X Simge
TR EN
X Simge
TR EN
Belgeli Tür 506
Fotoğraflar 92820
Gözlemler 9870
Videolar 1349

FORUM

Exif Bilgisi

metinalkis metinalkis 14.03.2013 00:45:00
Sevgili dostlar

Yüklediğimiz fotoğraflarda Exif bilgisinin çıkabilmesi için PS kayıt ayarları hakkında yardımınızı rica ederim?

Pc de baktığımda exif detayları olmasına rağmen buraya atmamaktadır. Sanırım kayıt esnasında farklı bir yöntem kullanmak gerekli.

Şimdiden teşekkür eder saygılar ve muhabbetler sunarım.

metinalkis metinalkis 15.03.2013 19:02:00

Murat bey ve Alihan bey bilgiler için teşekkürler. İlk fotoğraf yüklemede denemek ve başarmak dileğiile sagolun:)

serhattigrel serhattigrel 15.03.2013 18:53:00

Boyuta göre EXİF çıkmıyorsa düzeltelim,

alhn alhn 14.03.2013 13:17:00

PhotoShop (en eski versiyonlarda da mevcud), Save For WEB, sağ tarafta metadata seçeneği ALL olarak seçilirse EXIF bilgileri fotoğrafa dahil olacaktır.

MuratC MuratC 14.03.2013 07:20:00

Haklisin FFde EXIF tusu yokmus :) HD yerine normal ebat FGde denenebilir diyelim o zaman :)

furtun furtun 14.03.2013 01:29:00

Fotoforumda exif bilgisi denenebiliyor mu? Fotogaleri mi demek istedin..

Fotogaleride de yükleyip sildiğin zaman tekrar HD yüklemede sorun oluyor sanırım. Photoshop ta file/info ya dosya/bilgi ye bakmak yeterli orada görünüyorsa çıkacaktır.

Bu arada ben de exifsiz yüklüyorum :) Deneyeceğim..

MuratC MuratC 14.03.2013 01:07:00

Boyutlandirmayla EXIF bilgisinin bir alakasi olmamasi lazim.

Burda sizin islediginiz fotografi PSde nasil save ediyorsunuz o onemli. Genellikle tavsiye edilen metod, kByte sinirini tutturmak icin, save for web yontemi. Burada acilan pencerede sagdaki Metadata kutucugundan "All" secimini yaparsaniz fotografiniz EXIF bilgileri gorunecektir.

Ama sanirim bu ozellik yeni PS surumlerinde gecerli diye hatirliyorum. En azindan CS6da boyle, eski PS versiyonlarinda bu secenek yok sanirim ve siz Save For Web yaptiginizda EXIF bilgileri siliniyor. Eski bir PS versiyonunuzda Save for Web penceresinde boyle bir secenek yoksa sanirim o zaman fotograflarinizi ebatlandirdiktan sonra, Mode da 8 bit yapin ve Save As seceneginden JPEG olarak kayededin sanirim EXIF bilgileri goruncektir. Fotoforumda 1-2 deneme yapin, olmadi silin, bir daha deneyin bakalim oluyormu

moktem moktem 14.03.2013 00:52:00

Dostum pixel boyutunu genişlik 1050 yaparsan yükseklik te 800 ün altındaysa exif bilgileri çıkıyor sanırım. Ben öyle yükleyince çıkıyor kendiliğinden.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 506  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT