TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

pil şarj sorunu

tabiatdostu tabiatdostu 8.01.2013 18:27:00
Yaklaşık iki yıldır 40 D de iki pille birlikte çalışıyorum.Son bir kaç haftadır pillerim kısa sürede doluyor ve kısa sürede bitiyordu.Bu gün birtanesi hemen bitiyor şarj ışığı hemen direk yanıyor.Acaba pil ömrü ne kadardır pillerimin ömrümü bitti,yada ne olabilir.selamlarımla.yardımlarınıza.

tabiatdostu tabiatdostu 14.01.2013 14:16:00

problemi buldum nikon ve canon fiş dönüştürücü uçlar karışmış.nikon un ucu canon un şarj aletine takılmış ve tam uyum sağlamamış...

Zafer bey değerli bilgiler için çok teşekkürler,teşekkürler Emre bey.Süleyman bey battery grip düşüncemde sayenizde bitti.tüm katılımcılara teşekkürlerimle.

sezmez sezmez 11.01.2013 17:53:00

Zafer Bey in konusuna ek olarak aynı durumun BatteryGrip lerde de olduğunu hem de sıklıkla olduğunu gördüm. Ben de 2 pil ile çekimlerimi yapıyorum. Bunun dışında bazı battery gripler gerçekten makinaya zarar verebilecek yan sanayi ürünleri olabiliyor. Dikkat etmekte fayda var....

zaferK zaferK 11.01.2013 16:28:00

Hazır pil konusu açılmışken hatırlatmak istediğim birkaç önemli nokta var...

Orjinal piller yaklaşık 1000 kez şarj edilebilecek kapasiteye sahiptir,bu kadar şarj sayısı yaklaşık 10-20 yıl pil ömrü demektir ki bu pillerin makine ile birlikte eskiyeceği anlamına gelir.

Orjinallerine tıpatıp benzeyen ama asla o kalitede olmayan yan sanayi ürünleri(...ki internet ortamında çok ucuz fiyatla satılır) birkaç hafta kullandıktan sonra özelliğini kaybetmeye başlar ve genelde ömürleri 6 ayı geçmez...şarrj cihazı arızası da aynı şekilde ,orjinal şarj cihazları eğer ciddi darbe almamış ya da asitli-tuzlu ortama bulaşmamış ise ömürlüktür.Ama yine aslına tıpatıp benzeyen yan sanayi ürünü şarj cihazları çalışırken hem çok ısınır ,hem de çok çabuk arıza yapar ve tehlike yaratırlar.

Sonuçta orjinal olmayan pil ve şarj cihazları hem güvenli değildir ve her an tehlike yaratabilirler ,hem de ömürleri çok kısadır...sizi olmadık bir anda yarı yolda bırakabilirler...

Alacağımız ürünlerin orjinal olup olmadıklarını mutlaka kontrol etmemiz gerekiyor...

Selamlar...

hemred hemred 10.01.2013 22:14:00

Fikret Bey, pillerin ömrü şarj deşarj sayısına bağlı diyeceğim ama iki sene pillerin ömrünü doldurması için yeterli bir süre... bunun yanında şarj cihazınızın bozulması da yüksek ihtimaller içerisinde.

Çalıştığım şirkette 40D kullanıyorum, 6 yılda en az 5 pil tüketmişimdir fakat bir anda kısa şarj deşarja hiç rastlamadım.

Piller önce kısa deşarj süresiyle dikkat çekiyor ve "değiştir beni" demeye başlıyor, sonra hatırladığım kadarıyla şarj cihazına konultuğunda direkt kırmızı ışık yanıyor, alıp makinaya taktığınızda ise pil tamamen boş :P

Bence en iyisi şarj cihazını ve pilleri sağlam olduğu bilinenleriyle denemek :)

tabiatdostu tabiatdostu 10.01.2013 22:00:00

Nurhan hanım Akif bey Özmen bey ilginize teşekkürler.iki yeni pil siparişi verdim bile,battery grip daha mı mantıklı olurdu.?

abrecchia abrecchia 10.01.2013 21:28:00

İki pilde de aynı problemin aynı anda ortaya çıkmış. Benim de aklıma şarj cihazı ile ilgili bir problem geliyor. Umarım kısa zamanda çözülür. Selamlar.

gutesmienchen gutesmienchen 10.01.2013 19:08:00

Pillerine gecmis olsun,ama ömürleri bitmis,sakin ola ki cakma yedek pil alma,mutlaka yeni orjinal pil al .

tabiatdostu tabiatdostu 10.01.2013 17:47:00

güncel...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT