TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

3 gün fotoğraf yükleme

mutan mutan 2.01.2008 11:42:00
"Bana Kızacaksınız, fotoğraf yükleme süresini 1 gün daha uzatıyoruz. 

Fotoğraf yükleyen üç gün , yani 72 saat geçmeden yeni fotoğraf yükleyemiyecek, bu yanlız
fotogaleri

için geçerli olacak. Sebebini çoğunuz tahmin edebiliyordur, daha seçme , daha içinize sinen
kayıtlar

gönderilsin ve bunları kaçırmadan paylaşabilecek vakti üyelerimiz bulsun."

serhat abicim tek neden buysa buna başka bir türlü çözüm bulmak gerek diye düşünüyorum ...3 gün

fazla... örneğin bundan sonra gelen yeni tür hemen ana sayfada son yeni tür ya da türler adı

altında bir yerde dikkat çekici olarak gözükse sanırım sorun çözülür. Ancak sorun sitedeki
kapasite

sorunuysa haklı olabilirsin. ben diğer üyelerin fikrini de aslında merak ettim...şayet 3 gün olumlu
karşılanıyorsa bence de iyidir:)....saygılarımla... 

capaci capaci 8.01.2008 12:20:00

hele site yavaşken insanın girme ve sitede kalma heyecanı azalıyor

3 gün bana iyi geliyor, seçiciliğimizi arttırır diye düşünüyorum...

ufuk ufuk 5.01.2008 01:56:00

bu kısıtlama ile sadece fotoğrafların kalitesi açısından değil, sıkça görülen türlerin fotoğrafları
açısından da etkili olacağını düşünüyorum.. bir gezide bu türlerin güzel fotoğrafları çekilse de
paylaşımda öncelik nadir görülenlerde olduğundan bir çok tür unutulabilir 3 günde.. dolayısıyla 2
günde kalsın derdim ben. sevgi ve saygılarımla...

serhattigrel serhattigrel 4.01.2008 19:20:00

Sitede ufak tefek iyileştirmeler, kısa yollar ve benzeri yenilikleri sizlere danışmadan
yapabiliyoruz, ama ana işleyişi etkileyecek her konuyu mutlaka aramızda tartışarak uygulamaya
sokuyoruz ve sokacağız..

3 gün konusu da benzer olmuştur, konu Gediz de gündeme gelmiştir. Ayşenin söylediği gibi belki
üzerinde çok konuşulamadan , kumkuşlarına kurban gitmiştir. Yine Fotoforum un düzenlenmesi Gediz
buluşmasının eseridir.

Ben 3 gün meselesine çoğunluk sıcak baktı diye hatırlamaktayım . Tek başına aldığım bir karar
olarak görülmesi beni yaralamaktadır.

Diger siteler gibi büyüme kaygımız yoktur, bir görevimiz vardır .Hayalimiz, hemen hemen herkesin
birbirini tanıyıp , görüşme imkanı bulabileceği veya , evet seni hatırlıyorum , toy fotoğrafı
yüklemiştin diyebileceği ,doğa dostu, birbirine omuz veren bir topluluk haline gelmemizdir.

Bırakın gelen fotoğrafları sindirelim. Yorum yazabilelim. Kimse bir şey kaçırmasın.

cagan cagan 4.01.2008 00:20:00

3 gunde bir yukleme bence de demokratik bir sekilde, tartisilarak karara baglanmaliydi. Giderek

artan bu kisitlamalara ben karsiyim.

Benim ilk 3 fotografa gireyim gibi bir derdim yok. Bu siteye daha bilimsel yaklasiyorum. Estetik
de

onemli ama sitenin egitsel katkilarini azaltacak kisitlamalar getirilmemeli.

Bu site, Turkiye deki kuslarin gorsel bir arsivi haline geliyor. Ozellikle de ulkemiz icin ozel

yapilmis bir arazi rehberi olmadigi icin ve rehber olsa bile bircok yeni baslayan kuscu

fotograflara bakmayi tercih ettigi icin, bu sitede ne kadar cok fotograf olursa o kadar faydali.

Yani bilimsel ve egitsel acidan bu sitenin icerigini arttirmaya calismamiz lazim, kisitlamaya

degil. Ayrica eklenen fotograflara bakildiginda, hemen hepsi ozen gosterilmis fotograflar. O
yuzden

3 gune kisitlayarak fazla bir kalite artisi gelecegini sanmiyorum. Bunun yaninda, estetige fazla

egilerek, sitenin egitsel amacini da kisitlamis olacagiz. Insanlar ilk basa gore 3 kat daha az

fotograf yukleyebilecekleri icin, en guzel, en estetik, mesela ureme fotograflarini yukleyecekler.

