TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92805
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

nikon 1

ahmtthr ahmtthr 9.04.2013 20:49:00
merhabalar yeni nikon 1 serisine merak saldım ancak objektif uyumluluğu kafamı karıştırdı. objektif yuvaları farklı galiba. Farklı bir adaptörle objektifleri takıyorlar. Peki o zaman af yapıyormu? Yapıyorsa normaldeki gibi hızlı ve kararlı mıdır? Selamlar..

hemred hemred 11.04.2013 01:55:00

cep telefonu sensörünü örnek teşkil etmesi bakımından vermiştim, söylemek istediğim fotoğrafta kalite, küçük sensörlerden büyük olanlarına doğru sıralanmaktadır, bir cep telefonu (literatürde fotoğraf makinası olarak da yer almaktadır) asla bir APS-C sensöründen, bir APS-C sensörü ise asla bir full frame den daha iyi sonuç veremiyecektir. Malesef bu fiziksel yada teknolojik olarak mümkün değil. Nikon'un V1 modeli 13.2 mm x 8.8 mm CMOS sensör barındırmaktadır, nikon APS-C sensörü (23.6 x 15.8 mm) CMOS sensör kullanmaktadır, buradan da anlaşılacağı gibi nikon V1 asla DX format makina sensörü kadar kaliteli görüntüler üretemez (özellikle karanlık ortamlarda) tabii bunlar tek başına fotoğraf kalitesinde bir kriter değildir, görüntü kalitesini etkileyen başka faktörler de vardır (optik, yazılım, işlemci)

nikon, V1 modelinde megapixel sayısının 10Mp de kalmasında bu yüzden dir, büyük pixel sayısını küçük alanlara sıkıştırmaya kalkarsanız, görüntü kalitesinden çok fazla taviz vermek zorunda kalırsınız (cep telefonu gibi)

Benim görüşüm ise, bu formu yeni başlayan arkadaşlarımızın da okuduğunu düşünerek yazıyorum, bütçenin yettiği miktarda büyük sensör ve buna adaptörsüz uyan kaliteli bir lens :)

Sevgi ve saygılarımla

ahmtthr ahmtthr 10.04.2013 16:51:00

Ben bütün aklıma takılan sorularımın cevabını sizlerin sayesinde aldım abilerim. Çok teşekkür ederim hepinize selamlar..

ahmetyilmaz ahmetyilmaz 10.04.2013 12:38:00

uygun bütçeli kuş fotografçılığı için ekipman aranıyorsa bence ilk tercih nikon d7100 afs 80-400 mm / 300 afs f:4 olmalı.
bunun altına inmek isteyen ayrıca makinayı devamlı yanımda taşımak istiyorum. fazla para harcamak istemiyorum diyorsanız nikon 1'e alternatif olympus omd olabilir. onun çipi nikon kadar ufak değil. 2x çarpanlı. 16 mp. 70-300 f:4-5.6 lensi 500 usd'nin altında. 600 mm f:5.6 yapıyor. fotograf kalitesi de gayet iyi. tek sorun olabilecek nokta lensin netleme yavaşlığı olabilir.
farklı bir seçenek.

zien zien 10.04.2013 11:44:00

Benim görüşüm teknolojik gelişmeleri en iyi şekilde değerlendirmekten yana. Gerek bütçe gerekse de fotoğraf çekim tarzımıza göre beklentilerimizi karşılayacak en uygun ekipmanı kullanmaya çalışıyoruz. Ancak burada bir şeyden daha bahsetmek isterim;

Biz genelde fotoğraflarımıza bilgisayar ekranında baktığımız için grenleri ve görüntüdeki olumsuzlukları çok rahat görebiliyor ve şartları zorluyoruz. Ancak olaya fotoğrafçılık açısından bakılacak olursa, kompozisyonun güzelliği, o an denecek karelerin yakalanmış olması, nadir ve özel kayıtların alınması fotoğrafın net olması halinde diğer sıkıntılarını görmezden gelmemizi sağlayabilir. Öyle ödül almış ve basında yer etmiş kareler vardır ki konusu ve özel anı ile tüm teknik yetersizliklerinin önüne geçmiştir.

V1 gibi veya diğer aynasızlar gibi kameralarla yapılabilecek çekimler sınırlıdır ve sensör boyutu nedeniyle çok fazla zorlamaya müsait değildir. Ama kendi duvarımda da yazdığım gibi işini iyi bilen bir profesyonelin elinde makinenin sınırlarını aşmadan çok çok iyi işler yapılabilir. Hatta sokak fotoğrafçıları ve belgeselciler için çokta kullanışlı makinelerdir.

Diğer taraftan bütçesi yeterli olmayan veya kuş fotoğrafçılığına yeni başlayanlara Nikon'un 1 serisini tavsiye edebilirim. Zira gayet makul bir fiyata V1 AF-S VR 70-300mm ile biraz gayretle tatmin edici ve bir çok sitede paylaşılabilecek fotoğraflar elde edilebilir.

sener sener 10.04.2013 09:46:00

O zaman 1mp bir full frame ile işi bitirelim :)

Söylediğiniz gibi çekim amacımız kuş olduğu için yüksek MP ile frame i doldurmaya çalışıyoruz. Bunun için tabi bir cep tel. sensörü kullanmıyoruz ancak burada konu olan kameralar, d7100 gibi, özellikle düşük iso larda mevcut full frame lere yakın performans sergileyen kameralar. v1 için de Ali bey tecrübelerinden güzel bir link vermiş.

Bu forumlarda da bütçeye ve mevcut seçeneklere göre optimum ekipmanı herkes kendince değerlendiriyor. Yapılan budur.

hemred hemred 10.04.2013 08:37:00

Marka ve model ne olursa olsun, teknolojik olarak iyi görüntü elde etmenin ana prensibi büyük sensördür. sensörü en küçük fotoğraf makinası cep telefonudur ve görüntü kaliteside herkes biliyor... bunun asıl nedeni cep telefonlarındaki yer darlığı ve görüntü sensörünün çok küçük ebatlarda üretilmeye zorlanmasıdır. küçük sensörün, ana problemi ışığı yakalamakla görevli hücrelerin yüzeyinin küçük olup düşük ışık koşullarında doğru renkleri ve keskinliği yakalayamamasıdır.
Burada tercih, fotoğraf makinasını kullanacak kişinin çekim amacına uyup uymamasına bağlıdır.
saygılar...

sener sener 10.04.2013 08:27:00

Nikon d7100, 10MP bir fotoğraf referans alınırsa (Nikon v1), fx sensöre göre 2.25x çarpan veriyor. Bu durumda bence v1 i oyun dışı bırakıyor.

zien zien 9.04.2013 23:47:00

Sizin mailinize cevapta da yazmıştım buradan da ekleyeyim.

Blok sayfamda V1 için ayrıntılı bir test yazısı yazdım ve indirip ayrıntılı incelemeniz için tam boy fotoğraflar da ekledim.

Yazıyı okumak için http://www.senelfoto.com

ekey ekey 9.04.2013 22:53:00

Nikon Ft-1 adaptör ile tüm Nikon lensleri benim yaptığım gibi kullanabilirsiniz...
Slm...

zaferK zaferK 9.04.2013 22:25:00

Bayonet lensin makinaya takıldığı yer.İnternette fotoğraf malzemesi satan sitelere (özellikle de gittigidiyorcom ve sahibinden.com.) girip NİKON1 J1 adaptörü yazdığınızda ,birçok farklı eski veya yeni NİKON lensi için üretilmiş adaptörler göreceksiniz.Bunların içinden elinizdeki lense uymlu olanı uygun bir fiyatla alıp kullanabilirsiniz.Selamlar...

ahmtthr ahmtthr 9.04.2013 21:25:00

Her türlü NİKON lensiyle uyum sağlaması için bayoneti tüm adaptörlerle uyumlu.

kısmını tam anlıyamadım da açabilirmisiniz?

zaferK zaferK 9.04.2013 21:18:00

Yeni NİKON 1 -J1 aynalı ve çok hafif bir makine.Her türlü NİKON lensiyle uyum sağlaması için bayoneti tüm adaptörlerle uyumlu.2,7 optik çarpanı olan çok küçük sensörlü bir makine.200gr.civarında.Otofokusu çok güçlü ve hızlı ,ama küçük ve hafiflensler için.300mm.ve daha büyük lenslerde ,hele de adaptör takılınca otofokus verimi çok azalabilir.
2,7 optik çarpandan dolayı 300mm.lensle bile 810mm.odak uzaklığı gibi çalışacağından kuş ve doğa fotoğrafçılığnıda kullanılabilir tabii.Ama fotoğraf kalitesi tatmin edermi bilmem ,10MP lik kayıtlar crop için de fazla avantajlı değil.
Fotoğraf için olmasa da ,doğal yaşamda video çekimi için kullanılabilir.(Video hızı 30kare/saniye.)
Selamlar...

ahmtthr ahmtthr 9.04.2013 20:49:00

nikon 1 serisi

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2025 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT