çevre orman bakanlığı ve birimlerine (mili parklar falan) hatta başbakan, meclis başkanına diğer parti liderlerine. Belki yenilerini bile isterler yeni sürümleri basılır.
Doğa derneğine de gönderilse iyi olur derim.
Bence en büyük hedef avcı kulüpleri olmalı.
KAD (Kuş Araştırmaları Derneği), DD (Doğa Derneği), WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı).
www.bugday.org ´dan Buğday Derneği; herhalde listede vardır ama yazayım dedim...
www.wwf.org da olmalı derim :)
Ege Doğal Yaşamı Koruma Derneği Izmir Kuş Cennetini Koruma Birliği Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü
listede vardır ama TEMA diye anımsatma yapayım. Özellikle doğrudan Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit (TEKFEN) gönderilmeli derim bende
İsterseniz liste yapalım;1) Tansu GÜRPINAR2) Coşkun ARAL3) Doğanın Çığlığı Programı, Prof. Dr. Mikdat KADIOĞLU Kuş Gözlemciliği konulu iki söyleşiyi ekrana getirdiği için (Konukları Ümit YARDIM zor ve Bahar BİLGEN calamity idi.)4) Yaban Hayat Veterinerliği www.yabanhayatvet.org Prof. Dr.SERHAT ÖZSOY ve AHMET EMRE KÜTÜKÇÜ ile 10 arkadaşına olabilir. (Yaban Hayat Veterinerliği belgesel filmlerini ve çalışmalarını takdir edelim derim.)5) Doğa temalı Süreli Yayın Editörlerinin ne kadarının listede olduğunu bilmiyorum.6) Beypazarı Belediye Başkanı Mansur YAVAŞ7) Birecik Kaymakamı Tuncay SONEL
Doğaya ve Doğa derneğine katkıları dolayısıyla Atlas dergisi de olabilir, Genel yayın Md Özcan Yüksek adına...
İki önerim var;1-Zaten doğayı bilen tanıyan ve sahiplenen kurum ve kuruluşlar yerine elinde sapan kuş vuran çocuklara ziyaret ile hediye olarak takvim verilmesi tam isabet olur bence.Bu sayede kuşları seven doğaya sahiplenen bir neslin başlangıcı sağlanabilir.Hemde kırsalda yaşayan çocuklar bu hediyeden çok hoşanır..Ben kendi adıma bana gelecek takvimlerden 2 si hariç böyle bir yolla dağıtılmasını isterim.2-Tek tek kurum seçmek yerine bu kurumlarla ilişkisi olan kişilerin elden teslimatı daha başarılı olur.TR kuş adına hem ziyaret hemde takvim takdimi kargo ile giden takvimin yerine ulaşmasından daha başarılı olur.Diğer türlü hademe,kapıcı ve sekreter süzgeçine takılma riski çok.İsme gönderi olursa şans yükselir tabiki.Seçin her bölgeden birer temsilci onlar bölgelerindeki dernek ve kuruluşları ziyaret ederek dağıtımı yapsınlar..Devamıda var..
Serhat Bey, listeyi hazırlamaya başlıyorum, önerileri bekliyorum.Önerilerinizde aşağıdaki başlıklara yer vermenizi beklerim; Kurum Adı; Sahıs Adı; Adresi (biliniyorsa, yoksa araştırabilirim); Şahsen Teslim Edebilecek Üyemizin Adı (yoksa posta ile gönderilecek)
Serhat, İlk kez Türkiye de bir kuş fotograflı ve ciddi bir bilimsel alt yapısı olan takvim yapılıyor. Bence yurtdışındaki ornitologlar ve enstitülere de göndermek gerekir. En azından Türkiye de birşeyler yapmaya çalışan insanlar olduğunu gösterir bu tür kurumlara.
TRAKUŞ 2008 Takvimi Dağıtım Listesi için bugüne kadar foruma iletilen önerileri "Fotoforum"bünyesindeki tabloda görebilirsiniz.Mevcut önerilerde "?" olarak gösterilen kısımların çözümlenmesi ve daha başka önerilerinizinlisteye dahil edilebilmesi için görüşlerinizi bekliyorum.Saygılarımla,alp
Yaşadığım bir sıkıntı daha:(( Takvim talep eden arkadaşlar adreslerini tam yazmıyorlar yada belirttikleri adresde sürekli bulunmuyorlar ( ev adresi gibi) bu sebepten kargolar teslim edilemiyor.Posta yolu ile gönderilecekse neyse ama kargo şirketi adresde 2 kere ilgiliyi görmedimi geri geliyor ve hem kişi takvimi alamıyor hemde adrese ulaşmamış bir gönderi için duble ücret ödüyoruz. Lütfen talepte bulunan arkadaşlar buna dikkat etsin ve göndereceklerde alıcıları birkez daha uygun adres vermeleri yolunda ikaz etsin.Bendeki oranlara göre gönderilerin % 12 si böyle problemli:((
Bana 3 tane geldiği için 1 tanesini Dirgine Orman İşletme Şefliğine bıraktım,diğerini de yine uygun bir yere vereceğim.Takvimi gören mühendis arkadaş bu fotoğrafların Türkiye de çekildiğine inanamadı,sene bitse de saklanacak bir takvim olduğunu söylüyorlar.Ayrıca neden Türkiye nin Kuşları konulu bir fotoğraf kitabı çıkartmıyorsunuz dediklerinde onu da yapıcaz inşallah dedim :)
Merhabalar,Doğa Koruma ve Milli Parklar genel Müdürlüğü çalışanı ve 6 adet önemli sulak alanda çalışan olarak Burdur a da gönderebilirseniz ilgili yerlere de dağıtabilirim.Selamlar...