Halbuki cok estetik olmasa da, genc bireylerin, kis donunun resimleri tur tanimlama acisindan daha

faydali olabilir. Ama secicilik artacagi icin, bu tip resimlerin ve benzeri egitsel degeri yuksek

ama estetik degeri daha az resimlerin yuklenmesi azalacak.

Ben Silikon Vadisi nde yasiyorum. Buradaki bircok internet sirketinin en istedigi sey, ilginin ve

icerigin artmasi. Ne ilgincdir ki biz de tam tersi. Ilgi ve icerik arttikca kisitlamalar artiyor,

icerigi azaltacak onlemler aliniyor. Yuzlerce uyesi olan bir sitede bu konular tartisilmaya

acilmiyor. Tepeden karar veriliyor. Belki sebeplerden biri server masrafinin artmasi ve hizinin

azalmasi olabilir diye dusunuyorum. Bu onemli bir sebep ama bu da tartisilmaya acilmaliydi.

Gerekirse abonelik sistemi getirilebilir. Tum bunlar demokratik bir sekilde kararlastirilmali.

Siteyi kurmak ve yurutmek onemli bir hizmet ama sitenin icerigini saglayanlarin da soz hakki

olmali.

aysem54 aysem54 3.01.2008 16:10:00

bu konu gediz deltası buluşmasında konuşulmuştu.gerçi 95 tane büyük kumkuşu haberini alınca sonuca
tam olarak varamamıştık ama...

ben sonuç kesinleşse de 3 gün fotoğraf kuralına hala karşıyım.3 gün sabır gerektirir.bu belki de
siteden üyeleri de uzaklaştırır.tamam fotoğrafları daha iyi ve rahat gözleyebiliriz.ama fikrimce
fotoğraf görme sayımız azalabilir

ve ben 3 aylık yaz tatilinde bu sitedeki fotoğraflarla kendimi geliştirdim.fotoğrafların 3 güne
çıkarılması bence kaliteyi artırır gibi bir sonuca vardırmaz.çünkü zayıf bir fotoyu göndermek
isteyen insan 3 gün sonra yine de gönderir.

2 günde kalmalı bence...

saygılar

emreka emreka 3.01.2008 11:43:00

Bence herşeyden önemlisi site ile ilgili bu gibi değişiklikleri daha önce olduğu gibi oy birliği ile
yapmaktır. Bu sitenin bir sakini olarak, sebebi her ne kadar makul ise de, fikrimin sorulmadan böyle
bir değişikliğe gidilmesini tepeden yönetme olarak algılıyorum.

Bence bu konu önce forumda tartışılmalı, fotoğraf yükleme süresinin 3 güne çıkarılması ile ilgili
bütün gerekçeler, çözüm önerileri tartışılmalı,  ardından da oy birliğine sunulmalı. Daha önce
yurtdışında çekilen fotoğrafların yüklenmesi ile ilgili olarak buna benzer bir yöntem uygulamıştık
yanlış hatırlamıyorsam.

Sevgi ve saygılarımla.

emre..

selimus selimus 3.01.2008 01:15:00

Ben de 3 günü destekliyorum, sindirerek ve daha seçici bir katılım için iyi olur bence de. Ama
sitenin yavaşlığı bugün tavana vurdu, akşam hiç girememekten başladı, saat 1 de yavaştan girebilir
hale geldi...Buna ayrıca çare bulmak gerekiyor. Site uzun zaman en fazla 14üncü iken, bugün 26ıncı
görünüyor mesela...

izler izler 3.01.2008 00:29:00

bende birşeyler yazayım dedim ama kaç kez mesajınız anlamsız metin içeriyor deyince ben de
fotoforuma fotoğraf yükleyerek görüşümü yazdım

selamlar

izler

;)

kursatt kursatt 2.01.2008 14:36:00

bence iyi olmuş. fotoforma ve kuş forma da zaman ayıralım aradaki sürede.

mgoren mgoren 2.01.2008 14:06:00

Bence de 3 gün çok uzun. bu siteye olan ilgiyi,takibi,heyecanı azaltır. bence depolama sorunu varsa
fotoğraflar için 400kbyte olan sınırlama 200kbyte a çekilebilir. Çoğu yabancı sitede 150-250kb
arası sınırlaması var zaten.

selamlar..

furtun furtun 2.01.2008 12:40:00

Kapasite sorunu varsa, 3 gün, tür listesini genişletmeye çalışanlar için uygundur. Ama yeni tür
fotoğrafı çeken biri hemen yükleyebilmeli. Bence 2 gün bile beklememeli. Fotoğraf ekle sayfasına
girildiğinde ne zaman fotoğraf yüklenebileceğini belirten uyarının yanında yeni tür ekle diye bir
link olabilir.

Kapasite sorunumuz trafik ile mi ilgili yoksa harddisk kotası mı? 

Selamlar

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT