TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Tür Sayfalari

gutesmienchen gutesmienchen 19.12.2012 14:09:00
Uzun zamandir sitemizde aktif olarak yoktum,ama simdi yeni bir görevle geri döndüm:) Görevim,Sitemizde yer alan kus türü sayfalarindaki bilgilerin sizlerin yardimi ile gelistirilip,Tür sayfalarinin güzel fotograflarinizin yani sira,dogru ve güncel bilgilerle donatilmasina katkida bulunmak.
Bu konuda ,bu nedenle her üyeden yardimbekliyor ve bir türe sahip cikmasini,meraklıların,okurların,öğrencilerin,hatta bilim insanlarının,kuşlar hakkında aradıkları her bilgiyi,başka kaynaklara ihtiyaç duymadan bulabileceği,zengin,kalıcı tür sayfaları için,katkılarini esirgememesi gerktigini düsünüyorum....

Elimde sahiplenilmeyi bekleyen nice güzel kusun tür sayfasi ilginizi bekliyor,bunlardan sadece birkaci: Cakir,Citkusu,Öter ardic,Uzun kuyruklu bastankara,Sögütbülbülü,Ökse Ardici,Kizilkuyruk,Avrupa les kargasi,Bahce tirmasikkusu,Cayir incirkusu,Kir incirkusu,Büyük kamiscin,kamisbülbülü,Ortanca agackakan,Cali kamiscini,Alaca agackakan,kizkusu,Alaca kuyrukkakan,Bataklik kamiscini,Ak kumkusu,Boz ötlegen,Akgerdanli ötlegen...........

gutesmienchen gutesmienchen 4.01.2013 22:54:00

Tür sayfaları için ilk hedefimiz,sahipsiz,öksüz türleri yeni hamilerine emanet etmekti.Türlere sahip çıkan duyarlı üyelerimize şükran borçluyum.Onlar sayesinde bu gün,öksüz,sahipsiz tek türümüz kalmadı.

Halen,Karun kadar tür zengini üyelerimiz olduğu gibi : (isim sırasına göre) Adnan Menevşe,Ahmet Özbaş,Akın Çoban,Ali Tellioğlu,Alper Varon,Arif Birsen,Barış Görgün,Bora Unver,Cenk Polat,Derviş Kökenek,Dilek ve Tunç Geçit,Ekrem Yanık,Ercan Ayancı,Erhan Başyiğit,,Evrim Tabur,Fikret Yorgancıoğlu,Fikri Arslankocaeli,Filiz Dibi,Gazanfer Demirer ,Gökhan Coral ,Hakan Perek,Hakan Ayyıldız ,Halil Usun,Harun Erkoç,Hasan Samur,Hikmet Uğurluay,İbrahim Tunca,İlker Kül,İskender Şengör,Kerem Yayık,Levent Özaş,Mehmet Ali Öktem,Mehmet Çelik,Mehmet Sinkil ,Mehmet Tığdemir,Mustafa Coşkun Sabncar,Mesut Eryılmaz,Muammer Çeviker,Mustafa Arık,Mustafa,Turkay,Moris Yafe,Murat Uyar,Münevver Karabacak,Nadir Baskın,Namık Kemal kotran,Necla Cetin,Nevzat Sicimli,Nihat Ural ,Okyay Bulut,Olcay Odabaş,Özgür Gürgey,Sacit Bulut,Sedat Genç,Serhat Karaca,Serkan Balkan,Sevdal Ayger,Sezai Göksu,Suhem Gölbol,Süleyman Ezmez,Şaban Ersan,Şükrü Kaygısız,Tamer Zeybek,Volkan İşlek gibi (tespit ettikçe isimler listeye eklenecektir) aktif olup da hiç türü olmayan,tür fakiri üyelerimiz de var.

Zenginden alıp,fakir fukaraya dağıtmak,tek üye,tek tür hedefimize ulaşmak için biraz daha çalışmam gerek.

Özellikle,birden fazla tür sahibi olan üyelerle görüşerek,onların öneri ve olurlarını almak istiyorum.Geçen süre zarfında gelecek tür sayfası taleplerini dikkate alıp,gelecek etapta öncelikle karşılamaya çalışacağım.Sizlerden gelecek teklif ve öneriler ışığında,yöntem ve zamanını belirleyeceğim yeni bir ihale,pardon,yeni bir forum açıncaya kadar tür dağıtımına ara veriyor ve bu forumu kapatıyorum.

mtkrc mtkrc 1.01.2013 23:21:00

Teşekkürler Emine hanım yarından itibaren tür sayfamla özenle ilgileneceğim :)

gutesmienchen gutesmienchen 1.01.2013 21:15:00

İkinci armağanım da,Mete Karaca ya,umarım o da türünü sevip,kollar,ona iyi bakar :)

gutesmienchen gutesmienchen 1.01.2013 21:07:00

İlk yeni yıl armağanım sevgili Cansu Özcan a bir kındıra kamışçını,ona iyi bakacağını biliyorum :)

gutesmienchen gutesmienchen 1.01.2013 18:58:00

Fikret bey,tek talip olmaniz güzel olmasina güzelde,benim gönlüm tür sahibi olmayan arkadaslarimizin da tür sahiplenmesinden yana :)

tabiatdostu tabiatdostu 1.01.2013 18:38:00

çok oluyorum galiba :) ama onları ve hayatlarını çok merak ediyor ve onları çok seviyorum.herdaim tür ve türlere talibim.saygılarımla.

gutesmienchen gutesmienchen 1.01.2013 14:45:00

Anasayfadaki tür sayfa hareketliligini ilgi ve mutlulukla izliyorum,türlerine sahip cikan tüm üyelerimize sonsuz tesekkürler,bu arada yeni türlerim var,onlari sahiplenmek isteyen dostlarimizi bekliyorum,sevgilerimle... Mutlu seneler

gutesmienchen gutesmienchen 31.12.2012 06:56:00

Forumuma ilgi gösteren tüm trakus ailesine mutlu bir yıl diliyorum.

Elimde sahiplenilmeyi bekleyen nice güzel kusun tür sayfasi ilginizi bekliyor ,yılbaşından sonra yeni türleri açıklayacağım,elimdeki türlerden birine kimler sahip çıkmak ister :) sevgilerimle...

fenix fenix 30.12.2012 20:22:00

gelmis tesekkur ederim tahmin ettigim gibi ben biraz arastirmistim zaten musait oldugum biranda bazi bilgileri ekliyicegim turkce haricinde ispanyolca ve almanca kaynaklardan ceviri yapabilirim bu dilleri gayet iyi konusuyorum diyebilirim ozellikle ispanyol kaynakli bilgiler turu daha yakindan tanimamiza yardimci olabilir tesadufe bakin gecen hafta tepeli toygar diye cektigim kuslar tarla kusu cikti :)selam ve sevgiler

gutesmienchen gutesmienchen 30.12.2012 19:08:00

yeniden gönderdim :)

fenix fenix 30.12.2012 17:45:00

Emine hanim gonderdiginiz mail bana ulasmadi selamlar

gutesmienchen gutesmienchen 30.12.2012 07:56:00

Necla hanim,size bu konu ile ilgili bir mail attim,sevgilerimle...

fenix fenix 29.12.2012 19:10:00

Emine hanim bana tur olarak tarla kusunu vermissiniz bunun tam olarak ne anlamina geldigini bilmiyorum beni aydinlatirsaniz cok memnun olurum amac turu arastirmak bilgileri paylasmak mi ?selam ve sevgiler

atmacamana atmacamana 29.12.2012 00:30:00

Sevgili Emine Hanım,

Daha önce yazdığım not burada çıkmamış.Bir yerlerde takılı kaldı sanırım.Sizin Almanca^dan çevirilerinizi çok özlemiştik. Yeni üstlendiğiniz görev çok güzel.Notta da yazdığım üzere hem yaşım hemde gençlere olan güvenim nedeni ile sorumlu olduğum türlerden bazılarını kendileri ile görüşüp, sizin de onaylayacağınız kardeşlerime vermek istiyorum. Sadece "kara akbaba" ile ilgili son yapılan 2 hocamızın çalışmasının ingilizce dökümlerinin çevirisini bekliyorum.Diğerlerinden talipli olanlar size başvursunlar birlikte karar verelim.Kriterlerimizi de açıkça belirtelim.Belki istekli olan çıkar. Olmazsa ben yine biraz daha devam ederim.Sevgilerimle kolaylıklar ve mutlu ve sağlıklı bir 2013 dilerim.

gutesmienchen gutesmienchen 29.12.2012 00:11:00

Şu an itibariyle öksüz türüm kalmadığını müjdelemek isterim.Bundan sonra,tek tür,tek üye hedefimiz için planımı paylaşmak isterim : Tür zengini üyeleri tarayacağım.Öncelikle ve sırasıyla,en fazla türe sahip olan,ancak,uzun süredir aktif olamayan üyelerimizden başlamak üzere (ve tabi fikirlerini de alarak),tek tür hariç,kalanları geri almak suretiyle,gönüllü üyelere dağıtacağım. Tür sayfaları konusunda uzun süre emek veren Hami Sami Beyefendiye,destek olup tür sayfalarını üstlenen saygıdeğer üyelere teşekkür ederim.Bilgilerinize,sevgi ve saygı ile.

gutesmienchen gutesmienchen 28.12.2012 19:50:00

Elimde kalan türler:

Sibirya dağbülbülü,

Çekirge kamışçını,Yosun kazı,Telkuyruk

Arkadaşlar ,yukarıda saydığım öksüz kuşlarıma ebeveyn arıyorum:)

gutesmienchen gutesmienchen 28.12.2012 09:59:00

Özür dilerim ,su an hicbir tür istegine sistemin hata vermesinden dolayi yanit veremiyorum,durum düzelir düzelmez tüm isteklerle ilgilenecegim.

muratkutlu muratkutlu 27.12.2012 22:47:00

selamlar,

herkese 1 tür şeklinde plan yapılmış ama halen alınmayan türler var madem, lutfen alaca çinteyi de bana emanet edin.

çintelere alakam büyük...

selamlar...

gutesmienchen gutesmienchen 27.12.2012 21:30:00

Su an kimselere tür atayamiyorum,sistemde sanirim bir ariza var :)

Jamboree Jamboree 27.12.2012 15:26:00

Ak yanaklı kaz,Nil kazı alabilirim

gutesmienchen gutesmienchen 26.12.2012 22:31:00

Murat Acuner`e ilgisi ve saz kamiscinini evlat edindigi icin cok tesekkür ediyorum.

gutesmienchen gutesmienchen 26.12.2012 13:29:00

Bugün de dört öksüz yavru,Büyük Kamiscin,Cöl Kuzgunu,Cayir ve kir incirkuslarim yeni ebeveylerine kavustular.Umarim geriye kalan bu güzel öksüzler en kisa zamanda yeni ailelerine kavusurlar : Kara ördek,Alaca çinte, Sibirya dağbülbülü,Terek düdükçünü, Karagardanlı ardıç,Saz kamışçını,Çekirge kamışçını,Kara ördek,Kara gerdanlı ardıç,Benekli düdükçün,Buz dalgıcı,Ak yanaklı kaz,Nil kazı,Tarla kazı,Yosun kazı

gutesmienchen gutesmienchen 26.12.2012 09:31:00

Ali Murtaza Bey,sizler için seçtiğim türleri kabul edip,sahiplenerek bana şevk ve onur verdiniz.Sizin nezdinizde,tür sayfalarına destek veren tüm üyelerimize teşekkür ederim.

Saygılar,sevgiler.

gutesmienchen gutesmienchen 26.12.2012 07:34:00

Sevgili Okan,ilgine cok tesekkürler,cöl kuzgununu senin himayene verdim, Balikesir`e sevgiler,selamlar

rockisland rockisland 26.12.2012 01:48:00

Emine abla merhaba, öncelikle yeni görevinde başarılar dilerim, en iyi şekilde yapacağına eminim.
Ben şu listedeki Çöl kuzgunu na talibim, müsaitse alabilirim.
Selamlar, sevgiler

gutesmienchen gutesmienchen 25.12.2012 22:41:00

Asagida listeledigim öksüz kuslarima,sorumlu ebeveynler ariyorum:

Büyük kamışçın

Kara ördek

Alaca çinte

Sibirya dağbülbülü

Terek düdükçünü

Saz kamışçını

Çekirge kamışçını

Kara ördek

Çöl kuzgunu

Kara gerdanlı ardıç

Benekli düdükçün

Buz dalgıcı

Ak yanaklı kaz

Nil kazı

Tarla kazı

Yosun kazı

Ayhanf Ayhanf 25.12.2012 22:17:00

Emine Hn. rica ederim , görevinizde başarılar dilerim.

Dostumuz Murtaza Başkanım a daha çok yakışacak , buradan ona da selamlarımı sunarım.

gutesmienchen gutesmienchen 25.12.2012 21:18:00

Sayin Trakus’lular :

Geleceğe zengin bir kaynak bırakmak umuduyla tür sayfaları görevine gönüllü talip oldum.Hedefim,gönüllü her üyeye tek bir tür sayfasını emanet etmek,bu gün birden fazla türü olan üyelerden,zamanı geldiğinde tercih edecekleri biri hariç,diğerlerini alıp,türü olmayan gönüllülere dağıtmaktır.Görev dönemim içinde,bir tür,bir üye hedefine ulaşmak ve bunu yaparken de,kimseyi incitmemek için kendi kendime söz verdim.Desteklerini esirgemeyen Trakus Sayın yöneticilerini ve direkt sorumlu olduğum Özden Sağlam Beyefendi’yi zor durumda bırakmak istemem ama,takdir edersiniz ki,bu gönül forumunu bulandırmak isteyenlere de izin vermem.Tüm istekleri değerlendiriyor ve karşılamaya çalışıyorum,yeter ki,bu foruma yakışan ve etik kurallara uygun bir talep gelsin.

Sevgi ve saygılarımla.

.

yalıcapkını yalıcapkını 25.12.2012 20:12:00

Telefonla arayıp beni onurlandırmanız çok harika bir şey oldu bana tarifi zor anlar ve tadlar yaşattı Emine hanım. Tür görevinizde çok balşarılı olacağınızı buradan görüyorum trakus tür konusunda ço0kta ileriye gidecektir sizinle, Baki başarılar dostça selamlar.

orhunbaba orhunbaba 25.12.2012 19:15:00

Sayın yönetici,size 2 türümü de geri almanızı istediğimi hatırlamıyorum.

Hadi yanlışlıkla aldınız.! Mehmet Kutluk Hocamızda iade etmişti,Mehmet Hocamızınkiler duruyor benim ve kardeşimin tüm türleri almışsınız,nasıl bir plan tasarladınız anlamadım? Alacaktınız öncelik kendinizin 5 türü de duruyor.Bir de başta yazmıştınız türü olmayanlara dağıtım yapacağım diye,sonra ise kendi tanıdıklarınıza bolca türü olduğu halde dağıtmışsınız,bu ikilemde yapmak istediğinizi yazarsanız buradan tüm arkadaşlar olarak sizi anlamaya çalışalım.Türleri ayağa kaldıralım diye bu tür olaylarla bizleri siteden soğutup arkadaşlara tür dağıtmak acaba ne kadar doğru.Bizler türü iyi kötü düzenleyelim sonucunda böyle bir karşılık alalım bunu kim kabul edebilir ki.Birde yazmışsınız keyfim yerinde diye,elinizdeki gücü adaletli kullanın lütfen ve görevinizde herkes yardımcı olabilsin.Saygılar...

gutesmienchen gutesmienchen 25.12.2012 19:08:00

Murat bey,anlastik :) Eger talip cukmaz ve bu türler iade olursa biri sizindir.

gutesmienchen gutesmienchen 25.12.2012 19:06:00

Ayhan Öztürk beye,buradan da tekrar tesekkür etmek istiyorum, Ayhan bey, güzel jestinizi asla unutmayacagim,cok cok tesekkürler,sevgiler.

muratkutlu muratkutlu 25.12.2012 18:10:00

olsun belki bu türler boşta falan kalır aklınızda olsun... :)

ben yine de alakarga bozdogan ve kuzgun u rica ediyorum eger bostaysa ve talibi çıkmaz ise.

gutesmienchen gutesmienchen 24.12.2012 19:54:00

Bu arada tür iadesi yapacak üyeler varsa,onlarla ilgilenecek,onlari öksüz birakmayacak üyelere dagitmak üzere alacagim,tür iade etmek isteyen üyelerin foruma yazmalarini rica ediyorum.

gutesmienchen gutesmienchen 24.12.2012 19:20:00

Sevgili Trakus üyeleri,basta da belirttigim gibi ,her üyeye tek tür olacak sekilde düzenleme planliyorum,tür dagittigim üyeler sadece birgünde türe birseyler yazdim,hadi bana yeni tür demesinler lütfen,sayfalarinizi zenginlestirin,onlara varsa kendi gözlemlerinizi ekleyin,bos ve gereksiz tekrarlar varsa,onlari düzeltin,imla hatalarini kontrol edin.Ve lütfen,türü olmayan arkadaslar,birer tür alip onlara sahip cikin :)

kuzeycem kuzeycem 24.12.2012 19:07:00

Emine ablam izin vermezse neden olmasın:) Teşekkürler:)

tabiatdostu tabiatdostu 24.12.2012 18:51:00

iade edilen türlere talibim.hangisi olursa olsun kuş olması yeterli :))

gokhun gokhun 24.12.2012 18:35:00

Bende küçük yeşilağaçkakanı türümü iade ediyorum,Kuzeycem benim küçük yeşilağaçkakanı alıp düzenleyebilirsin...

kuzeycem kuzeycem 24.12.2012 18:32:00

Şimdiden 3 türüm var ama hepsini güncelledim yeni bir tür daha alabilirim eğer hakkım varsa (ötücü olmasın:))

orhunbaba orhunbaba 24.12.2012 18:30:00

Terek düdükçününü iade ediyorum topladığım bilgi yetersiz ilave edecek

olan olabilir.

muratkutlu muratkutlu 24.12.2012 17:57:00

alakargadan sonra bozdoğan ve kuzgunuda istiyorum mümkünse...

abarttıgım ı düşünüyorsunuzdur ama faydalı olmazsam hemen teslim ederim başkasına...

muratkutlu muratkutlu 24.12.2012 17:49:00

ayrıca alakarga boşta ise onada talibim...

MKutluk MKutluk 24.12.2012 12:29:00

Sorumluluğumdaki Yosun ve Tarla kazlarının tür sayfalarına ilave bilgi bulamıyorum. Bu türleri, sayfalarını geliştirebilecek üyelerimize devretmeye hazırım.

Ayrıca tür dağıtımı sonucu açıkta kalan bir türü üstlenebilirim.

gutesmienchen gutesmienchen 24.12.2012 10:41:00

Murat bey,ilginize cok tesekkürler,Mahmuzlu Cinte sizindir ;)

muratkutlu muratkutlu 24.12.2012 09:21:00

selamlar, mahmuzlu çinte ye talibim...

gutesmienchen gutesmienchen 23.12.2012 23:35:00

Bu arada keyfime diyecek yok,anasayfada evlat edinilen türlerimin sayfalarinin güncellenmeleri inanin beni cok mutlu ediyor,harikasiniz :)

gutesmienchen gutesmienchen 23.12.2012 23:31:00

Arkadaslar dikkatinizi cekerim,elimdeki tür sayilari azalmakta,elimde kalan türler asagidaki gibidir,lütfen öncelikle bu türlere talepleri bekliyorum:)Sevgiler,selamlar

Çayır incirkuşu

Kır incirkuşu

Büyük kamışçın

Kara ördek

Göknar kargası

Alaca çinte

Mahmuzlu çinte

Sibirya dağbülbülü

söğütbülbülü

Karagardanlı ardıç

Saz kamışçını

Çekirge kamışçını

Kara ördek

Çöl kuzgunu

Kara gerdanlı ardıç

Benekli düdükçün

Buz dalgıcı

mkurnaz61 mkurnaz61 23.12.2012 22:32:00

Çok teşekkür ederim EmineNurhan hanım en kısa zamanda güncellemeye çalışacam, Selamlar.

gutesmienchen gutesmienchen 23.12.2012 22:16:00

Muammer bey,bölgeniz kuslari arasindan Orman Tırmaşıkkuşunu sizin himayenize verdim.

kuzeycem kuzeycem 23.12.2012 22:11:00

Türler için çok teşekkürler, ayrın ikisini de günclleyeceğim :)

gutesmienchen gutesmienchen 23.12.2012 21:32:00

Azim bey,talebiniz üzerine Mahmuzlu incir kuşumuzu sizin himayenize verdim,türümüzün sayfasi artik sizin sorumlulugunuzdadir.

Tsyroth Tsyroth 23.12.2012 20:06:00

Ak gözlü ötleğeni alabilirim. Selamlar...

Tsingy Tsingy 23.12.2012 13:19:00

Yeşilimsi söğütbülbülünü alabilirim.Selamlar.

mkurnaz61 mkurnaz61 23.12.2012 13:06:00

Bende bu guzellerden birine talip olabilirmiyim secim yapmak zor fakat Trabzon ve cevresinde gozlenebilmesi tercihimdir. Selamlar.a

AZİM AZİM 23.12.2012 11:16:00

Emine Hanım ben de Mahmuzlu İncirkuşu veya Keşiş Kuyrukkakanı na talibim. Selamlar.

gutesmienchen gutesmienchen 23.12.2012 06:01:00

Çayır incirkuşu

Kır incirkuşu

Büyük kamışçın

Kamışbülbülü

Kara ördek

Göknar kargası

Alaca çinte

Ak gözlü ötleğen

Mahmuzlu çinte

Mahmuzlu incirkuşu

Sarı gagalı dağ kargası

Sibirya dağbülbülü

Yeşilimsi söğütbülbülü

Karagardanlı ardıç

Saz kamışçını

Çekirge kamışçını

Kara ördek

Çöl kuzgunu

Orman tırmaşıkkuşu

Kara gerdanlı ardıç

Benekli düdükçün

Buz dalgıcı

Küçük flamingo

Su an elimde bulunan türler,isteklerinizi bu türler arasindan secebilirsiniz.

gutesmienchen gutesmienchen 23.12.2012 05:58:00

Ahmet bey,size simdilik öksüz kalmamasi kaydi ile bir tür atadim,ancak da daha önce belirttigim gibi zamani gelince her üyenin sadece ve sadece tek türe ebeveylik yapmasi ana hedefimiz.Benim icin sevindirici olacak olay türü olmayan dostlarimizin bu sayfada talepte bulunmasi.Selamlar

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 23.12.2012 00:05:00

Bir öksüze daha sıcak yuva gerek. nasipte var mı ?

gutesmienchen gutesmienchen 22.12.2012 22:59:00

Üyelerimizin sahiplendigi tür sayfalarindaki yogun aktiviteyi büyük bir zevk ve keyifle takip etmekteyim,ilginize cok tesekkürler.Ama yetmez,halen sahiplenmeyi bekleyen bircok öksüz yavrumuz var.

