TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

KUŞ SESİ

avşarbey avşarbey 6.02.2013 23:39:00
Belki benimki garip bir istek ama...İki gündür bizim sitenin parkına dadadan küçük bir kuşun peşindeyim. Çıvgın ve söğüt bülbülüne benzer ama biraz daha serce renginde. Sesi Orman çıvgını gibi iki kez viiikk viiikkk diyor sonra bir es veriyor. Sonra yine viiiiikkk viiikkkkk gibi sürekli ses çıkartıyor. Fotoğraf makinam yanımda olmadığı için görüntüleyemedim. Zaten çalı ve ağaç köklerinden fazla dışarı çıkmıyor. İki kez uçurdum ve uçarken gördüm. Böyle bir ses çıkartan çıvgın, bülbül yada mükallit türü yada başka bir küçük tür kuş hangisi acaba? Peşine düşmeceğim yağmurlar dursun. Yardımlarınıza ihtiyacım var. ACİİİLLLLL

avşarbey avşarbey 24.02.2013 00:40:00

Malesef.. Arkadaşlar..Baktım araştırdım o sesi bulamadım. Ama hem köyde hemde bizim sitenin bahçesinde dolanıp duruyor. Fotoğraf makinamda olmadığı için fotograf çekip fotoforuma koyamıyorum.. Ama bir çaresine bakacağım artık. İlgi ve alakanıza teşekkürler..

abrecchia abrecchia 7.02.2013 01:29:00
avşarbey avşarbey 7.02.2013 01:10:00

Dinledim Hüseyin hocam. Çıtkuşu gibi değil. inişli çıkışlı ses değil. Dediğim gibi aynı viiiiiiiiiikkk......viiikkkkk......................viiiikkkkk....viiiikkkk gibi buna benzer tam tiz olmasada tize yakın. hep aynı şekilde aynı aralıklarla ötüyüyor 8-10 kez

surgeon surgeon 7.02.2013 00:30:00

Mustafa hocam kesin birşey denemeyeceği ortada. Ama tarifinize göre benim tahminim "Çıtkuşu" olabilir. Sesini bir dinle istersen. Selamlar...

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT