KIRMITLI ÇÖP CENNETİ
avşarbey 9.01.2013 00:12:00
Herkese Selam ve LÜTFEN OKUYUN
Bu konuyu Foto forumda fotoğraflı olarak paylaştım. Birde buradan paylaşmak istedim belki bazı arkadaşlar göremez diye. Bundan dolayıda herkesten özür diliyorum. Lütfen okuyun.
Son 10 günümü arazide geçirdim. Yumurtalık Ağyatan, Karataş Akyatan, Tuzla Dalyanı ve Kırmıtlı Kuş Cenneti(!). Karataş, Yumurtalık ve Tuzla dalyanı kirlilik ve avcılık önlenmeli. Çevre Kirliliği az seviyelerde.
Ancak son günlerde bir takım projelerin, gözlem kulelerinin yapıldığı ve koruma altına alındığı haberlerini duyunca sevinmiş, Kuşların çiftleşmesi, yumurtlama ve bahar aylarındaki İzmir yalıçapkınlarının yavrulama ve beslenme ev dönemlerini sabırsızlıkla bekliyorduk.
Fakat hafta sonunda şiddetli yağmura rağmen Safran Maummer Çeviker bey ile gitmek için sabırsızlandığımız Kırmıtlı Kuş Cennetine "Pardon" (KIRMITLI ÇÖP CENNETİ diyecektim.) varınca tüm hayallerimiz yıkıldı. Yine avcılar, yine ormandan ağaç kesinlerle doluydu. Ama bunlar şimdi anlatacaklarımın yanında bir hiç kalacak.
Kırmıtlı kuş Cenneti nden "Pardon" (KIRMITLI ÇÖP CENNETİ) çıkıp güneye Osmaniye yönüne gitmek istediğimizde önümüze 1 Km sonra bir kamyon dolusu çöp çıktı. Fotoğrafladım. İlerlemek istedim. Yol bir kepçe ile kazılmış ve geçişe kapatılmıştı. Safran ile birlikte Kanal üstüne çıkıp Cevdetiye yönüne gitmek istedik. Geçen yıl de görmüştük ama artık yasak olduğu söylenmişti. Bu kez Kırmıtlı Kuş cennetine güneyden girip kuzeye doğru gitmek istedik. Girmez olaydık. Daha 1 Km den sonra önümüze koca koca çöp yığınları çıktı. Yüzlerce binlerce kamyon çöp. Her taraf pis koku, sular mosmor ve resmen kurtlanmış bir kısmı ise Ceyhan Nehrine dozerlerle itelenmiş ve tam bir çöplük hali e getirilmiş Kuş Cennetinin etrafı. Hatta Hastane artıkları. Enjeksiyon iğneleri, içi yarı dolu kan tüpleri vs. vs. Muammer bey ile birlikte kokudan midemiz bulandı. Nefes alamaz hale geldik. Kısa sürede bu rezaleti bu rezilliği görüntüledik ve oradan çıktım. Hevesemiz kursağımızda kalmış vaziyette Kırmıtlı Kuş Cennetini "Pardon" (KIRMITLI ÇÖP CENNETİ)ni terk ettik.
İzleyin, üzülün, içiniz sızlasın Cevdetiye Belediyesi nin rezilliğini ve rezaletini görünce. Bir yandan kuş cenneti oluşturma çabaları, bir yandan Cevditeye belediyesiniz yapmış olduğu REZALET. Bu gece BİMER e de bu fotoğraf bu yazdıklarımı mail atacağım.
Bu konuda ulaşabileceğim başka nereler varsa yardımlarınızı rica ediyorum. Ya da bu konuda yetkililerle veya yetkili birimlerle birebir ilişkisi olan tüm doğa dostu, kuş dostu ve Trakuslu dostları yardıma ve göreve çağırıyorum
Selamlar
gutesmienchen 9.01.2013 07:42:00 Tüylerim ürpererek bu haberi okudum,inanin icim acidi.Bu konularda millet olarak maalesef cok duyarsiz davraniyoruz.Evimizdeki cöp nereye gider,nereye atarlar,nasil imha edilir,kimsenin umuru degil.Önemli olan elimizdeki cöple dogayi kirletmeyelim diye ,cöpümüzü alip eve geliyoruz,ancak cöpümüz bu sefer dünyayi pisletmek üzere belediyelerimiz eliyle dogaya gidiyor.Yazacaklarim öyle cok ki,yarama tuz bastiniz Mustafa bey.