TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Takvim ,Kurumlar,Dernekler,Kişiler

serhattigrel serhattigrel 20.12.2007 02:41:00
200 adet   doğal hayat ve kuşgözlemi ile ilgili resmi ve özel kurumlara takvim dağıtacağız, bunlar
kimler olmalı, önerilerinizi bekliyoruz.

edirneden edirneden 23.12.2007 20:57:00

çevre orman bakanlığı ve birimlerine (mili parklar falan) hatta başbakan, meclis başkanına diğer
parti liderlerine.  Belki yenilerini bile isterler yeni sürümleri basılır.

riyatg riyatg 23.12.2007 22:35:00

Doğa derneğine de gönderilse iyi olur derim.

hamisami hamisami 24.12.2007 00:42:00

Bence en büyük hedef avcı kulüpleri olmalı.

çitlenbik çitlenbik 24.12.2007 08:52:00

KAD (Kuş Araştırmaları Derneği), DD (Doğa Derneği), WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı).

selimus selimus 24.12.2007 09:57:00

www.bugday.org ´dan Buğday Derneği; herhalde listede vardır ama yazayım dedim...

aysem54 aysem54 24.12.2007 11:17:00

www.wwf.org da olmalı derim :)

capaci capaci 24.12.2007 12:11:00

Ege Doğal Yaşamı Koruma Derneği  

Izmir Kuş Cennetini Koruma Birliği 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 

shooter shooter 24.12.2007 14:24:00

listede vardır ama TEMA diye anımsatma yapayım. Özellikle doğrudan Hayrettin Karaca ve Nihat
Gökyiğit (TEKFEN) gönderilmeli derim bende 

alp alp 24.12.2007 15:56:00

İsterseniz liste yapalım;

1) Tansu GÜRPINAR

2) Coşkun ARAL

3) Doğanın Çığlığı Programı, Prof. Dr. Mikdat KADIOĞLU Kuş Gözlemciliği konulu iki söyleşiyi ekrana
getirdiği için (Konukları Ümit YARDIM “zor” ve Bahar BİLGEN “calamity” idi.)

4) Yaban Hayat Veterinerliği www.yabanhayatvet.org Prof. Dr.SERHAT ÖZSOY ve  AHMET EMRE KÜTÜKÇÜ ile
10 arkadaşına olabilir. (Yaban Hayat Veterinerliği belgesel filmlerini ve çalışmalarını takdir
edelim derim.)

5) Doğa temalı Süreli Yayın Editörlerinin ne kadarının listede olduğunu bilmiyorum.

6) Beypazarı Belediye Başkanı Mansur YAVAŞ

7) Birecik Kaymakamı Tuncay SONEL

riyatg riyatg 24.12.2007 16:13:00

Doğaya ve Doğa derneğine katkıları dolayısıyla Atlas dergisi de olabilir, Genel yayın Md Özcan
Yüksek adına...

tzeybek tzeybek 24.12.2007 17:06:00

İki önerim var;

1-Zaten doğayı bilen tanıyan ve sahiplenen kurum ve kuruluşlar yerine elinde sapan kuş vuran
çocuklara ziyaret ile hediye olarak takvim verilmesi tam isabet olur bence.Bu sayede kuşları seven
doğaya sahiplenen bir neslin başlangıcı sağlanabilir.Hemde kırsalda yaşayan çocuklar bu hediyeden
çok hoşanır..Ben kendi adıma bana gelecek takvimlerden 2 si hariç böyle bir yolla dağıtılmasını
isterim.

2-Tek tek kurum seçmek yerine bu kurumlarla ilişkisi olan kişilerin elden teslimatı daha başarılı
olur.TR kuş adına hem ziyaret hemde takvim takdimi kargo ile giden takvimin yerine ulaşmasından
daha başarılı olur.Diğer türlü hademe,kapıcı ve sekreter süzgeçine takılma riski çok.İsme gönderi
olursa şans yükselir tabiki.Seçin her bölgeden birer temsilci onlar bölgelerindeki dernek ve
kuruluşları ziyaret ederek dağıtımı yapsınlar..

Devamıda var..

alp alp 25.12.2007 14:00:00

Serhat Bey, listeyi hazırlamaya başlıyorum, önerileri bekliyorum.

Önerilerinizde aşağıdaki başlıklara yer vermenizi beklerim; 

Kurum Adı; Sahıs Adı; Adresi (biliniyorsa, yoksa araştırabilirim); Şahsen Teslim Edebilecek
Üyemizin Adı (yoksa posta ile gönderilecek)

shooter shooter 25.12.2007 14:07:00

Serhat, İlk kez Türkiye de bir kuş fotograflı ve ciddi bir bilimsel alt yapısı olan takvim
yapılıyor. Bence yurtdışındaki ornitologlar ve enstitülere de göndermek gerekir. En azından
Türkiye de birşeyler yapmaya çalışan insanlar olduğunu gösterir bu tür kurumlara. 

alp alp 26.12.2007 01:28:00

TRAKUŞ 2008 Takvimi Dağıtım Listesi için bugüne kadar foruma iletilen önerileri "Fotoforum"

bünyesindeki tabloda görebilirsiniz.

Mevcut önerilerde "?" olarak gösterilen kısımların çözümlenmesi ve daha başka önerilerinizin

listeye dahil edilebilmesi için görüşlerinizi bekliyorum.

Saygılarımla,alp 

tzeybek tzeybek 26.12.2007 12:44:00

Yaşadığım bir sıkıntı daha:((

Takvim talep eden arkadaşlar adreslerini tam yazmıyorlar yada belirttikleri adresde sürekli
bulunmuyorlar ( ev adresi gibi) bu sebepten kargolar teslim edilemiyor.Posta yolu ile
gönderilecekse neyse ama kargo şirketi adresde 2 kere ilgiliyi görmedimi geri geliyor ve hem kişi
takvimi alamıyor hemde adrese ulaşmamış bir gönderi için duble ücret ödüyoruz.

Lütfen talepte bulunan arkadaşlar buna dikkat etsin ve göndereceklerde alıcıları birkez daha
uygun adres vermeleri yolunda ikaz etsin.Bendeki oranlara göre gönderilerin % 12 si böyle
problemli:(( 

ilker ilker 2.02.2008 18:24:00

Bana 3 tane geldiği için 1 tanesini Dirgine Orman İşletme Şefliğine bıraktım,diğerini de yine uygun
bir yere vereceğim.Takvimi gören mühendis arkadaş bu fotoğrafların Türkiye de çekildiğine
inanamadı,sene bitse de saklanacak bir takvim olduğunu söylüyorlar.Ayrıca neden Türkiye nin
Kuşları konulu bir fotoğraf kitabı çıkartmıyorsunuz dediklerinde onu da yapıcaz inşallah dedim :)

Dikkuyruk Dikkuyruk 6.02.2008 12:33:00

Merhabalar,

Doğa Koruma ve Milli Parklar genel Müdürlüğü çalışanı ve 6 adet önemli sulak alanda çalışan olarak
Burdur a da gönderebilirseniz ilgili yerlere de dağıtabilirim.Selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT