

Özetle d600 bence d7000 den upgrade e değer, geniş spektrumlu bir kamera. Görüntü kaliteside 1.sınıf.

Selamlar saygılar.

sener sener 19.12.2012 14:31:00

28-300mm f/3.5-5.6 vr lens amatör seri bir lens. Zoom aralığı oldukça kullanışlı olmasına karşın keskinliği çok iyi değil, yakın kropta bakarsanız iyi değil. 1-stop aşağıda iyi, yani f/8 de. Ayrıca diyafram da çok hızlı değil onun için iç mekanlarda daha bir zorlar.

Benim tavsiyem bu lensin yerine, mid range zoom olarak 70-200mm f/2.8 vr veya 80-200mm f/2.8 vr olur. Pro seri ve çok daha başarılı bir lenstir, tc-14e ile dahi oldukça keskin sonuçlar verir. Aynı zamanda pahalı bir lens ancak yarı fiyatına 70-200mm f/4 seçeneği de var. Bu seçenekte bana oldukça cazip görünüyor. Tabi ben Nikon için yazıyorum ancak muadilleri Canon içinde geçerli.

Orta uzunlukta 50mm f/1.8 lens, hemde çok uygun fiyata, geniş aralıkta bir prime ya da zoom la tamamlanabilir. Geniş odak aralığında birçok seçenek var.

Hiç lens değiştirmek istemiyorum tek lensle bütün odak aralığında kullanayım derseniz 28-300mm güzel bir lens ancak söylediğim eksileri de yüklenirsiniz. Lens d600 veya d800 ile dx bir body den daha başarılı olacaktır ancak ben şahsen 28-300mm tercih etmezdim. Tercih meselesi tabi.

Kuş için bilindği gibi telefoto bir lens, 300-800mm aralığında bir zoom veya daha iyisi bir prime lens işi görür.

Bütçe kısıtlı ise ilk olarak 50mm sabit lensi tavsiye ederim, ekonomik bir seçenek, bende öyle yaptım. Daha sonra imkan olursa yukarıda yazdığım diğer seçenekler düşünülebilir.

Selamlar.

124yusuf 124yusuf 19.12.2012 12:03:00

Öncelikle bilgiler için teşekkürler çok aydınlatıcı olmuş.Benim sormak istediğim birkaç şey vardı:

kuş çekerken ve günlük hayatta kullanırken hangi lensleri kullanıyorsunuz...

Bende full frame düşünüyorum ama 400mm f5.6dan ötürü canon 6Dyi de düşünüyorum...

Nikon için 28-300mm lensi D600 yada D800 ile nasıl sonuç verir merak ediyorum,D700 ile denedim ve oldukça tatminkardı ama MP artınca işler değişebilir...

sener sener 19.12.2012 09:41:00

d600, fx başlangıç düzeyde bir kamera.

d800 daha pro bir body, daha hızlı focus özelliği var ve ele daha iyi oturuyor doğru.

d3s, d4 gibi üst seviye kameralar en iyi seçenek, hem hız hemde görüntü için, ancak çok pahalı.

d600 fiyat performans olarak benim beklentilerimi karşıladı diyebilirim. Düşünen arkadaşlara yararlı olur belki.

Yormlayan tüm arkadaşlara teşekkürler.

paspartu paspartu 18.12.2012 21:25:00

D600; özellikle 500px deki örneklerine bakıldığında yaban hayat fotoğrafçılarının rağbetinde olan bir kamera gibi görünüyor ve paylaşılan kareler hiç fena değil. Anlaşılan nikon; d700 benzeri bir sürpriz sunmuş fotoğrafçılara.

Yaban hayat fotoğrafçılığında aksiyonun önemli olduğu malum. Bu nedenle yüksek iso başarımı ile hız öncelik olmalı diye düşünüyorum. Fakat elbette olmazsa olmaz değildir bu özellikler.

Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Selamlar.

erman06 erman06 18.12.2012 00:03:00

Şener abi slmlar çok güzel yorumlar yapmışsınız ve d600 hepsini hakediyor bende alıp kullandım ARTILARI : görüntü kalitesi ve renkleri muhteşem ve aşırı cropta bile mükemmel sonuçlar veriyor fn düğmesine FX-DX modu atayıp ıso değiştirir gibi crop faktöre geçebilmek çok güzel bir ayrıntı, dinamik aralığı manzarada çok güzel sonuçlar veriyor,düşük ens hızlarında bile elde çekime imkan veriyor

EKSİLERİ: İlk aldığınızdan bir süre sonra sensör tozlanıyor ben bir kere temizledim ve bir daha toz olmadı ilk başlangıçta meydana gelen bir sorun ama problem teşkil eden birşey değil

Elinizin tutma yeri herkesin eline göre farklılık gösterir ama benim elime tam oturmadı

Ve son olarak küçük bir bady isteyenler için iyi ama elleriniz büyükse grip almanız gerekir...

SONUÇ : Küçük bir bady ama çıkardığı sonuçlara hayran kalacağınız bir kalitesi var...

ekey ekey 17.12.2012 23:52:00

Göker Bey, doyurucu açıklamalar için teşekkürler, hayırlı olsun,güle güle kullanın...

Sağlıcakla..

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT