TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

RİVA ARAÇ ÇEKİMİ

abana abana 2.03.2013 11:16:00
Bu sabah Rivada aracımla çamura saplandım ve çıkmadım.Uzun bir yürüyüş ve arayıştan sonra beni kurtaran kepçe operatorunu buldum.Eğer olurda sizde çamura saplanırsanız benim gibi köye yürümenize gerek kalmaması için operatör Abdullahın telefonunu aşağıda yazıyorum.

Kepçeci Apo tel:05356551871

Kurtarma bedeli 100TL

Umarım kimseye lazım olmaz:)

zaferK zaferK 2.03.2013 13:05:00

Bu güne kadar TRAKUS ta gördüğüm en yararlı haber...
Her kuşçuya lazım bir telefon numarası...
Bana çıkmaz demeyin ,size de çıkabilir... :)
Olayı defalarca yaşamış biri olarak ,İstanbul TRAKUS çularına bu telefon numarasını şiddetle öneririm...
Teşekkürler abana...

halimdiker halimdiker 2.03.2013 20:15:00

Eğer iki araç saplanırsanız beni arayın. En azından yol param çıkar arazi fırsatım olur. Araba kurtarmakda bayağı tecrübeliyimdir... :)
Kepçeci Apo iyi iş bulmuş anlaşılan, 100 TL çok bana sorarsanız. Bugüne dek defalarca yolda kaldım, çamura saplandım en fazla alan 20 TL aldı. Kimi dağlardan aşıp kilometrelerce yoldan gelip kurtardı hiç para almadı.Biz Riva da belediyenin çöp kamyonundan rica etmiştik dua sına kurtarmıştı. Bu kadar sık gidilen bir yerde çamur sorunu varsa bence daha insaflı biriyle anlaşın.

rousettus rousettus 2.03.2013 20:39:00

Halim, senin mekanda kiralar gibi kurtarma işi ucuzdur:) Burası İstanbul. Sadece orada değil, Kulu-Kozanlı, Moğan, Göksu Deltası gibi yerlerde bu iş, giderek popüler hale geliyor. Vatandaş da biliyor durumu.

NACİEYP NACİEYP 2.03.2013 20:42:00

vallaa iyi para
bunun yarısına ben erzurumdan gelirim kurtarmaya:)

sonerbekir sonerbekir 2.03.2013 21:39:00

4 yıl önce Göksu Deltası Kum mahallesinde bir bakkaldan alışveriş ederken biri gelip kartını verdi, yabancısınız, buranın kumunu bilmezsiniz, sizin gibiler burada çok batar, ihtiyacınız olursa arayın demişti, kartvisit verdi, kartta aracınız itinayla çekilir yazıyordu :D...

Gecen yıl hiç beklenmeyen bir yerde de battık, aradım, hala aktifler, geldiler kurtardılar, fiyat tarifesi, kısa mesafe 50TL uzun mesafe pazarlığa bağlı... bilginize...

Bu arada;
Aracınız kuma veya çamura saplanırsa en uygun kurtarma yöntemi lastiklerin havasını indirerek çıkmaktır. Birçok kişi bunu bilmez. Lastiklerde en yakın petrole gidecek kadar hava bırakırsanız saplandığınız yerden çok rahat çıkarsınız, yeter ki battığınızı anladığınızda çok zorlamayın, aracı oturtmayın...
selamlar...

Boraunver1 Boraunver1 2.03.2013 21:48:00

Teşekkürler.Yararlı bilgi....

porlisb porlisb 2.03.2013 22:27:00

Kızılırmak Deltasında battığımda Jandarma 156 jandarma İmdatı aramıştım,yarım saat içinde Doğancalıdan Traktör gelmiş ve cüz,i bir ücret almıştı.

halimdiker halimdiker 2.03.2013 22:50:00

Hocam kuşçular piyasayı yükseltiyor anlaşılan :) Benim rotalarım kuşçu rotalarıyla pek çakışmadığından olsa gerek hep duan yeter kardeş diyorlar. Hayatımın en berbat yolda kalış hikayeleri hep Karadeniz de oldu. Kaçkarların kuzey yüzünde yayladan uzak berbat bir toprak yolun kıyısında 9 gün kamp yaptık. 9. gün kontağı çevirdik... akü sıfırlanmış. Telefon çekmiyor. Rakım 2800m. Son yayladakiler köye göçtü. Enes 1.5 yaşında. Tesadüf bir çoban çıka geldi. Aldı beni bir tepeye götürdü. Artvin den birini aradık. O Kaçkarların güney yüzünden birini aradı. Dağın arka tarafından bir yaylaya ulaştılar. Köye tesadüf bir minibüs gitmiş ona haber verdiler. Adamcağız korkunç bir dağ yolundan 3000 metrelik geçitten aşıp 2 saat sonra geldi. Sağolsun aküyü şarj ettiler. Biz tam yola çıktık bu sefer de onlar kaygan çamura saplandı. Geri dönüp bizde onları kurtardık. En nihayetinde geri dönebildik. Ücretim ne kadar dedim, dua ettin ya kardeşim o yeter dediler. Hala da dua ederim. Benim kadar yolda kalan var mıdır bilmem ama çok çektiğimden olsa gerek yolda kalan oldu mu ne yapıp eder kurtarırım. Bu yüzden arazi için kullandığımız aracımızda bir sandık takım malzemesi, biri 2 tonluk iki tane kriko, kazma kürek eksik olmuyor. Ola ki bana denk gelen olursa duası yeter :)

eke1 eke1 3.03.2013 02:53:00

Arazi aracıyla,araziye çıkmadan önce,mutlaka en yakın köy kahvesine uğrarım. Battığımda kurtarmaya gelecek,sağlam bir traktör sahibi ile konuşur,telefonunu alır,sonra araziye çıkarım.Köylü kardeşlerimin,kendi arazilerinde yardıma muhtaç olanlara sırtını döndüğünü hiç görmedim.Bu yüzden hiç sıkıntı da çekmedim.Paragöz olanına rastlamadım.En fazla,20/30 TL mazot parası vermişliğim vardır,o da zorla.Ama yine de para işini baştan konuşmakta fayda var.

Sakin olmak gerek, Sevgili MuratC ile,Çatalca’nın Elbasan Köyü merasında tepeli guguk peşindeyiz.Tek araçla gittik o gün.Arazinin huyunu bildiğimden sular seller gibi geziyorum ben.Bir gün evvel Furtun’u kurtatdığım yere gelince : ‘’hızını kesme’’ demeye kalmadı debelenmeye başladık,debelendikçe Landrover Discovery 3 daha bir beter gömüldü.Murat homurdanıyor.Erişim mesasfesinde bir ağaç var.Vinç halatını bağladık,düğmeye bastık.Ağaç sağlam ama,biz daha sağlam batmışız ki,biz ona gideceğimize,ağaç bize doğru geliyor.Fazla zarar vermeden ağacın yakasını bıraktık.Murat daha bir homurdanıyor.Kahvenin sahibi Serkan’ı aradım.Tarladaymış,biraz bekledik,bekledikçe söylendi Murat.Sonunda uzaktan göründü traktör.’’Bu mu kurtaracak bizi’’ dedi traktörü beğenmedi,daha bi keyfi kaçtı Murat’ın.Dedim ki ‘’ Oğul,al şu makineni git fotoğraf çek,biraz sakinleş.’’ O zamanlar 500 F4 dü var.Sağ olsun dinledi,sakinleşti.Serkan,tereyağdan kıl çeker gibi kurtardı bizi.

Karaburun’dayız bir gün.İlker (Kül),Hanay,Timur (Türker) daha niceleri.Birkaç araba var,kalabalığız.İlker,Hanay kumda gösteri uçuşu yapıyor,yarışıyorlar.Onların tatlı çekişmesi meşhurdur.Bir ara Hanay yanıma geldi.Tam da bu sırada İlker aradı ‘’Battım baba,kurtar !’’ dedi.Hanay duydu mu,’’acemi,ne olacak’’ dedi kahkahayı bastı mı.Hınzır,mütebessim bir tavırla ’’Sen gitme huysuz ihtiyar,ben kurtarırım’’ dedi.kahkahaları,hışımlı bir motor homurtusuyla karıştı,fırladı.On Dakka...yirmi dakka...yarım saat...ses yok.Yağmurcun peşindeyiz bu kez.Sonunda dayanamadım Hanay’ı aradım.Telefon çalıyor,onda tıs yok.İlker’i aradım bu kez.Nasıl gülüyor,kahkahalara boğulmuş,resmen çatlıyor,konuşamıyor.Sonunda anladım ki,Hanay da gümlemiş.İlla kendi çıkacak ya.Debeleniyor ve burnundan soluyor.Meraklılar mahşere çevirdi sahili.Sakinleşip durulduklarında ikisini de vinçledim.Unutulmaz bir gündü.

pagurus pagurus 3.03.2013 06:18:00

sonerbakır ın lastik havası indirmesi önerisi önemli ve elzem bir konudur.Çoğu durumdan yırtarsınız.Aracıyla sürekli tek başına dolaşan ve oraya-buraya giren biri olarak aynı öneriye bir katkı da aracınızda adam gibi metal kafalı ve pistonlu portatif 12V bir lastik kompresörü bulundurmanız.(avm lerde satılan oyuncak gibi olanlardan değil)Lastik havalarını alıp aracı kurtardıktan sonra istasyon arama derdi olmadan lastiklerinizi şişirirsiniz.DİKKAT: Bu tip komp. de lastik şişirirken aracınız çalışır konumda olmalıdır.Lastiklerinizi de 20bardan daha aşağı boşaltmayın,aracı çıkarmak için zorlarken yanakları çatlatabilirsiniz.Elinizin altında iyi bir hava basınç ölçer olması da tavsiye edilir...

Irıshsetter Irıshsetter 4.03.2013 11:32:00

Hey gidi köylerimizin insanları...Ormanlıda saplandığım yerden beni traktörüyle kurtaran amcanın cebine parayı zorla koymuştum...Beri yanda Yalıköy de tanıdıklarına rağmen gelen traktör 100 lira isteyince alıp arabayı çıkardığı yere koymasını istemiştim...Kepçenin 1 saatlik kirası zaten 100 lira.5 dakikada kurtarır kalanında da kumdan kale yaparım dediğimde oflana puflana 15 liraya razı olmuştu uyanık...

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 4.03.2013 16:10:00

bunu birisi daha söylemişti. lastik palet gibi oluyor.
ama lastikte çelik kapmala olmayacak.
bfgoodrich türünde olacak. böylece lastik kırılmıyor

100 tl kurtarma için kazık gerçekten

metinalkis metinalkis 6.03.2013 13:23:00

Bende gelir kurtarırım sevabına:) İşin şakası bir yana öyle bir durumda kurtulamak pahasına olacağından 50-100 tl insanın gözü görmez sanıyorum:). Benim araçta vinç var gerçi ama olmayanlar için güzel paylaşım için teşekkürler Iskender hocam.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT