f/4 lensler ile tc-14e gerçekten başarılı. Ancak odak avantajı takmaya değer mi o tartışılır.
tc-17e kullanacaksanız bence f/8 netleme özelliğine sahip makine olmalı aksi taktirde krop görüntü soft kalır sebebi de çoğu zaman focus kaynaklı, zaten prime ların çoğu sonsuzda focus problemli (fine tune gerekiyor) birde tc ile netleme aralığının dışına çıkınca çok güvensiz sonuçlar ortaya çıkıyor. Ali, senin keskinlik problemlerin de bu sebeptendi muhtemelen.
tc-17e aslında güzel bir tc. Ancak kesinlikle en az yarım stop aşağıdan kullanılmalı, f/8 oldukça iyi. Ayrıca d600 veya d4 gibi daha büyük pikselli makinelerle öneririm. Ben şahsen d600 le güzel sonuçlar alıyorum, çok da deneme fırsatım olmadı gerçi, ancak iso 400 civarında geziniyorum aşağı yukarı, güneşli havada, d600 de bu aralıklarda gren problemi yok.
Ali, bir de verdiğin link ne kadar sağlam bilemiyorum, örneğin
http://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=336&Sample=0&FLI=0&API=0&LensComp=739&CameraComp=453&SampleComp=0&FLIComp=2&APIComp=2
Ben şahsen tc-14e veya tc-17e olsun f/4 lenslerle f/8 de kullanmayı öneririm. 2.0 tc den de uzak durmalarını, zira f/8 den kısınca f/11 gibi diyaframlar anlamsız, hem netleme, hem gürültü, hemde difraksiyon problemleri ile. Şayet yüksek mp li krop body kullanıyorsanız bence tc-14e veya hiç tc takmamak da düşünülebilir.
Şartlara göre tc takılabilir veya takılmayabilir, ancak f/4 bir lensi sürekli tc ile kullanıyorsanız, o zaman belki de daha uzun odaklı bir lense geçmek daha iyi fikir olabilir.