TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

Kuş Forum

serhattigrel serhattigrel 16.01.2008 02:20:00
Her tür sorumlusu , türüne ait bir forum açmalıdır, Üyelerimizde bu tür hakkında bildiklerini bu
kanalla tür sorumlusuna bildirmelidir. KUŞ FORUM a bakınız.

Tür sayfasına bakarken , bu türe bilgi katmak isterseniz, sağ üstteki Türe Yorum Ekle ye
tıklayın.Dogrudan o türün kuş forumuna gidebileceksiniz.

Kuş sorumlusu iseniz ve hala türünüzle ilgili Kuş Forumda konu açmadıysanız, mutlaka açınızki bilgi
toplansın.Gelen bilgiler size maillede ulaşacaktır.

Hepimiz ,gözlemlerimiz sonunda oluşan bilgileri girmekten çekinmeyelim.Tür sayfası ,alıntılarla
başlamalı ve bize özgü bilgilerle gelişmeli.

korhan korhan 16.01.2008 15:15:00

Özellikle son iki yılda fotoğrafçılık gözlemciliğe acayip bir katkı yaptı. Trakus da bunun zirvesi
oldu bence ve cok cok iyi çalışıyor. Serhat Bey e ve diğer emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.

Ancak Kuşbank da oturmuş ve çok iyi işleyen bir sistem. Ve ne yazık ki sayımız daha bölünmek için
yeterli değil. Bence gözlem kayıtlarımızı kuşbanka atalım ve toygardan takip edelim. İki yerde
kayıtları toplamayi ve yönetmeyi ne birey olarak ne de topluluk olarak başaramayız bence.

kursatt kursatt 16.01.2008 12:35:00

ayrıca pazar günü fk da yayınlanan çalıntı bir balık kartalı fotosundan bilgi istemiştim. fotoyu
çektiğini iddia eden kişi artvinde yaylada yazın çektim dedi. yalanını açığa vurmak için trakusdan
link verecektim ama ne yazıkki bir damla yazılmamış balık kartalına.

riyatg riyatg 16.01.2008 12:21:00

Ben hala herkese açık bir "gözlemler" sayfası açılması taraftarıyım. Gözlem yapan herkesin
kayıtlarını toplu olarak girebileceği ve tür sorumlularının buradaki bilgileri sayfalarına
aktaracağı bir yer. Bence en iyi çözüm bu !

spalaxtr spalaxtr 16.01.2008 09:07:00

Serhat bey merhaba,

Ben her hangi bir tür sorumlu değilim ancak gözlemlerimle sorumlu arkadaşlara katkı sağlamaya
hazırım. Sanırım bu konuda derlememiz gereken öenmli bir bilgi de kuşun yayılış kayıtları. Yer ve
zaman olarak. Her üyemiz çektiği türlere girip çekim yeri ve zamanını verirse ve bu yerler ve
zmanlar haritalara işlenebilirse muhteşem bir veri kaynağı oluşmuş olur. Sistem buna müsait mi
bilmiyorum.

Selamlar

Mustafa Sözen

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT