cep telefonu sensörünü örnek teşkil etmesi bakımından vermiştim, söylemek istediğim fotoğrafta kalite, küçük sensörlerden büyük olanlarına doğru sıralanmaktadır, bir cep telefonu (literatürde fotoğraf makinası olarak da yer almaktadır) asla bir APS-C sensöründen, bir APS-C sensörü ise asla bir full frame den daha iyi sonuç veremiyecektir. Malesef bu fiziksel yada teknolojik olarak mümkün değil. Nikon'un V1 modeli 13.2 mm x 8.8 mm CMOS sensör barındırmaktadır, nikon APS-C sensörü (23.6 x 15.8 mm) CMOS sensör kullanmaktadır, buradan da anlaşılacağı gibi nikon V1 asla DX format makina sensörü kadar kaliteli görüntüler üretemez (özellikle karanlık ortamlarda) tabii bunlar tek başına fotoğraf kalitesinde bir kriter değildir, görüntü kalitesini etkileyen başka faktörler de vardır (optik, yazılım, işlemci)
nikon, V1 modelinde megapixel sayısının 10Mp de kalmasında bu yüzden dir, büyük pixel sayısını küçük alanlara sıkıştırmaya kalkarsanız, görüntü kalitesinden çok fazla taviz vermek zorunda kalırsınız (cep telefonu gibi)
Benim görüşüm ise, bu formu yeni başlayan arkadaşlarımızın da okuduğunu düşünerek yazıyorum, bütçenin yettiği miktarda büyük sensör ve buna adaptörsüz uyan kaliteli bir lens :)
Sevgi ve saygılarımla