Sevgili Cavit,
Bir yazışmamızda Sana Ankaraya kim gelecek görürsün demiştim ya ?
İyi olacak hastanın doktor ayağına gelir misali,
Bakan Sayın Veysel Eroğlu dahil,Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tekmil tepe yönetimi İstanbuldaydı bu gün.Hepsiyle görüşüp,konuştuk,fikir alışverişinde bulunduk.İlginçtir ki,dört kişi kuşattığımız Av Yönetimi Daire Başkanı Sayın Cemal Akcan uzun süre ve sabırla,ilgiyle bizi dinledi,engin deneyimlerini paylaştı.Üzerinde durduğumuz en önemli konu Senin değindiğin avcılık konusu oldu.Haytaplı kardeşlerimizin görüşünü bilirsin,av hayvanı lafını bile kabul etmezler.Çünkü kuruluş amaçları avcılığı önlemek.
Ama,Sevgili Cemal Başkanın konuyu özetleyen sözlerinin meali,bizim yıllardır konuştuğumuz,paylaştığımız,anlatmaya çalıştığımız alt paragrafta yazılı olduğu gibi.
Aynı şeyleri düşünmemiz,hissetmemiz,öldürmeye karşı olmamız başka şey.Dünya genelinde,ülke genelinde,yasal düzenlemelerde avcılık realitesi bir başka şey.Avcılık yasal bir hak.Avcılığa bu pencereden bakar,hele de,kaçak,yasak avcılığı önleme konusundaki katkı ve çabalarını düşünür,yasal hakkını kullanan avcıyı anlamaya çalışır,bohçacıyı tenkit ve tecziye edersek ilerleme kaydedebiliriz.Tu kaka diyerek,dışlayarak,ötekileştirerek,nahoş sözlerle itham edip,suçlu ilan ederek sorunun üstesinden gelmemiz hayal olur.Hele de,diyalog yollarını kapatır,etkiye tepki denklemini göz ardı eder,yangına körükle gidersek,farkında bile olmadan ve istemeden sorunun daha da büyümesine sebep olabiliriz.Ola ki yasaları beğenmiyor,değişmesini istiyoruz.Bunun yeri Millet Meclisi.Çalışır,çabalar ikna eder,yasaların değişmesini sağlarız o başka.Ama,yasalar var olduğu sürece,vatandaş olarak uymaya,yönetici olarak uygulamaya mecburuz .
Tüm yöneticilerden hüsnü kabul gördüm,söz aldım.Ankaraya daha bir rahat geleceğim haberin ola.