gutesmienchen gutesmienchen 22.12.2012 22:46:00

Size uzun zamandir ilgiye ihtiyaci olan bir marti atadim :)

gutesmienchen gutesmienchen 22.12.2012 22:32:00

Hata benden kaynaklanmis,düzelttim,sevgiler,selamlar

Tsingy Tsingy 22.12.2012 22:25:00

Uygun bulduğunuz bir türü alabilirim. Martı türlerinden olursa tür sayfasına daha faydalı olabilirim. Selamlar.

tabiatdostu tabiatdostu 22.12.2012 22:13:00

teşekkürler Nurhan hanım ama Hami bey sorumlu görünüyor.?

kuzeycem kuzeycem 22.12.2012 22:04:00

Herhangi bir tür daha alabilirim zevkle:)

gutesmienchen gutesmienchen 22.12.2012 19:40:00

Simdilik tamamdir ,Yavuz bey,yelpazekuyruk sizindir :) sevgiler,selamlar

gutesmienchen gutesmienchen 22.12.2012 19:11:00

Oktay bey,size mail atmam gerekiyor,ancak su anda sistem mail atmama izin vermiyor,Boz civgini isteginiz üzerine size teslim ettim.Selamlar

gutesmienchen gutesmienchen 22.12.2012 19:05:00

Sevgili Trakus Üyeleri,bu forumu acmamin asil hedefi,her aktif üyemizin bir kus türümüzü sahiplenip ,o kus türünün sayfasini güncel,dogru ve gerektigince zengin bir sekilde donatmasidir.Ancak türlerimize talebin azligi nedeni ile bazi üyelerimize simdilik en fazla iki tür verebilirim,ancak zamani geldiginde ve istek oldugunda elinde fazla türü olan (istisnasiz olarak) tüm üyelerden, ellerindeki fazla türleri tek tek geri alacagimi da belirtmek isterim.Benden halehazirda birden fazla türü olan arkadaslarimizin isteklerine özürlerimle olumlu yanit veremiyorum.Sevgiler,selamlar

hyperbiker hyperbiker 22.12.2012 14:24:00

Neden anlayamadım? Sizin daha önce bir talebiniz vardı ilgilenen mi olmadı Kenan bey? Bu forumda bir talebinizi göremediğim için soruyorum. Atlamış da olabilirim.

oktayK oktayK 22.12.2012 10:46:00

Emine Hanım,Boz çıvgın ı alabilirim...

Selamlarımla.....

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 22.12.2012 06:32:00

Emine hanim bu kalanlardan 1 tane daha alabilirim.. Yelpaze kuyruk. Mesela...saygilar selamlar

gutesmienchen gutesmienchen 21.12.2012 21:59:00

Elimde kalan türler : Çayır incirkuşu,Kır incirkuşu,Büyük kamışçın,Kamışbülbülü,Ortanca ağaçkakan, Ak gerdanlı ötleğen, Kara ördek,Göknar kargası,Alaca çinte,Ak gözlü ötleğen,Mahmuzlu çinte,Mahmuzlu incirkuşu,Sarı gagalı dağ kargası,Sibirya dağbülbülü,Yelpazekuyruk,Yeşilimsi söğütbülbülü,Karagardanlı ardıç,Saz kamışçını,Çekirge kamışçını,Boz çıvgın,Kara ördek,Çöl kuzgunu,Köknar kargası,Orman tırmaşıkkuşu,Kara gerdanlı ardıç,Benekli düdükçün,Buz dalgıcı,Ötücü kuğu,Küçük flamingo,Dağbülbülü,Küçük akgerdanlı ötleğen

gutesmienchen gutesmienchen 21.12.2012 21:56:00

Bugün bircok tür atama talebi aldim,ama yetmez ! Talepte bulunan üyelerimize ,türleri atanmistir,ancak tür isteyip de,benim atlayip,kendisine tür atamadigim üyemiz var ise,lütfen bana mail atip hatirlatsin.Hepinizin ilgisine cok tesekkür ediyorum,iyi aksamlar

gutesmienchen gutesmienchen 21.12.2012 21:52:00

Yavuz bey,ilginize cok tesekkürler,türünüz atanmistir,umarim türün sayfasi türümüz gibi yükseklerde ucar.Sevgiler,selamlar

gutesmienchen gutesmienchen 21.12.2012 21:41:00

Ayhan bey,ilginize cok tesekkürler,sögütbülbülümüz artik sizin sorumlulugunuzda,sevgiler,selamlar

gutesmienchen gutesmienchen 21.12.2012 21:30:00

Kerem bey,ilginize cok tesekkürler,kizilkuyrugumuz bundan sonra sizin korumaniz altinda,sevgiler,selamlar

gutesmienchen gutesmienchen 21.12.2012 21:06:00

Fikret bey,size korumaniz icin ökse ardicini teslim ettim,ona iyi bakacaginizdan eminim,sevgiler,selamlar

gutesmienchen gutesmienchen 21.12.2012 20:53:00

Kuzey bey,Orman agackakani sizin koruyucu kanatlariniz altindadir,sevgilerimle

yavuzeryavuz yavuzeryavuz 21.12.2012 20:41:00

Emine hanim bana bir tur verebilirsiniz .. tesekkurler

Gavurdağlı Gavurdağlı 21.12.2012 20:07:00

Özen ve ihtimamla onu büyükler sınıfına yükselteceğim. :) Osmaniye kaydı yok, bulmak için yoğun çaba sarfedeceğim. Çok teşekkür ediyorum Nurhan hanım. Selamlarımla...

Ayhansv Ayhansv 21.12.2012 20:00:00

Uygun bulduğunuz bir türü alabilirim.Selamlar...

gutesmienchen gutesmienchen 21.12.2012 19:40:00

Fuat bey,türün sayfasina ilgili sorumlu üye tarafindan ses dosyasi eklenmemisse ,ses dosyasina ulasmaniz mümkün olmamaktadir.Bu konuda herhangi baska bir bilgim yoktur.Selamlar

gutesmienchen gutesmienchen 21.12.2012 19:38:00

Mehmet bey,bölge kuslarinizdan birine talip olmustunuz,bende bölge kuslarinizdan biri olan kücük serceyi koruyucu kanatlarinizin altina verdim,ilginize cok tesekkürler,sevgiler,selamlar..

gutesmienchen gutesmienchen 21.12.2012 19:30:00

Süreyya Isfendiyaroglu beye ,ilgisi icin cok tesekkürler.Benden ,kendisine atamami istedigi Alaca Kuyrukkakan ve Ak Kumkusu artik Süreyya beyin korumasi altindadir.Selamlar

chokokerem chokokerem 21.12.2012 18:45:00

ben de alabilir miyim bir tür? :)

gutesmienchen gutesmienchen 21.12.2012 18:33:00

Mehmet bey,her iki tür de sizindir,ilginiz icin cok tesekkürler,selamlar

gutesmienchen gutesmienchen 21.12.2012 18:21:00

Meryem hanim,ilginize cok tesekkürler,kizkusumuz artik sizin himayenizdedir,sevgiler,selamlar

gutesmienchen gutesmienchen 21.12.2012 18:12:00

Ahmet bey,boz ötlegeni de sizin koruyucu kanatlarinizin altina verdim,minik kusumuza gereken ilgiyi göstereceginizden eminim,sevgiler,selamlar...

tabiatdostu tabiatdostu 21.12.2012 18:10:00

lütfen banada birkaç tür atayabilirmisiniz Nurhan hanım.selamlarımla.

gutesmienchen gutesmienchen 21.12.2012 18:06:00

Turgut bey,maalesef elimde her üyemize yetecek sayida yirtici bulunmamakta,elimde sizin bölgenize has Cöl Kuyrukkakanim vardi,size onu atadim,umarim bu minik türümüzü de sever ona gereken ilgiyi gösterirsiniz,sevgiler,selamlar

kuzeycem kuzeycem 21.12.2012 16:52:00

Alaca Ağaçkakan, Orman Ağaçkakan, Bahçe Tırmaşıkkuşu, Çakır, Kızkuşu, Çıtkuşu, Uzun Kuyruklu Baştankarayı alabilirim:)

mehmetz mehmetz 21.12.2012 15:56:00

Çalı ve bataklık kamışçını nı alabilirim.

Selamlar

meryem meryem 21.12.2012 12:57:00

Merhaba,

Kızkuşu veya öter ardıçı alabilirim...

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 21.12.2012 08:41:00

Boz ötleğene talibim.

eğer alan olmadıysa.

Tsyroth Tsyroth 21.12.2012 08:02:00

Sahiplenilmeyen tür kaldi ise özellikle de yirticilardan ben de alabilirim.

Selamlar.

fuattoper fuattoper 21.12.2012 01:56:00

Merhaba,

Türlerin pek çoğunda ses dosyasına ulaşamıyorum, şimdi fark ettim. B,lginiz var mı?

İyi çalışmalar...

Gavurdağlı Gavurdağlı 21.12.2012 01:16:00

Kuş fotoğrafçılığında yeniyim ama, öncelikle bölge kuşlarımızdan olanlara talibim.

gutesmienchen gutesmienchen 20.12.2012 23:37:00

Koray bey,türünüzü sevmenize cok sevindim,ilginizle mutlu olacaktir.Tesekkürler,sevgiler

Irıshsetter Irıshsetter 20.12.2012 23:05:00

Dağ kuyruksallayanı sayfasına yazacak bir şey kalmadıydı,bahçe tırmaşık sayfası da itinayla düzenlenecektir,selamlarımla...

gutesmienchen gutesmienchen 20.12.2012 22:19:00

Bugün teslim aldigi Alaca Agackakan tür sayfasina,hic nefes bile almadan yaptigi katkilar icin Mustafa kursad Turgut beye tesekkürler :)

gutesmienchen gutesmienchen 20.12.2012 21:47:00

Koray bey,talebiniz hakkinda bir kez daha düsününce, türlerimden birinin daha koruyucu bir veliye sahip olmasinin daha uygun olduguna karar verdim.Öksüz Bahce Tirmasikkusum artik sizin koruyucu kanatlariniz altindadir.ilginize tekrar tesekkür ediyorum,sevgiler,selamlar.

gutesmienchen gutesmienchen 20.12.2012 21:19:00

Mete bey,türünüz atanmistir,sayfanizda görebilirsiniz ,sevgiler,selamlar...

meteo meteo 20.12.2012 20:41:00

ben de bir tane alabilirim.

alhn alhn 20.12.2012 19:44:00

Bizde teşekkür ederiz :)

gutesmienchen gutesmienchen 20.12.2012 18:56:00

Bu arada bana mail atip ,uzun zamandir ilgisiz kalmis türlerimi sahiplenen Alihan Cem Vergiliel beye ve Yesim Muhtar hanima cok tesekkür ederim :)

gutesmienchen gutesmienchen 20.12.2012 18:14:00

Selcuk bey,isteginiz üzere size en sevdigim türlerden biri olan Citkusunu atadim,hayirli olsun :) sevgiler,selamlar

gutesmienchen gutesmienchen 20.12.2012 17:53:00

Özmen bey,Uzun kuyruklu bastankara sizindir.Ilginize cok tesekkürler.

abrecchia abrecchia 20.12.2012 17:26:00

Hatta uzun kuyruklu baştankara olabilir..

:)

Trakya da farklı bir alttür var çünkü..

Hagavaga Hagavaga 20.12.2012 14:16:00

Merhaba ben de yeni üyelerden biri olarak üstüme düşeni yapmak isterim. Sizin takdir edeceğiniz bir tür olabilir. Selamlar...

gutesmienchen gutesmienchen 20.12.2012 13:34:00

Tür sayfalarina talip olup,kendisine tür atadigim arkadaslar,yardima ihtiyaciniz oldugu zaman bana bir mail atmaniz yeterlidir,sizlere türünüzle ilgili olarak elimden gelen her türlü yardimi yapmaya hazirim.Bir Mail ötenizdeyim yani :)

gutesmienchen gutesmienchen 20.12.2012 13:31:00

Alaca agackakanimiz,artik Mustafa Kursad Turgut arkadasimizin kanatlari altindadir,kendisine türümüze talip oldugu icin cok tesekkür ediyorum.

gutesmienchen gutesmienchen 20.12.2012 13:19:00

Mustafa bey,alaca agackakan sizindir,ilginize tesekkürler.

mkturgut mkturgut 20.12.2012 13:14:00

Alaca ağaçkakan ı alabilirim başka talibi yoksa. Selamlar,

gutesmienchen gutesmienchen 20.12.2012 12:14:00

Koray bey,sizin bir türünüz zaten var,ben öncelikle türü olmayan arkadaslara tür atamak istiyorum :) Ilginize cok tesekkürler,keske bir türünüz olmasaydi diyesim geldi :) Sevgiler

Irıshsetter Irıshsetter 20.12.2012 11:35:00

Seçmek zor,siz dilediğiniz bir türü bana atayabilirsiniz...

gutesmienchen gutesmienchen 20.12.2012 10:08:00

Öncelikle bugüne kadar tür sayfalarina calismalarindan ve katkilarindan dolayi sevgili Hami Sami beye cok tesekkür ediyorum,onun yogun cabalari ile tür sayfalari bugünkü konumuna gelmistir,ancak bu sayfalarin tek bir kisinin calismasi ile daha ileri gidemeyecegi ve tüm üyelerimizin katkisinin gerektigi asikardir.Dün actigim forum neticesinde birkac arkadasimiz benden tür talebinde bulundular,ancak tür sayimizin cok olusu,talepte bulunan arkadaslarin azligi beni inanin cok üzdü.

Bu arada bazi Kus Türlerim yeni ebeveynlerine kavustular,yavrularimi evlat edinen ebeveynlere de buradan tesekkür etmek istiyorum; Culluk:Ömer Furtun ;Kuscu:Soner Bekir; Leylek:Seyda Üstünipek ; Kizil Sahin :Oguz Garipagaoglu;Sahin:Murat Caliskan

Elinde cok fazla türü olup da,paylasima acan sevgili Serhat Tigrel`e de tesekkürler.Merak etme,hepsini vermeyecegim, Bahri senindir :)

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT