TR EN
TR EN
Belgeli Tür 505
Fotoğraflar 92806
Gözlemler 9860
Videolar 1348

FORUM

ACİL... ACİL...

babilkulesi babilkulesi 27.04.2013 08:42:00
Bu sabah apartmanın ilan panosu üzerinde (birisi bulmuş ve oraya bırakmış) yavru bir sinekkapan buldum. Halkalı ya da kara sinekkapan olabilir, resmini şu an yüklemem mümkün değil. Yarası ya da kırığı yok fakat uçamıyor bu yüzden yavru olduğunu düşünüyorum (tüyleri tamamen çıkmış). Ne yapmam gerekiyor, veterinerlik fakültesine götürmek için pazartesini beklemem lazım. Normal bir veterinere götürsem kuşlardan anlamıyorlar. Ne ile besleyim (sinek yakalayamam malum :) kuşlar için kullanılan vitaminlerden alıp suyuna damlatayım mı? Suyu nasıl içirecem vs. vs. Çok acil bilgi desteğine ihtiyacım var...

babilkulesi babilkulesi 27.04.2013 21:41:00

Çok enteresan birşey oldu, minik kuşumuz bu yazıyı yazdıktan yaklaşık 1 saat kadar sonra kutudan uçuverdi ve mutfak dolabının üzerine kondu. Oradan aldım dışarı çıktım, avucum açtığımda uçtu ve bir söğüt ağacının dalına kondu. Yaklaşık 1 saat kadar o dalda bekledi, sanırım uçmayı yeni öğrenen bir yavruydu :) Sonra oradanda uçtu ve gitti. Uçabilmesine çok sevindim, uçamasaydı büyük ihtimalle ölecekti, ne de olsa biz ona ihtiyacı olan yiyecekleri veremeyecektik. Hem sevmiş olduk bıcırığı, hem fotoğraflarını çektik, hem de çok şükür ki gözümüz arkada kalmadan bıraktık doğasına :)

KARASU KARASU 27.04.2013 12:07:00

Bir iki gün dinlenince kendine gelir o yaramaz :)

Öncelikle forumda bir arayın benzer durum yaşanmıştı.

Bir kez de benim başıma geldi. Florya yavrusuydu.
Yaptıklarım; İlk etapta bir enjektör aldım, yumurta haşladım sarısını ve çok küçük bisküvi parçasını sütle ezerek karıştırdım. Enjektörle yedirdim. Tabii metal iğneyi kullanmadım sadece enjektörün gövdesini kullandım.

abana abana 27.04.2013 09:51:00

Zor iş gerçekten de .Benimde çok fazla bilgim yok.Ama anneleri nasıl besliyorsa o şekilde beslemek lazım.Damlalık olabilir.Daha önce besleyenler yardımcı olur umarım.

Yeni Türler, Belgeli Tür Adedi : 505  
Copyright TRAKUS © 2008 - 2024 Türkiye'nin Anonim Kuşları: Sponsor ESİT