Arazi aracıyla,araziye çıkmadan önce,mutlaka en yakın köy kahvesine uğrarım. Battığımda kurtarmaya gelecek,sağlam bir traktör sahibi ile konuşur,telefonunu alır,sonra araziye çıkarım.Köylü kardeşlerimin,kendi arazilerinde yardıma muhtaç olanlara sırtını döndüğünü hiç görmedim.Bu yüzden hiç sıkıntı da çekmedim.Paragöz olanına rastlamadım.En fazla,20/30 TL mazot parası vermişliğim vardır,o da zorla.Ama yine de para işini baştan konuşmakta fayda var.
Sakin olmak gerek, Sevgili MuratC ile,Çatalcanın Elbasan Köyü merasında tepeli guguk peşindeyiz.Tek araçla gittik o gün.Arazinin huyunu bildiğimden sular seller gibi geziyorum ben.Bir gün evvel Furtunu kurtatdığım yere gelince : hızını kesme demeye kalmadı debelenmeye başladık,debelendikçe Landrover Discovery 3 daha bir beter gömüldü.Murat homurdanıyor.Erişim mesasfesinde bir ağaç var.Vinç halatını bağladık,düğmeye bastık.Ağaç sağlam ama,biz daha sağlam batmışız ki,biz ona gideceğimize,ağaç bize doğru geliyor.Fazla zarar vermeden ağacın yakasını bıraktık.Murat daha bir homurdanıyor.Kahvenin sahibi Serkanı aradım.Tarladaymış,biraz bekledik,bekledikçe söylendi Murat.Sonunda uzaktan göründü traktör.Bu mu kurtaracak bizi dedi traktörü beğenmedi,daha bi keyfi kaçtı Muratın.Dedim ki Oğul,al şu makineni git fotoğraf çek,biraz sakinleş. O zamanlar 500 F4 dü var.Sağ olsun dinledi,sakinleşti.Serkan,tereyağdan kıl çeker gibi kurtardı bizi.
Karaburundayız bir gün.İlker (Kül),Hanay,Timur (Türker) daha niceleri.Birkaç araba var,kalabalığız.İlker,Hanay kumda gösteri uçuşu yapıyor,yarışıyorlar.Onların tatlı çekişmesi meşhurdur.Bir ara Hanay yanıma geldi.Tam da bu sırada İlker aradı Battım baba,kurtar ! dedi.Hanay duydu mu,acemi,ne olacak dedi kahkahayı bastı mı.Hınzır,mütebessim bir tavırla Sen gitme huysuz ihtiyar,ben kurtarırım dedi.kahkahaları,hışımlı bir motor homurtusuyla karıştı,fırladı.On Dakka...yirmi dakka...yarım saat...ses yok.Yağmurcun peşindeyiz bu kez.Sonunda dayanamadım Hanayı aradım.Telefon çalıyor,onda tıs yok.İlkeri aradım bu kez.Nasıl gülüyor,kahkahalara boğulmuş,resmen çatlıyor,konuşamıyor.Sonunda anladım ki,Hanay da gümlemiş.İlla kendi çıkacak ya.Debeleniyor ve burnundan soluyor.Meraklılar mahşere çevirdi sahili.Sakinleşip durulduklarında ikisini de vinçledim.Unutulmaz bir gündü.