TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kuş İncelemeleri YARDIM !

55kuşçu55 55kuşçu55 8.03.2013 23:05:00
Hepinize Merhabalar Trakustaki Sevgili abi ve ablalarım okulumdaki ödev kapsamında kuşları halkalama yönteminde kullanılan ağlarla yakalayıp ölçüleri ile bilgi almam söylendi hangi ağ malzemelerine ihtiyacım var bu malzemeleri nereden bulabilirim yapmamda sakınca varmı yardım lütfen Not:kuşlarla halkalamayla ilgili çalışma olmayacağından kuşlarının bacağına zarar gelmeyecek. selamlarımla

abrecchia abrecchia 9.03.2013 00:32:00

Sevgili Oğulcan,
Merkez Av Komisyonunca belirlenecekler dışında; kara, hava araçları ve yüzer araçlarla, ses, manyetik dalga, ışık yayan araç ve gereçler, canlı mühre, TUZAK, KAPAN VE DİĞER BENZERİ ARAÇ, GEREÇ VE USULLERLE avlanılamaz ve yakalanamaz.
Tür sayfalarının çoğunda kuşların ölçüleri ile ilgili bilgi mevcut.
Ödev ile ilgili yardım gerekirse ben de Kırklareli ye gelebilirim. İstersen öğretmeninle de bu konuyu konuşuruz. Ama yakalamak kesinlikle kanuna aykırı..
Selamlar..

cansuozcan cansuozcan 9.03.2013 10:33:00

Özmen abi gerekli bilgiyi vermiş. İyiki danışmışsın:)
Şöyle bir seçenekte sunabiliriz.
http://www.trakus.org/kods_bird/uye/?fsx=2fsdl22@d&sxc=1&id=2133

Türkiye de bilimsel çalışma kapsamında yasal olarak yürütülen kuş halkalama istasyonları var. Bunlardan birisi de Samsun Kızılırmak Deltasında. 1 Hafta boyunca buradaki çalışmalara katılıp yardım edersin,kuşların nasıl ağlarla yakalandığını , halkalandığını ne kadar özen ve dikkat gerektiren bir iş olduğunu öğrenip, bunu ödev olarak fotoğraflarla hocana sunabilirsin.
Linkte haberi var. Senin için güzel bir deneyim olacağına eminim. Kuşlara bir adım daha yaklaşmış oluyor insan:) Keyifli ve öğretici. Bol şans.Kolay gelsin..

55kuşçu55 55kuşçu55 9.03.2013 11:12:00

Cansu Abla ve Özmen Abi Beni ve Okulumu Yanlış Bir Şeyler Yapmadan Önce Durdurduğunuzdan Dolayı Sizlere Çok Teşekkür Ederim Öğretmenlerimle Konuştum Ve Bu Ödevi durdurdum. Hepinize Kucak Dolusu Selamlar :D

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 452  |  Kalan Tür Adedi:39
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT