X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Yol üstü lezzetler..

abrecchia abrecchia 19.02.2013 00:43:00
Bu saatte bilmem benim gibi karnı acıkan var mıdır? :)
Öncelikle şunu söylemek isterim dükkan sahibini tanımam, ancak defalarca bu küçük işletmeye gidip bizzat yeme şansım oldu.
Gözlemlere bakıyorum da epeydir Enez e gelen kimse yok.
Eğer o tarafa uğrayan ve seven varsa tavsiyemdir :)
Bahsettiğim kokoreççiye yakın zamanda tesadüfen Vedat Milor de uğramış.
Soran olursa adres verebilirim. Herkese selamlar :)

http://cadde.milliyet.com.tr/2012/07/27/YazarDetay/1572339/yol-ustunde-iki-lokanta

DilekveTunç DilekveTunç 1.09.2015 18:48:00

Riva'daydık bugün sanırım gittiğimiz saatlerden ötürü olsa gerek kuş açısından çok sakindi. Riva'ya gelmeden önce Sacit'İn Yeri diye kendin pişir kendi ye tarzı bir yere girdik. Dere kenarında serince bir yer bulduk. Ancak pek tavsiye etmiyorum. Performans-fiyat, hijyen vs. beğenmedim. Yediğim köfte lezzetliydi. İşletmecinin sohbeti bitmek bilmedi, bizi kuşa göndermek istemedi nerdeyse. Onu dinlemeyip kuşa gitmemize biraz bozulmuş bile olabilir. Arabaya bindik giderken misafirleri arabadan indirip hatıra fotoğrafı bile çektirdi. ( Ben hariç :) dg

Chayluck Chayluck 8.06.2014 21:17:00

Hem lezzet durakları hem de kuş haritamda işaretlenmiştir. Teşekkürler Özmen en kısa zamanda ordayız.

DilekveTunç DilekveTunç 6.06.2014 14:46:00

Foursquare'de Kuşçu Lezzet Durakları diye bir liste mi oluştursak? Yeni olmalarına rağmen Riva'daki bu yer Foursquare'de var. https://tr.foursquare.com/v/arnavutkoy-muhallebicisi/5378badc498ebaab5fe319f8 Dilek

DilekveTunç DilekveTunç 6.06.2014 14:39:00

RİVA’DA YENİ MUHALLEBİCİ Riva’da on gün önce “Arnavutköy Muhalebicisi “ diye yer açılmış. Mahmut Şevket Paşa köyünde her şeylerini kendileri üretiyorlarmış. Manda yoğurtları oldukça hafifti, özgür gezen tavuklarının yumurtalarından da aldım. Dondurmalarını denemedim ancak ’Traliçe’ adlı tatlıları güzeldi. Göçmen olsamda, bu Boşnak tatlısını ilk deneyişimdi, üç farklı süt ve irmikten yapılıyormuş. Çok hafif ve serinletici idi. Benim seçtiğim üzeri böğürtlenli olandı. Meydanda hemen gözünüze çarpacak. Hani dondurma satan küçük bir pastahane vardı onu sırasında en başta diye tarif edebilirim. İşletme sahibini tanımıyorum, dün tatlılarını beğenmem ve sütünden yumurtasına kadar kendi üretimlerini yapmaları paylaşmayı hak ediyor. Sevgiler, selamlar. Dilek

porlisb porlisb 4.03.2013 10:16:00

Aslında Forum değilde ayrı bir başlık altında Mutad uğrak yerlerimiz için kalıcı olsa iyi olur, Kızılırmak Deltasında Bafra Pidesi, Tuzlada en yakın köydeki kebapçı(köyün ismini unuttum),Kırmıtlıya giderken Ceyhanda Ciğerci Şevket,şiş yada Adana isteyenler için Mahmut San Lokantası, Elazığda Maden Kuru Kebabı, Maraş Kayseri arası Sarız Dokuzdolambaç Kebapçıları, Manisa İzmir çıkışı,Taylan Lokantası Şevketibostan, vs.vs.vs. Afiyet Olsun,gönlünüzce çekimler.

LeventÖzaş LeventÖzaş 19.02.2013 20:19:00

Şirin Kokoreç benim kayıtlarımda yerini aldı. Vedat Milor un yazısındaki Çamlıbel de birkaç defa satır et yemiştim, bana pek olağanüstü gelmemişti; ben asıl Küçükevren köyündeki Enver Usta nın yerini merak ediyorum (http://www.enverusta.com).

oktayK oktayK 19.02.2013 19:59:00

Özmen Bey,geçen yaz Enez e uğramıştım,bilseydim kesin uğrardım :))
Aslında bilmediğimiz yerlerde,yemek konusu hep problem oluyor.Süleyman Beyin dediği gibi camiamızdaki herkes bir yer önerse,mükemmel bir kaynak olur.

sezmez sezmez 19.02.2013 17:55:00

Abi bu başlık çok tıklanır :))) çok da yorum yazılır diye düşünüyorum :)))

Herkes mutlaka arazi için gittiği yerlerde yemeklerin lezzetine de bakıyordur. Bu konuda bizim camianın tecrübelerini dizsek Tuna ya köprü olur herhalde :))

Ben en çok satır eti seviyorum o bölgede... Bence o bölgeden geçen herkes tadına mutlaka bakmalı...

halimdiker halimdiker 19.02.2013 11:02:00

Yol üstü lezzetler... güzel bir forum başlığı olmuş. Sana itimadım var, beraber uğrarız yakında. Ama verdiğin linkten Milor un yazısını okuyunca adamın gurmeliğin yanından geçemeyecğine hükmettim. Ekmeksiz, iri kıyılmış kokoreç yanında ağır kokulu koyun yoğurdundan ayran yazmış ya... bitti benim için. Hele de kuzu ciğer süt kuzusundan yapılır demesi tuz biber ekti.
Ben de Bozüyük merkezden gece geçenlere şehir meydanındaki seyyar kokoreççileri tavsiye edeyim o zaman. Tattığım en lezzetlisiydi diyeyim... Bir de TortumGölü - Su kavuşumu arasındaki cağ dönercileri,Hakkari-Şırnak arasındaki salaş kamyoncu lokantaları nı da anayım. Gerçi son şık pek yolüstü değil ya hani yolunuz nadirattan bir kuş için düşerse oralara, zaten yiyecek bir şey bulamazsınız etrafta, yol uzun, çekinmeden damağınızı yapıştıracak kıvamda kebap sunuyor o salaş lokantalar.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT